2010. október 25., hétfő

A civilek ereje - Tommy K. Jr. and Full Blast

Nem kellett hozzá az EKF lassan mozduló mammut gépezete, csak pár lelkes és vállalkozó kedvű civil és az ország minden zugából özönlöttek a hajdan jobb napokat - és ilyen sok nézőt már régen - látott Pécsi Ifjúsági Házba a rajongók és érdeklődők, hogy három év után ujra láthassák a Pécsről Texasba származott és zenei körökben lassan kultikussá váló Tommy Katonát és régi-uj magyar zenekarát a Full Blast-ot.
Voltak itt 16-70 évesig és a Pécs-Paks-Budapest-Miskolc tengely mellöl szinte mindenhonnan. Még a csilláron is - ha lett volna (de szerencsére nem) - lógtak. Pár megkeseredett nyugdíjast leszámítva (Istenem, ne íly öregkort adj nekem!) mindenki tombolt, kurjongatott, beletapsolt a szólók után és táncolt talpalattnyi helyén, ami neki jutott. Ha hely nem is, de zene jutott annál több: Fekete Atti és Mezőfi István biztosan hozták az alapokat, Pettendi Tamás méltó társa volt Tommynak a gitár mögött, a vendégek - Katona Tamás, Pfeiffer Ákos, Nagy György András és Somlai Gábor - igazi örömjammé változtatták az utolsó órát.
Nem akarok ömlengeni, Tommy-ról már sok jót írtam, önismétlésre semmi szükség. Most a névtelen civileket szeretném dícsérni, akik vállalták a kockázatot - volt benne? :) - és magajándékoztak minket ezzel az esttel. Azt mondják, Magyarországon gyenge a civil szféra - ami igaz -, de ez az koncert most nem ezt bizonyította.
Én személy szerint szeretnék minden téren minnél több civil kezdeményezést látni!

Nincsenek megjegyzések: