2010. október 18., hétfő

Neil Young - Le Noise

Az Est.hu ezt írja a lemezről:
"Az újdonságok felé nyitott Neil Young ötven éves, meghatározó és sokakat megihlető pályájának harmincötödik szólólemezéhez érkezett a legendás, például a Joshua Tree-t is jegyző Daniel Lanois producerrel. Ha igaz, az albumot is róla nevezték el.
A Le Noise Young falzettjére és a Lanois stúdiókellékeivel fűszerezett, fűrészelt, torzított, roncsolt és erősített zajos gitárra fókuszál, vastag és vakolatlan falak tövében. Lanois és Young együttműködése látványosan teremti meg az új Neil Young szobrot, a bazaltból faragott magányos hajóst, mely két-három akusztikus pihenősziget útbaejtésének kivételével a saját maga keltette zúgás könyörtelen hullámain halad előre.
Young az egymásra halmozott, hol elmosott, hol éles rétegek, a maguk után tartalmas torzulást húzó gitárok hangfüggönyéből énekel kifelé, próbálja meghaladni a saját határait, ami ugye sokszor nem is sikerül, de képes elég erős és szuggesztív maradni ahhoz, hogy tömegeket állítson háta és frissen hímzett zászlója mögé - előbbi hatvannégy éves, utóbbit pedig a tapasztalatok és következtetések megosztásának nemzetközi szimbóluma, a rubin orrszarvú díszíti. Visszhangok, ezerfelől közlekedő, gyengülő és erősödő töredékek, stabil és sallangok nélküli alapgondolatok, minimum felkijáltójelként értékelhető indulások és folyamatosan fenntartott, izgalmas feszültség keretezi a Le Noise dalait.

Neil Young ereje teljében tér vissza, és hozza magával a mozdíthatatlan hegyek stabilitását, meg azt a környezetet, amelyben legújabb lemeze az emelkedett és az emberi, illetve a gyengéd és a kemény minőségeit egyszerre képes mutatni. Nincsenek kérdések, történetek és kijelentések alapoznak a két veterán együttműködésének, amitől az album kimondottan karakteres ízzel bíró anyag lesz."

© 2010 WMG
Watch the premiere of Neil Young's film "Le Noise," featuring performances from his new album! Get it at iTunes - http://wbr.fm/decJgb Directed by Adam Vollick.

1 megjegyzés:

Anna írta...

ez nagyon nagyon jó......köszönöm