2010. szeptember 24., péntek

A Facebook csodája - Kishúg (Szalóki Ági, Borlai Gergő, Csókás Zsolt, Kovács Zoltán)

- Gergővel már régóta nem találkoztunk és mit gondoltok, hol futottunk össze? - kérdezte Szalóki Ági a koncert egy pillanatában.
- A Facebookon! - jött a bekiabálás.
- Igen, a Facebookon. Elmeséltem neki, hogy népdalokat szeretnék énekelni elektronikus kisérettel, ő küldött hangmintákat és lassan összeállt a Kishúg és a mai műsor.

A zenekart így kezdték, a koncertet pedig ambientes, balladisztikus népdalfeldolgozásokkal. A szőnyegek, hangminták konzervből jöttek és ezt az alapot tette élővé a zeneszerző-átdolgozó dobos: Borlai Gergő, a megszokottól hálistennek eltérő stílű gitáros: Csókás Zsolt és a biztos alapokat hozó bőgős: Kovács Zoltán. Ági hangja a megszokott tisztasággal, biztonsággal, tűzzel és spontaneitással szólt.
A közönség egyforma örömmel és lelkesedéssel tapsolt a népdaloknak és versmegzenésítéseknek és a végén együtt mozogtak a bulizósabb nótákra. A színvonal egyenletes, de a műsor kicsit eklektikusra sikeredett, ami nem baj, hisz: „a változatosság gyönyörködtet“.
(Volt vetítés is, de a látványt majd talán kicsit hozzértőbb kollégám, vjl(ab) fikázza, aki végigélvezte velem a muzsikát.)

Aki ott volt nem bánta meg, aki pedig nem, hamarosan megveheti készülő lemezüket, melyet így áttételesen a Facebooknak köszönhetünk.


Nincsenek megjegyzések: