2013. szeptember 22., vasárnap

Legenda a nyúlpaprikásról

Ez a nyúlpaprikás legendásra sikeredett. Köszönet a nyúlért Áginak és az elkészítéséért Xéniának.
Ha valaki esetleg meg akarná ismételni a sikerünket, íme a recept:

Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával

hozzávalók 4 főre
  • 3 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl vörösbor
  • 1 csapott ek liszt
  • Ízlés szerint:só
  • bors
  • őrölt kömény
  • füszerpaprika

Előkészítés:
  1. A  vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk.
  2. A  füstöltszalonnát csíkokra vágjuk.
  3. A zöldpaprikát kettévágjuk.
  4. A  paradicsomokat negyedeljük.
  5. A  nyulat a paprikáshoz feldaraboljuk
  6. Hideg vízben  áztatjuk.
Elkészítés
  1. A  füstöltszalonnát kisütjük.
  2. Rátesszük a hagymákat, ledinszteljük.
  3. Beletesszük a paradicsomot, paprikát.
  4. Levesszük a tűzről és belekeverünk 1ek  fűszerpaprikát.
  5. Hozzáadunk 2 dl  vizet, forraljuk, amí a víz elpárolog.
  6. Belerakjuk a felaprított nyúlhúst.
  7. Beleöntünk 2dl  vörösbort és vízzel felengedjük.
  8. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá.
  9. Fedő alatt puhára főzzük. (nekem 2,5 óra kellett)
  10. Közben az elfort levet pótóljuk.
  11. Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl  vörösbort - ha még nem ittuk meg -.
  12. Annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép szine legyen.
  13. A tejfölt kis tálkába öntjük.
  14. Beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből.
  15. Csomómentesre elkeverjük.
  16. Beleöntjük a paprikásba és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: