2012. szeptember 25., kedd

Összefonódás - Ősz: a Boja és a Golestan zenekar közös koncertje



"Az utóbbi idők egyik "legzenészbarátabb" pécsi kezdeményezése, melynek lényege: két öttornyos zenekar egy estén zenél, de nemcsak önállóan, hanem közösen is. Aki ismeri a tézis-antitézis-elméletet, már sejtheti, hogy folytatjuk a mondatot: szintézis. Amit hallunk majd, túl lesz a két zenei tartalom matematikai összegén. Harmadik minőség születik, mint általában az élet-hozta összefonódásokból."

"A Boja 2010 nyarán alakult pécsi zenekar. Nevük jelentése: törődés, gazdagság. Az együttes magyar népdalokat fuzionál progresszív jazz-rock elemekkel.
A zenekar 2011 januárjában készítette el első kislemezét, a 2011-es Budapest Fringe Fesztivál különdíjasa lett világzene kategóriában, majd 2012. március 31-én jelent meg az első nagylemezünk ZeneBoja címmel, melyen közreműködik Balázs Gergely, Bárány Tamás és Fekete-Kovács Kornél. 2011-ben többek közt felléptek a Somló Hangja Fesztiválon, a Zánkai Borfesztiválon, a Művészetek Völgyébenn Kapolcson, a Pesthidegkúti Nyári Fesztiválon, a Pécsi Napok - Örökség Fesztiválon és még számos helyen."

"A perzsa-magyar formáció nyári, törökországi koncertje után a nemzetköziség egy másik vonatkozását tárja elénk zenei értelemben: a Bojával közös koncerten a maga, közel-keleti alapokkal dolgozó számait a Boja magyar népzenei indíttatású alkotásai mellé helyezi. Ilyen még nem volt!
A Virágoskert (mert hogy ezt jelenti a golestan...) tavaszi virágai fűszeres ízű, különleges gyümölcsökké alakultak tavasz óta: hamarosan összeáll az új lemez, melynek bemutatóját valószínűleg Dubaiban tartják majd - hála a fáradhatatlan szervezésnek, és az ott-élő, az acsom kultúráért áldozni is hajlandó szponzoroknak."

JEGYÁR:

elővétel: 600 Ft
helyszínen: 800 Ft

családi (2 felnőtt, 2 gyerek) elővétel: 1500 Ft
családi helyszínen: 1800 Ft

http://www.pmh.hu/jegyek_berletek

هماوند - پاییز

خانه ادبیات و هنر میزبان سلسله برنامه "هماوند فرهنگی" است که با اجرای مشترک گروه گلستان (Golestan) و بویا (Boja) آغاز میشود.

گلستان در این کنسرت مشترک دنیای شرق را در کنار دنیای مجاری گروه بویا تقدیم دوستداران موسیقی مینماید.

با حضور خویش به این رویداد فرهنگی جلوه ای زیباتر ببخشید. 


بلیط:

تهیه از قبل: 600 فورنت
هنگام کنسرت: 800 فورنت

خانواده- تهیه از قبل 1500:(2 بزرگسال، 2 کودک) 
خانواده- هنگام کنسرت: 1800

A Boja és a Golestan zenekar közös koncertje
2012. szeptember 27. 19:30 (kapunyitás 19:00-kor)
Művészetek és Irodalom Háza, Pécs

Nincsenek megjegyzések: