2020. április 13., hétfő

A FALU ROSSZA – MEGTEKINTHETŐ A MOHÁCSI-TESTVÉREK SZOMBATHELYI ELŐADÁSA

Április 13-án éjfélig teszi elérhetővé előadását a Weöres Sándor Színház.


Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami. 
Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret a falu bírójának a leányába. És ha a harag rossz tanácsadó, akkor Göndör ezerszer rosszabb tanácsadót választ magának: a teremtés leggonoszabb bakterét, akit egyenesen Gonosz Pistának hívnak.

Nem csoda, hogy a kis falu mindennapjaiban megjelennek az ön – és gyilkossági kísérletek, az ármány, és a szabad rablás. De hiába minden fondorlat, az életből tudjuk, hogy mindig minden jóra fordul, hiszen a szerelemes férfinak is eljön végzete: a szerelmes nő.
Mohácsi István-Mohácsi János: A falu rosszanépszínmű három zenés részben
Tóth Ede után és helyett írták a Mohácsi-testvérek
Szereplők: Bányai Kelemen Barna, Gonda Kata, Matusek Attila, Hartai Petra, Kenderes Csaba, Bánfalvi Eszter, Szabó Róbert Endre, Fekete Linda, Nagy Cili, Németh Judit, Horváth Ákos, Mertz Tibor, Kálmánchelyi Zoltán, Bajomi Nagy György, Vlahovics Edit, Szerémi Zoltán, Trokán Péter, Alberti Zsófi, Endrődy Krisztián, Trokán Péter, Móri Csaba, Papp-Ionescu Dóra.
Dramaturg: Mohácsi István. Zene: Kovács Márton. Díszlettervező: Khell Zsolt. Jelmeztervező: Remete Kriszta. Jelmeztervező asszisztens: Varga Alexandra. Koreográfus: Tóth Richárd. Korrepetítor: Falusi Anikó. Világítás: Kiss Zoltán. Kellékes: Jenei Ági, Pados Bernát. Súgó: Balogh Lívia. Ügyelő: Győrváry Eszter. Rendezőasszisztens: Kovács Nóra, Móri Csaba. Rendező: Mohácsi János.






Nincsenek megjegyzések: