2024. augusztus 26., hétfő

Mesés volt a Szamárfül Fesztivál

 Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, gyermek és tömeg Hétvégén Pécs városa újra megtelt gyerekkacajokkal és vidámsággal, hiszen óriási sikerrel zajlott a Szamárfül Fesztivál augusztus 23-25. között a Zsolnay Negyedben. A hagyományos nyárzáró családi fesztivál bebizonyította, hogy a mai, digitális kor gyermekei is nyitottak a magas minőségű kulturális programokra, foglalkozásokra és szabadtéri játékokra. 


A hőség ellenére is több ezer látogató érkezett a 12. Szamárfül Fesztiválra. A résztvevők a bábszínházi előadások mellett olyan fellépők koncertjeit élvezhették, mint a Rutkai Bori Banda, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Veronaki zenekar, a Buborék együttes, a Csurgó vagy a Hahó.  


A fesztivál legnépszerűbb elemei a mesés programok voltak: az archaikus jurtában hallgatott népmesék, valamint a Zsolna és az Eozin-gyár című mesekönyv helyszíneinek kalandos felfedezése. 


- Sok a visszatérő látogatója a fesztiválnak, így megható látni, ahogy évről évre bővülnek a családok, felcseperednek a gyerekek. Nagy öröm, hogy a Szamárfül Fesztivál minden évben fix pont a számukra – mondta el Hummel Márk, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. 


Fotók: https://www.facebook.com/szamarfulfesztival/photos_albums 

https://www.szamarfulfesztival.hu/ 

Nincsenek megjegyzések: