2012. május 8., kedd

Nagy zenemágusok - Grand Mexican Warlock (2012.05.04.)

Már írtunk róluk itt, itt és itt. Véleményünk nem változott róluk azóta.
A mostani koncert elején idősödő ismert ítész kollégánk bólogató fejjel távozott. Ebből mi arra következtetünk, hogy a Grand Mexican Warlock nem olyan, mint a TV Esti Torna, idősebbek nem kezdhetik el. (Ez a felismerés melegséggel tölti el ifjú szívünket.)
Ezen a koncerten elhangzott pár dal a készülő új lemezről is, és így kis képet kaphattunk a változásról. A legszembetűnőbb az új daloknál, hogy kevesebb hangsúlyt kap a zongora és többet a gitár. Nem tudjuk, kik a szerzők, de eddig inkább a zongorista tűnt a fő motívumok megálmodójának - ha így van, reméljük még hoz sok jó új témát -, most inkább a gitáros kicsit Zepp-es (Led Zeppelin) műveltsége került előtérbe, új szint hozva muzsikájukba. Fejlődik a zenekar, ami jó dolog, ha még nem is rajzolódik ki számunkra egyértelműen a fejlődés iránya. Azért megszólaltak a már ismert dalok is, megörvendeztetve a régi rajongókat.
Mi kíváncsian várjuk az új lemezt, vajon hová fejlődik ez az eklektikus, sok zenei szövetből összegyúrt izgalmas muzsika?


Grand Mexican Warlock (2012.05.04.) from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: