2011. augusztus 12., péntek

Szigetelő 2011 (a Fesztivál 2. napja)

Egy fesztiválon az ember szinte mindent meg akar nézni és akkor követi el a legnagyobb hibát, ha ezt megpróbálja megvalósítani. Lehetetlen! Bele kell törődni, hogy a fizika jelen állása szerint egyszerre csak egy helyen lehetünk jelen. Mikor elfogadjuk ezt a tényt, kezdődhet a Szigetelés.
Nagy terveink voltak tegnap is, de ami megtetszett ott ragadtunk és „újraterveztük az útvonalat“ a navigációs készülékek terminusával élve. Az egész valahogy alternatívra sikeredett… A különböző helyszínek felfedezése közben így estünk be a Xiu Xiu duójára, tapasztott a színpad elé már ki tudja hányadszor Lajkó Félix quartett-je Palya Beával, néztünk bele távolról a tavaly végigélvezett Kasabian-ba, majd az éjszaka legnagyobb része a nu-tango jegyében telt a Gotan Project végre élőben élvezhetett tolmácsolásában. (A kemény sub basszusok ellenében nehéz volt talpon maradni.)
A Roma Sátor hatalmas tere kevésnek bizonyult az Amsterdam Klezmer Band közönségének, Nővéremet szabályosan kiszorítva az oldalbejáraton. Ezután jött a nagy felfedezés: Kiss Erzsi Zene van a Cökxpon-ban! Na, ilyet még nem láttunk: Erzsi rock trióval! Az ismert dalok keményen, torzítóval kápráztatták el a Sátorkert elheverő, vagy táncoló, vidám közönségét. Hajnali két óra felé ez jó zárásnak igérkezett, hogy hazaslattyogva elkezdhessük csinálni ezt a bejegyzést...



1 megjegyzés:

xénia írta...

érdekes lehetett mind a két felállás: Lajkó-Palya, meg a Kis Erzsi.....sajnálom , hogy nem lehettem ott:((