2010. november 22., hétfő

Sex and Drugs and Rock and Roll - FRENK

Sex: a lányok beindulnak a szeszektől és a rock and rolltól.
Drugs: alkohol és cigi (ezek is drogok!).
Rock and Roll: az a füstös, mocskos, amit hajdanán jelentett, nem a Hungária.

Áll egy vékony fazon a színpadon, kinézetre Iggy Pop és David Bowie keveréke és mikor énekelni kezd, ez az érzés erősödik. (Nem szeretem a „magyar XY“ jelzőket, de ez a mimikri vagy ösztönös, vagy itt tudatos brand építés folyik.)
A lányok elájulnak kétség kívűl létező sármjától és szuggesztív előadásától. A hangja alapján a Megasztár selejtezőjén elbukna, de tudjuk, ott nem a tehetséget és egyéniséget keresik, hanem a könnyen alakítható üres bábokat, akiket két év után el lehet dobni és a nevükre sem emlékszünk, ha addig egyáltalán megjegyeztük őket. Frenk néha kicsit félreintonál, ezeket a hibákat többször bowie-s modorosságokkal korrigálja, ami egyeseket zavar, de velem feledteti az előadás lendülete és spontán kidolgozottsága. (Na, ez egy jó kis ellentmondás, de a jó előadások ebből születnek.) Megosztó személyiség, az interneten a rajongás és szarozás minden válfaja fellelhető: nem a „szürkék hegedűse“. A zenéje a sláger és alternatív között egyensúlyoz - mint Bowie (már megint) -, az erő és a lágyság keveréke.
A ráadásban elhangzott a címben szereplő Sex and Drugs and Rock and Roll, mely alatt kiment énekeltetni és koccintani a főképp lányokból álló rajongók közé és egy remek feldolgozással kápráztatott el mindenkit.

Először élőben a Szigeten okozott nekem kellemes meglepetést és most, klubbkeretek között sem bántam meg, hogy rábeszéltem (lumnicer)Nővéremet.


Frenk from simarafoto on Vimeo.

1 megjegyzés:

xénia írta...

hahhaha,bizony nagyon beindultak a lányok... úgy látom 30-40 év alatt ezen a téren semmi sem változott...:))