2010. október 22., péntek

Időgép - az Ördögkatlan legnagyobb meglepetése: Baba Zula

Ha még egyszer megnézhetnék valamit az idei év Ördögkatlanjából, határozottan és egyértelműen az isztambuli Baba Zula formációra szavaznék.
Mint ahogy már az előző időgépben írtam, szomorúan és csalódottan ballagtunk lefelé a Cseh Tamás emlékestről, azon tanakodva, hogy most miután megszakítottuk ezt a bosszantó estet mit is csináljunk... aztán elég gyorsan átvágtatunk Kisharsányba a Mediawev-esek programjára, ahol Baba Zula koncertjén már forró volt a hangulat. Persze köszönhető volt ez az elfogyasztott sörnek, bornak, pálinkának, a rezgő seggű hastáncosnőknek - élő viagrák:) -, de legelső sorban Murat Elter zseniális, elektromos, torzítós fene tudja milyen pengetős hangszerén való könnyed játszadozásának. Mert az volt. Elementáris erejű, elszállós örömzene a javából.
Nem szokásom az első sorokban álldogálni, de barátnőm unszolására a nagyra nőtt és beindult pasikat félre taszigálva,  megpróbáltuk megközelíteni a zenekart, akik akkor már vagy két órája nyomták az Ördögkatlanos éjszakába a rockkal fűszerezett keleti varázst.
Baromira sajnáltam, hogy az elejéről lemaradunk, de volt kárpótlás bőven... közel egy órás ráadást adtak, látva a nép beindulását..., akkorra már mindenki felszabadultan ugrált,  (has)táncolt, kiabált, tapsolt, ki  hogy tudta kifejezni örömét, tetszését. Igazi zenei örvénylés volt ez!
Talán nem túloznék, ha Isztambul Hendrixének mondanám a pengetőst....
(xénia)

Nincsenek megjegyzések: