Ha valaki esetleg meg akarná ismételni a sikerünket, íme a recept:
Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával
- 3 db közepes fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstöltszalonna
- 2 dl tejföl
- 3 dl vörösbor
- 1 csapott ek liszt
- Ízlés szerint:só
- bors
- őrölt kömény
- füszerpaprika
Előkészítés:
- A vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk.
- A füstöltszalonnát csíkokra vágjuk.
- A zöldpaprikát kettévágjuk.
- A paradicsomokat negyedeljük.
- A nyulat a paprikáshoz feldaraboljuk
- Hideg vízben áztatjuk.
Elkészítés
- A füstöltszalonnát kisütjük.
- Rátesszük a hagymákat, ledinszteljük.
- Beletesszük a paradicsomot, paprikát.
- Levesszük a tűzről és belekeverünk 1ek fűszerpaprikát.
- Hozzáadunk 2 dl vizet, forraljuk, amí a víz elpárolog.
- Belerakjuk a felaprított nyúlhúst.
- Beleöntünk 2dl vörösbort és vízzel felengedjük.
- Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá.
- Fedő alatt puhára főzzük. (nekem 2,5 óra kellett)
- Közben az elfort levet pótóljuk.
- Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl vörösbort - ha még nem ittuk meg -.
- Annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép szine legyen.
- A tejfölt kis tálkába öntjük.
- Beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből.
- Csomómentesre elkeverjük.
- Beleöntjük a paprikásba és összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése