2016. április 26., kedd

ÚJRA ITT A PEN!

"A Pécsi Tudományegyetem legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozata április 28-án három napra újra felkel álmából, hogy megmutassa országnak-világnak, milyen is pécsi egyetemistának lenni.

A helyszín ezúttal a Zsolnay Negyed, ahogy mintegy 100 produkcióval - hazai és külföldi zenekarral, DJ-vel, kulturális és közösségi programmal - zakatol a PEN. 

Akik már biztosan velünk lesznek:

Dj Jazzy Jeff (USA), Dope D.O.D. (NL), Halott Pénz, Wellhello, Brains, 30Y, Irie Maffia, Anna & The Barbies, The Voyagers (NL), Stadiumx, Szabó Balázs Bandája, Supernem, P.A.S.O., Péterfy Bori & Love Band, Margaret Island, Soerii & Poolek, Magashegyi Underground, Ivan & The Parazol, Clod 9+, Middlemist Red, Junkie Jack Flash, Mongooz & The Magnet, Andro, Lotfi Begi, Tesco Disco, Muzzaik, Palotai, Budai, Metha, Edo Denova és még sokan mások.

Kövessetek minket a Facebook oldalunkon!"

"A PEN története az 1990-es évekre vezethető vissza, több hosszabb-rövidebb kihagyás után pedig 2006-ban kezdődött az új időszámítása. Az elmúlt tíz évben Magyarország egyik meghatározó egyetemi rendezvényévé vált, köszönhetően az igényes, külföldi fellépőkben is bővelkedő zenei felhozatalának és a pécsi hallgatók a diákrektori címért versengő látványos csapatainak.


A PTE több évtizedes hagyományokra visszatekintő minifesztiválja ezúttal is a Zsolnay Negyedben talált otthonára, ahol száznál is több produkcióval - köztük rengeteg hazai és külföldi zenekarral, DJ-vel, közösségi programmal - és persze, a Diákrektor Választás maskarába öltözött csapataival várja a látogatóit sok-sok szeretettel.


A Pécsi Tudományegyetem legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozatának szervezői mindig arra helyezték a hangsúlyt, hogy rendkívül széles zenei skáláról válogathassanak a látogatók. DJ Krush ugyanúgy fellépett már, mint a La Fanfare en Pétard, az EZ3kiel, a Firewater, vagy épp a Bauchklang. Tehát az instrumentális hip hoptól a súlyos kortárs elektronikán át a keserédes rockzenéig, vagy az energikus beatbox formációig szinte mindennel találkozhatnak a Pécsre érkezők, ami igényes, érdekes és korántsem mindennapi.


A hazai könnyűzenei élet színe-java is megfordul természetesen a nagyszínpadon, valamint az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kaptak az elektronikus zenék is, így a fél tucatnyi helyszín között biztosan megtalálja mindenki a számítását."

Nincsenek megjegyzések: