2012. július 6., péntek

Alara Festival 2012 - kulcskeresők

Úgy indult, mint egy rendes nap: kabócák, reggeli, kenyérsütő asszony... Hirtelen jött a lehetőség, hogy meg lehet nézni a második koncert helyszínét, ami egy másik szállodakomplexum színpadán lesz. A medencénél hangos disco zenére éppen animálták a lelkes mozgásra vágyókat, a férfiak pedig csendesen sörözgettek az árnyékban. Megbeszéltük amit meglehetett, reméljük nem lesz semmi fennakadás!
A délután egész csendesen indult, de aztán izgalmassá vált. Szobatársam elhagyta valahol a kulcsunkat, így ő kereséssel múlatta az időt, én az új kulcs intézésével, ami nem kis nehézségbe ütközött, mert a portán nem találták a pótkulcsot amiről másolhattak volna... A recepciós lány, aki csak pár napja dolgozott, a google fordító segítségével magyarul próbálta megmagyarázni a helyzetet, ami ha nem is megnyugvást, de kis vidámságot és megértő türelmet teremtett. Pár óra alatt rendeződött a probléma és felhagyhattunk a kulcskereséssel...
Hajóra pattantunk, hogy az öblöt bejárva hűsítsük le magunkat a 40 fokos hőségben. A főnök vicces összeveszése a kapitánnyal és vízbe ugrása sajnos sírásra késztetett egy kislányt, nehezen tudtuk neki megmagyarázni, hogy ez csak vicc... Sötétben értünk partot, hogy megnézzük a két hete alakult profi zenészekből álló helyi csapatot, az Alara Triót. A hirtelen alakulásra való tekintettel a könnyebb utat választották, népszerű komoly és félkomoly zenék átiratait tűzték műsorra bőgővel, gitárral, hegedűvel. Az ismert dallamok meghozták a sikert, de annak ellenére, hogy néha megcsillogtatták szakmai tudásukat, nekünk ez a műsor túl könnyűnek, eladhatónak, mágazoltánosnak, claydermanosnak tűnt. Zorba táncába érdekes és nem odaillő módon belecsempészték a Pacsirtát is, ami a körünkben borzadállyal vegyes derültságet keltett. Nem váltunk rajongókká! :)
A koncert után szomorúan búcsúztattuk kedves barátunkat, akinek tiszteletére a Golestan zenekar a bárban kis rögtönzött koncertet adott az arra járók nagy örömére.
Hát így telnek kulcskereső napjaink a Földközi tenger partján, Törökországban az Alara Festiválon.


Alara Festival 2012 - a harmadik nap from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: