2015. augusztus 27., csütörtök

Vizikutya vs sült fogas

Előrebocsájtjuk: mi a hal íze miatt esszük a halat!












Kipróbáltuk az idei balatoni gasztronómia egyik agyon hype-olt fogását, a vizikutyát. A (valószínűleg) fizetett ömlengésben így írnak róla az http://ilovebalaton.blog.hu oldalán:

"...Ez egy harcsahurkás hotdog, amit általában wasabis, most éppen lilakáposztás szósz kísér. A hurka harcsahúsból, szépia tintával színezett gersliből, vagyis árpából áll, majoránnával fűszerezve. Az íze teljesen olyan, mint egy igazi hurkának, az összhatás pedig lehengerlő. Csak ülsz a parton, és azt veszed észre, hogy percek alatt benyomtad az egészet. Pedig elég laktató, az árpa+harcsa kombóban azért vannak kalóriák."

Halas hurka. Izgalmasnak hangzott: milyen lehet az a halas hurka íz? Pláne, wasabival! Na, nekünk itt a baj! A halból semmit sem éreztünk, az ennyire ízetlen hurkát pedig messzire elkerüljük. Már értjük a wasabit! Nekünk viszont csak lilakáposztával jutott - meg se kérdezték -, és az ízetlen hurka lilakáposztával nem egy gasztro élmény! Egyetlen előnye, hogy gyorsan be lehet kapni (pár falat), viszont az árát a hype-hoz méltón elkérik. (1600 Ft, amiért máshol egy rendes tál főtételt, vagy egyes helyeken két menüt lehet kapni még a Balcsin is.) Ha volt is benne harcsa, mi nem éreztük. Legközelebb anyagvizsgálóval megyünk vizikutyázni!


Egy kis vízparti büfében viszont belefutottunk abba, amiért érdemes egy kicsit többet áldozni a halszerető nyaralónak. Balatonfenyves, Naphal Büfé, sült fogas.
Mint a borítóképen is látható, már a tálalás is ínycsiklandozó! A sütése kiváló, az ízét pedig kár, hogy nem érezhetitek! Egy ilyen 30 dekás adag befalása után mozdulni sem bírtunk. Xénia nem kedveli különösebben a halat, ritkán is fogyasztja, de ez nagyon ízlett neki is. A balatoni "őshonos" heck-el szemben ez királyi választás!

És hogy pontozzunk is:

vizikutya (Kishableány) vs sült fogas (Naphal Büfé)  0:10

Nincsenek megjegyzések: