2024. június 1., szombat

JuNYÁRi/Füge Évadzáró ...

 

JuNYÁRi Évadzáró Piknik


Szeretettel várunk a 2024. június 11-én 15.00-kor kezdődő JuNYÁRi Évadzáró Piknikre a Jurányi Ház teraszára.

Az eseményen átadásra kerül a Staféta Közönségdíj, illetve a Fidelio és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. nagy értékű felajánlásai is gazdára lelnek a közönségszavazás második és harmadik helyezettjei között.
A pikniken beszámolunk a 2023/24-es évad kiemelt projektjeiről, sorra vesszük büszkeségeinket, kihirdetjük a 3. MASTERCARD ALKOTÓTÁRS színházi pályázat keretében a VII. TITÁNIUM PÁLYÁZAT eredményét, kiderül, hogy kik vehetnek részt 2024 őszén a mentorprogramban, valamint kitekintünk a következő évad várható eseményeire.

A Piknik eseményére regisztrálni
 ITT lehet.











Staféta előadások a nemzetközi porondon

Büszkén adunk hírt arról, hogy négy Staféta - nyertes előadás is meghívást kapott több elismert nemzetközi fesztiválra.
Göndör László és Katona Éva Nagymamával álmodtam nagysikerű produkciója májusban a Párizsi Olimpia kulturális fesztiválon vendégszerepelt, majd Szófiában és Várnában is megmutatkozik. Az AHA Kollektíva Senkiföldjét a Potsdamer Tanztage - Festival für Zeitgenössischen Tanz eseményén, Tózsa Mikolt It’s a MATCH – or will be – maybe – performanszát Temesváron a TESZT fesztiválon láthatta a közönség, az Éneklő fiatalok kórusszínházi előadása június 11-én Kassán vendégszerepel. 

Ne feledjétek, június 1-ig tudtok szavazni, hogy idén ki nyerje a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett STAFÉTA Pályázat közönségdíját.

Szavazni ITT lehet.














Irodalom Éjszakája 

2024. június 5 - 7., Margit - negyed

24 ország - 24 szerző - 8 helyszín

Az Irodalom Éjszakája olyan kulturális esemény, ahol a város és a világirodalom formabontó stílusban adnak egymásnak három estén át találkozót a Margit - negyed 8 különleges helyszínén.
Merülj el a szavak varázslatos világában, és hallgasd meg kitűnő színészek előadásában a kortárs irodalom legjobb műveit!

A program ingyenesen látogatható.










Átrium - szeptembertől újratöltve

2024 szeptemberétől egy olyan új kollaboráció költözik az Átriumba, mely az épületben nem ismeretlen társulatok partneri együttműködésére épül. A Pintér Béla és Társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda közös nevezője egy elsősorban produceri alapú működési modell kialakítása, és ezáltal egy megbízható alapokon nyugvó, de a független előadó-művészeti terület számára is nyitott befogadóhely működtetése. 



























Játék

Schwechtje Mihály Hajtűkanyar Autósiskola fekete komédiája május 30-án debütált az eSzínház - korlátlanul online műsorán. A helyes választ adók között egy ingyenes kuponkódot sorsolunk ki.
Kérlek, sorold fel az előadás szereplőit!

A válaszokat az alábbi e-mail címre várjuk:
juranyijatek@gmail.com
A sorsolás napja: 2024. június 10.

Nincsenek megjegyzések: