2012. január 25., szerda

Csillagemberek - Starmans (2012)

Minden év elején egyszer körútra indul a David Bowie kedvelő és tisztelő zenészek csoportja, hogy megosztva velünk eljátsszák kedvenc dalaikat a Mestertől.
Szóval ez egy tribute, vagyis utánjátszó csapat.
Egy kis falu báljában is utánjátszó zenészek játsszák az aktuális vagy régi dalokat és néha igazán jókat is lehet közöttük találni. Akkor ez most miért jó nekünk, miért szeretjük a Starmanst, mitől más ez, miért megyünk el a koncertjeikre?
Előszöris, mert szeretjük Bowie-t. Másodszor, szeretjük ezeket a zenészeket, akik már bizonyították tehetségüket. Harmadszor, mert úgy játsszák más dalait, mintha a sajátjuk lenne, a szemünk előtt, a fülünk hallatára születnek meg ezek a nóták az ő közvetítésükkel. Így már érdemes az eredeti mellett az utánjátszót is meghallgatni!
Most is ez történt, a népes csapat egymás kezéből ragadta ki a hangszereket és a mikrofont, hogy a saját és a mi örömünkre ünnepelje David Bowie-t. A kezdeti időktől kezdve, műfajokon átívelő munkásságából bő keresztmetszetet hallhattunk. Még olyan kunsztokra is futotta, hogy az 1997-es, az elektronikus szcénának utat mutató Earthlink albumról Frenk egy szál akusztikus gitárral elénekelje az „I’m Afraid Of Americans“ című dalt.
Jó kis buli volt jó dalokkal és jó csapattal, akik tavaszig körbejárják ezzel a műsorral az országot. Aki teheti, nézze meg!

Frenk (Frenk, Hiperkarma) - ének
Poniklo Imre (amber smith) - ének, gitár
Minda Endre (Hangmás) - ének
Bakó Balázs (Supersonic) - ének
Yell (ex-Spacesh!t) - ének
Ács Oszkár (amber smith) - basszus
Bátor Bence (amber smith) - dob
Iliás Ádám (Supersonic) - basszus
Kőváry Zoltán (The Trousers) - gitár, vokál
Neményi Csaba (Supersonic) - gitár
Kamarás Frigyes – szaxofon


Starmens (2010) from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: