2024. július 17., szerda

WORKSHOPOK a Katlanban - júl. 30. (kedd), júl. 31. (szerda)

Kocsmakvíz a kertben - Mindent a generációkról? - júl. 30. (kedd) 19:00 - NAGYHARSÁNY - BÖLCSÉSZ UDVAR - Aralica Kert

Nagy divat ma a „generációzás”, így éppen itt az ideje, hogy ezzel a komoly témával is foglalkozzunk a fesztiválon, természetesen játékos formában.

Senior örömtánc a kertben - júl. 30. (kedd) 21:00 - NAGYHARSÁNY - BÖLCSÉSZ UDVAR - Aralica Kert

A senior tánc egy olyan közösségi tánc, amelyet kifejezetten a seniorok adottságaihoz alkalmazkodva koreografáltak és amiben a tanulás pont akkora jelentőségű, mint maga a tánc, ennél fogva kortalan.

Képek kertje - júl. 30. (kedd) 10:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (református templom)

Művészetterápiás hippitanya a templomkert ölelésében – „Gyere! A képeid várnak Rád!”
A teret tartja: Soós Ágnes pszichológus, művészetterapeuta és a Színrelépő Műhely csapata.
 

Metrum Magic – Kreatív zenei workshop - júl. 30. (kedd) 16:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (református templom)

A Metrum Ensemble, Rozmán Lajos és Rákóczy Anna vezetésével több évtizedes, kreatív zenejáték gyakorlatába enged betekintést, illetve játékra hív! A workshop a „Hogyan játsszunk csapatban?” és a „Hogyan lesz a játékokból zene?” című kérdésekre ad dinamikus választ. Spontán játékszabályokból minikompozíciók!
 

MANDULAFA - Mesefoglalkozás és alkotóműhely a pécsi Mandulafa Waldorffal (5-9 éveseknek) - júl. 31. (szerda) 09:00 - BEREMEND - BEREMEND - FOLKLIGET (Lovaspálya)

9.00: Mesemondás és játék a tündérek, madarak, manók és egyéb csodás lények birodalmában.
9.30-11.00: Játszó-tér: játékok készítése és kipróbálása természetes alapanyagokból, tekerve, csavarva, szőve, faragva kicsik és nagyok örömére.

Offline zoomolás: Szőrözés a szavakon (Írói műhely Peer Krisztiánnal) - júl. 31. (szerda) 10:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - OFFLÁJN REZERVÁTUM

„De nem a gyorsaság a probléma, hanem hogy nem tudok gépben vagy géppel fogalmazni. Nekem a képernyő túl kevés. Nekem több hely kell, látnom kell, és kell ez a fizikai része a dolognak, hogy kihúzok egy szót, és föléírok egy másikat, aztán ezt a szót is kihúzom, és megint föléírok, és akkor van egy egész nagy rakás szó, és a végén ugyanaz a szó, ami az elején.” (Esterházy Péter)

Peer Krisztián üzeni a műhelyre jelentkezőknek: „A délelőtti foglalkozásokon közösen elemezzük a műhely résztvevői által beküldött szövegeket. A szorozesszavakon@gmail.com emailcímre  küldjetek maximum 3 verset vagy 3 oldal kisprózát és hozzátok magatokkal több példányban kinyomatva a Rezervátumba. Olyan szöveget küldjetek, amin van még kedvetek dolgozni! Radírt, ceruzát, tollat mi biztosítunk!”

A részvétel regisztrációhoz kötött, de bárki bekukkanthat! Regisztráció: szorozesszavakon@gmail.com

Mozgásérzékelés-szakkör - júl. 31. (szerda) 16:30 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - OFFLÁJN REZERVÁTUM

Régen ezt táncnak hívták, manapság pedig mozgásérzékelésnek élő zenére. Mindenesetre így tudományosabb és az is könnyebben kipróbálja aki nem akar, vagy azt képzeli, hogy nem tud táncolni. Gyertek és szabadítsuk fel monitorhoz láncolt, lemerevedett testünket!
 

VÁNDORFÉNYKÉPÉSZ – LACZKÓ PÉTER - júl. 31. (szerda) 10:00 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

LACZKÓ PÉTER - vándorfényképész ambrotípia eljárással készít képet. Az eljárás másik neve üveglemezes nedves kollódiumos direktpozitív eljárás. Aki résztvesz a folyamatban beleszippanthat abba a fotográfiába, ami a XIX. század közepétől majd 20 éven át volt népszerű eljárás nemcsak a vándorfotográfusok körében. Az alkohol- és éterszaggal együtt látványos bemutatást kapnak az autentikus fényképészeti módszerről. Hála egy nagyon korszerű hajszárítónak a résztvevők alig fél óra elteltével már készhez is kaphatják az egy példányos üvegképet.

Mandulafa - Játszó-tér és alkotóműhely a pécsi Mandulafa Waldorffal (5-12 éveseknek) - júl. 31. (szerda) 15:00 - BEREMEND - GYEREKUDVAR - beremendi faluközpont - a pizzéria mellett

Játékok készítése és kipróbálása természetes alapanyagokból, tekerve, csavarva, szőve, faragva kicsik és nagyok örömére. 
 

KreArt kézműves - júl. 31. (szerda) 12:00 - NAGYHARSÁNY - BÖLCSÉSZ UDVAR - Aralica Kert

Használd a kreativitásod, alkoss szabadon a Bölcsész Udvarban, újrahasznosított alapanyagokból készíts alkotásokat, fess hennát, vagy festményt Üres Vászonra.

Hétköznapi játékok a tanulásban - júl. 31. (szerda) 15:00 - NAGYHARSÁNY - BÖLCSÉSZ UDVAR - Aralica Kert

Játékfoglalkozás Bosák Leventével és a Három Lépcső Tanulóklubbal 7-től 99 éves korig a kertben.

Fessünk ki magunkból! - júl. 31. (szerda) 18:00 - NAGYHARSÁNY - BÖLCSÉSZ UDVAR - Aralica Kert

Fessünk együtt kézzel, lélekkel. A Pszieszta művészetterápiás foglalkozása.

Kocsmakvíz a kertben - Mindent a generációkról? - júl. 31. (szerda) 19:00 - NAGYHARSÁNY - BÖLCSÉSZ UDVAR - Aralica Kert

Nagy divat ma a „generációzás”, így éppen itt az ideje, hogy ezzel a komoly témával is foglalkozzunk a fesztiválon, természetesen játékos formában.

Gyerektáncház - júl. 31. (szerda) 11:00 - NAGYHARSÁNY - RÁCZ-HÁZ - Both Miklós és a Hagyományok Háza udvara

Játékokat és táncokat tanít Leidinger Dömötör és párja. „Várunk minden hejehuját kedvelő, csinnadrattát szerető, abrakadabrázni vágyó gyereket és játszani tudó felnőttet, ekete-peketézni és egy kis ingyom-bingyomra! Testet mozgatni, lelket simogatni, szívet melengetni, tüdőt tágítani, vért pezsdíteni; zenével, tánccal, énekkel, játékkal, jó kedvvel!”

Nemezszőnyeg-készítő workshop  - júl. 31. (szerda) 14:00 - NAGYHARSÁNY - RÁCZ-HÁZ - Both Miklós és a Hagyományok Háza udvara

Nemezkészítő foglalkozásainkon kétféle programot nyújtunk. Apró, egyszerű nemeztárgyak elkészítésével a nemezelés alapjaival lehet megismerkedni. Aki szívesen időzne több időt sátrunkban, végigkövetheti, és aktív résztvevője lehet egy csodálatos nemezszőnyeg, vagy ahogy mi mondjuk nemeztakaró megszületésének. Ezeréves hagyományt elevenítünk fel, közösséget alkotva, minden munkafolyamatot csoportban, együtt végezve el, a minta elkészítésén keresztül a gyapjú lerakásán át a végső gyúrásig. A jókedv és az örök élmény garantált. A foglalkozássorozat utolsó napjára mindenki tudni fogja, mi fán terem az előnemez, a vidaráma, gyúrófa, és milyen felemelő érzés közösségben alkotni. A workshopon a nyolc leggyorsabb vállalkozó kedvű fesztiválozó vehet részt.

Énektanítás - júl. 31. (szerda) 16:00 - NAGYHARSÁNY - RÁCZ-HÁZ - Both Miklós és a Hagyományok Háza udvara

Interaktív többszólamú énektanítás különböző népek zenéjén keresztül (magyar, bolgár, ukrán), kreatív zenei gyakorlatok.

Képek kertje - júl. 31. (szerda) 10:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (református templom)

Művészetterápiás hippitanya a templomkert ölelésében – „Gyere! A képeid várnak Rád!”
A teret tartja: Soós Ágnes pszichológus, művészetterapeuta és a Színrelépő Műhely csapata.
 

Metrum Magic – Kreatív zenei workshop - júl. 31. (szerda) 14:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (református templom)

A Metrum Ensemble, Rozmán Lajos és Rákóczy Anna vezetésével több évtizedes, kreatív zenejáték gyakorlatába enged betekintést, illetve játékra hív! A workshop a „Hogyan játsszunk csapatban?” és a „Hogyan lesz a játékokból zene?” című kérdésekre ad dinamikus választ. Spontán játékszabályokból minikompozíciók!
 

Satyananda Yoga a fák alatt - júl. 31. (szerda) 13:00 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

A jóga egy ősi filozófiai és életviteli rendszer, ami módszereket ad az egészség fenntartásához és a harmonikus, boldog élethez. A Satyananda Yoga-Bihar Yoga korunk egyik kiemelkedő jóga tradíciója, amely teljes eszköztárat biztosít e célok eléréséhez. Ezek az úgynevezett jógakapszulák, melyeket ugyanúgy "szedhetjük", mint a vitamin kapszulákat. A Satyananda Yoga különlegessége, hogy a gyakorlás során olyan jógakapszulákat "vesszük be", amikkel személyiségünk valamennyi részét támogatjuk. A jógaórát Swami Bhaktananda Saraswati vezeti, aki több mint 20 éve e tradíció gyakorlója.
 

Nincsenek megjegyzések: