2018. november 1., csütörtök

Új tanév hangversenyekkel fűszerezve

„Közel hozzuk a zenét” – így cseng a Filharmónia Magyarország szlogenje. Így nem csak felnőttekkel, de a gyermekekkel is szeretné megismertetni és megszerettetni a klasszikus zenét, és lehetőséget adni azoknak is, akik másképp nem lehetnének részesei ennek az izgalmas kulturális élménynek.
A Filharmónia Magyarország egyik alapfeladata ifjúsági hangversenyek szervezése. Megújult szerkezetben 5 éve segíti a tanórán zajló zenei nevelést kamara- illetve zenekari előadásokkal.  Nagy szakértelemmel koncerttermekben kísérik figyelemmel az igényeket, a gyerekek reakcióit, hogy a lehető leginteraktívabb élményt nyújtó előadások szülessenek. Évről évre sikeresen szólítja meg, köti le a diákokat, és olyan összeállításokat kínál, amelyek a különböző műfajok megismertetését, megszerettetését célozzák, mellette informatívak, sok zenei részt tartalmaznak és magas színvonalúak.
A Filharmónia Magyarország ifjúsági bérletsorozata a 2018-2019-es évadban is különleges hangversenyeket kínál az általános- és középiskolás korosztálynak. A gyerekek országszerte, tizenkilenc megyében és a fővárosban, körülbelül 250 településen, több mint ezer koncerten ismerkedhetnek a különféle zenekari felállásokkal, kiváló hangszerekkel, virtuóz művészekkel. 
A programot lendületes, a korosztályhoz szóló moderálás színesíti, a koncertek műsora pedig kifejezetten az iskolások számára lett összeállítva. Az elmúlt évben újabb fellépőkkel gazdagodtak az előadások, ezáltal a gyerekek országszerte találkozhatnak szimfonikus zenekarral, népzenei együttessel, ütőegyüttessel, kórussal, vonósnégyessel, sőt még régi zenei együttessel és jazztrióval is. 
A programban a falvak tornatermei, aulái változnak koncertteremmé, vagy akár egy mozi, a helyi művelődési ház, illetve a koncerttermek is a helyszínek között szerepelnek.
A három koncertes bérletekért a gyerekeknek mindössze 1400 forintot kell fizetniük, hiszen az élő zenei hangversenyek árát a minisztérium kiegészíti.
Elindult az idei évad, tartsanak velünk Önök is a programjainkon! 

További információ: www.filharmonia.hu



Nincsenek megjegyzések: