2011. augusztus 4., csütörtök

Ördögünk van! 1 (Ördögkatlan)

Én sajnos nem tudok olyan ízesen mesélni, mint Berecz András az Ördögkatlan megnyitója után, melyet az egyik fővédnök, Törőcsik Mari nyitott meg kedves szavakkal és mely előtt a helyi hagyományőrzők adtak szórakoztató műsort (nagyon helyesen!), így hát csak ilyen szárazon: Hölgyeim és Uraim (és a többiek), megnyílt a 4. Őrdögkatlan.
És ahogy megnyílt, a csendes mosolygásra és harsány röhögésre késztető Berecz-mese után a blues gyökereit a magyar népzenében megtaláló Ferenczi Gyuri és a Racka Jam késztette táncra a nagyérdeműt és időben befejezte, hogy mindenki átérjen a Quimby katlan-nyitó bulijára. Kis Tibi figyelmeztetett, hogy becsüljük meg ezt a fesztivált, mert a legjobb kis hazánkban és a húrok közé csapva megbecsültek minket is, mert határtalan jókedvvel és odaadással zenélték végig a közel két órát.
Kisharsányban a Mediawave-esek tartottak megnyitót, de a párhuzamos programok amennyire jók, annyira választás elé is állítják a halandót és mi most ezt választottuk, de ma szeretetünk jeléül - na, meg önös érdekből -, őket is meglátogatjuk.
Most hirtelen csak ennyi, a részletek majd kicsit később, talán a fesztiváldömping után… :)

Nincsenek megjegyzések: