2010. szeptember 12., vasárnap

Ha te Jamo vagy…

Pécs, a kutúra egyik 2010-es fővárosa furcsán emlékezett meg a szeptember 11-i terrortámadás áldozatairól: külömböző korok ruháiba öltözött katonák ijesztgetik a városlakókat a közterületeken, tank áll a pláza parkolóban, máshol vérre menő csatákat vívnak. Furcsa, hogy míg a világ nagy részén a béke szükségességéről szónokolnak, addig Pécsett háboru dúl!

Találkoztam olyan asszonnyal, aki a második világégés egyenruhái láttán hallani vélte a fülében a bombák sivítását, érezte a gyerekkori félelmet, hogy most hova sújt le a személytelen halál, hallotta a becsapódásokat, látta lelki szemei elött a rokon hulláját törmelékek alól kaparó kezeit.

Nem azt mondom, hogy nem kell haditechnikai bemutató. Azt mondom, hogy korlátozott helyszínen és nem a város utcáin. Hogy csak az „élvezhesse“, akit ez érdekel.
Brutális érzéketlenségről vall ez a szervezőktől, a rendörség részéről, akik az engedélyeket kiadták és a Város részéről, akik tán azt sem tudták, mit fogadnak be az EKF programjai közé.

Ha nincs háboru csinálunk? Javasolnám a délszláv csatákat is belevenni, akár eredeti helyszineken is, hiszen csak egy órát kell autózni. A horvátok biztos örömmel fogadnák.
Építsünk anfiteátrumokat, ahol a gladiátorok életre-halálra kűzdhetnének a mi épülésünkre és a köztévé élőben közvetíthetné.

Az esemény neve: HATEJAMO - szép ősrégi magyar szó, lehet, az új értelmező szótárban már benne lesz.

Ha van véleményetek, ne tartsátok vissza: bökjetek a megjegyzés szóra és mindent bele!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

nekem se teccik ez a dolog...jobb vót az a Balanyeszku meg a dobot az ölében melengető jány kántálása....ezen az Art Pikniken vagy mi a csudán...
(egy tán balkáni...)