2010. november 26., péntek

Hangulatjelentés-Ripoff-Pribojszki-Kellie Est-ről

Most, hogy újból megnéztem Lumnicernővérem blues fesztiváltól készült fotóriportját és közben hallgattam Ripoff gyönyörű nótáját újból feljöttek bennem az esttel kapcsolatos (jó) érzéseim.
Sajnos egyre kevesebb idősebb (blues)rajongót látok ezeken az előadásokon....viszont örvendetes a fiatalabb korosztály érdeklődése a blues iránt. Mert bizony dugig volt az Est Cafe  és főleg az ifjabbak vették ki a részüket az igazi blueskocsma hangulat megteremtésében.
Ripoff kezdett a maga szokásos melankóliájával, cigifüstbe borulva ( hol van az Ördögkatlanos táncos villányi boros hangulata?-igaz ott azért más volt a felhozatal, de erről majd máskor...)  Aztán nagy bulit csapott a két herflis, Pribojszki Matyi és az amerikai illetőségű Kellie Rucker. Kellie most bejött nekem. Mikor tavasszal itt járt nem igazán tetszett a csaj, de most ketten a Pribojszkival ( mennyit kell bajlódni a neve leírásával...:) nagyot alakítottak. Annyira, hogy rég  nem tapasztalt blues kocsmai hangulat lett úrrá a teremben.
Volt pár ráadás mire lecsitultak a kedélyek... Aztán az  Est Café diszkósa ezt a hangulatot fokozta tovább régi jó Hendrix és Led Zeppelin  zenékkel  ott maradásra késztetve még bennünket is.
Bizony nagyon kellenének az ilyen hangulatú esték, hisz Pécs szinte kong a blues ürességétől. Pedig  vannak   igazán jó blues zenészek ebben a városban....(is)
(xénia)

Nincsenek megjegyzések: