2014. február 18., kedd

Matteo Garrone: Gomorra

Utolsó hét a lángoló múzeumban

Gazdag programokkal búcsúzik a Műcsarnokban az Egy város entrópiája – Julia Stoschek Collection című videóművészeti gyűjtemény. Szerdán, filmsorozatunk záróvetítésén Mexikóváros, Hongkong, Párizs, Róma, Szarajevó és Bécs után a nápolyi maffia világába kalauzol MATTEO GARRONE filmje.Csütörtökön JULIA STOSCHEK tart előadást arról, hogyan építtette fel rangos nemzetközi gyűjteményét. Pénteken a Trefortosok utoljára „KOMMENT”-elik a műveket a látogatóknak. Szombaton délelőtt fantasztikus gyermekprogrammal, délután pedig RÓZSÁS LÍVIA tárlatvezetésével várunk kicsiket és nagyokat. Vasárnap BOROS LILI és KÉSZMAN JÓZSEF közös tárlatvezetése zárja a kiállítást.

2014. február 19., szerda 18 óra
Matteo Garrone: Gomorra (Gomorrah, 137 perc, 2008)
Az Egy város entrópiája – Julia Stoschek Collection című kiállításhoz kapcsolódó filmvetítés és beszélgetés
Előadóterem

Előadó: Mátyás Péter filmesztéta

A Keresztapát, a Sebhelyesarcút és az összes zseniális maffiafilmet el kell felejteni a Gomorra előtt, mert itt semmi maffiaromantika nincs. A Gomorra a nápolyi maffia, a camorra világába vezet be. Hatalmas, lepusztult bérházvilágban gyűjtik be a pénzt, itt szórják a drogot és innen próbálnak meg kiszakadni az önjelölt gengszterek is. A maffia a felelős a Nápoly környéki gyilkosságok nagy részéért, a veszélyes hulladékok temetőiért és az általuk okozott rákos betegségekért. Az olasz neorealizmus feltámadása, a Biciklitolvajok helyett azonban most az erőszak, a gonoszság leselkedik minden utcasarkon.
Belépő: 800 Ft

http://www.fandango.it
Gomorra, un film di Matteo Garrone, in concorso al Festival di Cannes 2008, Prodotto da Domenico Procacci, al cinema dal 16 maggio

http://www.facebook.com/fandangoprodu...

THE BEST MAFIA MOVIE in the last 3 years. "Gomorra" is a contemporary Neapolitan mob drama that exposes Italy's criminal underbelly by telling five stories of individuals who think they can make their own compact with Camorra, the area's Mafia.
Based on the book by Roberto Saviano

Released on 2008
Directed by: Matteo Garrone
Starring: Gianfelice Imparato, Salvatore Abruzzese, Toni Servillo, Salvatore Cantalupo

For collaborations and business inquiries, please contact via Channel Pages: http://ChannelPages.com/thecultbox

Nincsenek megjegyzések: