2013. július 2., kedd

MÉG 27 NAP, ÉS KEZDŐDIK A KATLAN! - The Urban Voodoo Machine (London, UK)

(Ne feledd, elővételben olcsóbb a bérlet - kattints ide a részletekért.)

The Urban Voodoo Machine (London, UK)

"Vannak, akik a sikerért cserébe eladják a lelküket az Ördögnek. Nos, az Urban Voodoo Machine kilenc tagja inkább megkötözte a figurát az alagsorban és feljött viszkivel átitatott cigány bluest és rock’n’rollt játszani egy vándorló burlesque darabban. Ahogy mondják, ők álmaid bandája, amennyiben elég piszkosak az álmaid. Ha anno a Firewater tetszett, az Urban Voodoo Machine-t imádni fogod!

Nem egyszerű a felállás: az általuk használt hangszerek repertoárjában szerepel harmonika, gitár, bendzsó, hegedű, trombita, nagybőgő, szaxofon és a két dobos néha mosólapot is ragad. Zenéjük ötvözi a rockot, rock’n’rollt, rockabilly-t, a punkot némi blues-zal és kelet-európai népzenével keveri.

2003 óta koncerteznek és útközben Londonban kialakították a saját zenei szcénájukat. Miután a demójukat egyik kiadó sem akarta megjelentetni, létrehoztak egy azóta is tartó eseménysorozatot, a Gypsy Hotelt. Havonta egyszer (lehetőség szerint viszkivel) elmossák a határokat a burlesque előadások és a koncertek között, a közönséget is arra ösztönözve, hogy öltözzenek be, vegyenek részt a darabban és töltsék el velük életük legbizarrabb estéjüket.

Ez a csapongó, néha érzékeny, néha nyers világ megnyilvánul a dalaikban is, melyek rendszeres szereplői az örömlányok, kalózok, ördögök, a pohár alja, és az a bizonyos mélypont, aminél lejjebb már nem lehet süllyedni. De persze, az ember mindig talpra áll, a bánat extázisba csap át, a zene pedig hasonló hirtelenséggel válik keserédes, harmonikás bluesból hegedűkkel fűszerezett rockabillyvé.

Bár a vizuális figyelemelterelés csak a londoniak kiváltsága, így sem kell attól tartanunk, hogy unatkozni fogunk. Kilenc, a társadalomból kivetett, öntörvényű alak kalauzol majd minket egy sötét világba; az Urban Voodoo Machine koncertje olyan intenzív élménynek ígérkezik, melyhez foghatót ritkán látni... ezért (is) érdemes idén Katlanlakónak lenni!"
Promo video directed by John Bland - for 'Goodbye To Another Year', released as a 7" red vinyl single / digital download 13th December 2010. Buy here http://itunes.apple.com/gb/album/good... First single from forthcoming second album 'In Black 'N' Red' scheduled for release March 2011.

Nincsenek megjegyzések: