2019. október 12., szombat

Mi is zajlik ma a fenntartható világunkban? WASTEREVOLUTION konferencia – Válaszok 360 fokban

Először szervezik meg 2019. október 18-án 10 és 19 óra között, a Societé Budapestben a Wasterevolution konferenciát a fenntartható fejlődés témakörében. A Hybridart Management által életre hívott eseményen a legutolsó pillanatokról beszélnek, arról, hogyan érdemes ma a 21. században a változásokhoz és a kihívásokhoz alkalmazkodni. Számos kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők, amelyeken olyan szaktekintélyeket és ismert embereket hallgathatnak meg mint Rezes Judit színművész, Molnár Berta építész, Harmat Ádám éghajlatkutató, Sinkovics Ede képzőművész, Hankó Gergely természetvédelmi mérnök, Vetlényi Alma divattervező, Fülöp Bence vízügyi tanácsadó mérnök és Krajcsó Nelli mindfullness tréner. Az esemény a Societé Budapest két emeltén zajlik, ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

Lángoló erdők, olvadó jégtáblák, tüntető diákok, klímaszorongás, milliókat adományozó filmcsillagok, fesztiválsztár természetvédő legendák, évi 6,3 milliárd tonna műanyag hulladék, #plasticfreejuly és #secondhandseptember, virágzó közösségi média, globális mértékű elmagányosodás, skandináv lagom és hygge, japán ikigai és sinrin-joku, közösségi gazdaság, energiatudatosság, szuperhatótávolságú villany autó, óceántisztító, ökotrendi sportcipő...

Az esemény célja az, hogy szakemberek, nagyvállalatok és kreatív alkotók bevonásával közös platformot teremtve elinduljon egy konstruktív beszélgetést arról, pontos mi is zajlik körülöttünk, mik az ok-okozati összefüggések, ebben kinek mi a szerepe, mik a lehetőségek és irányok, milyen válaszokat adhatunk a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokra. A szervezők azért rendezik meg a konferenciát, mert fontosnak tartják a gondolkodásbéli paradigmaváltást, a fordulatot saját hozzáállásunkban mindahhoz, amit magunknak teremtettünk és teremtünk egyéni és társadalmi szinten is. 

Az egésznapos rendezvényen különböző témákban hozzáértő partnerek mutatják be a lehetőségeket, koncepciókat arra, hogyan érdemes elindulni egy új úton.

Az egyik alkalommal a tudatos életmódról beszélget Martinkó József vezetésével Prof. Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus, az MTA doktora, Hargitai Judit az IKEA üzemeltetései menedzsere, Maczelka Márk, a SPARMagyarország kommunikációs menedzsere, Molnár Berta építész és Temesvári Balázs, az EKF2023 Veszprém-Balaton programév végrehajtásában közreműködő VKSZ Zrt. vezérigazgatója.

Egy másik időpontban Gyárfás Dorka vezetésével a lelassulásról folytat eszmecserét Inzsöl Júlia, a The Body Shop kommunikációs vezetője, Jávor Bence, a Greenroom kreatív igazgatója, Krajcsó Nelli, a Slow Budapest alapítója és Szabó Zoltán, az Index stratégiai- és kreatív igazgatója.

Különlegesnek ígérkezik az az alkalom is, amikor Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója beszélget Domonkos Bélával, a TerraCycle & Loop Global IT igazgatójával, Harmat Ádámmal, a WWF éghajlatváltozás és energia programvezetőjével, Kisszékelyi Veronikával, a Central Media digitális lapigazgatójával, Salgó Andrással, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetőjével és Szollár Domokossal, a MOL-csoport, Csoportszintű Társasági Kommunikáció igazgatójával. 

A nap egyik színfoltja Ott Anna beszélgetése a művészet, művészek felelősségéről Havas Dórával, a Lila füge alapítójával, Hoffmann Petrával, a Stilblog alapítójával, Rezes Judit színművésszel, Sinkovics Ede képzőművésszel és Závada Péter költővel. Ehhez a témakörhöz kapcsolódva Gyárfás Dorka vezetésével Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Szervezőiroda vezetője, Tóth A. Péter, a Noah Házak marketing és értékesítési vezetője és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója beszélgetnek

Fentieken kívül többek közt olyan nevekkel is találkozhatnak a nézők a programban mint Fait Federika (Real School Budapest project catalyst, V4SDG- Visegrád a Fenntarthatóságért társalapító), Szabó Eszter (kommunikációs vezető, Felelős Gasztrohős Alapítvány), Lendvai Lilla (stylist, recycled fashionista), Bajor Zsófi (alapító, Mezna), Hanga Zoltán (szóvívő, a Fővárosi Állat- és Növénykert), Oszkó-Jakab Natália (kuratóriumi elnök, Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány), Dr. Drexler Dóra (ügyvezető, ÖMKi - Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet) vagy Fülöp Bence (vízügyi tanácsadó mérnök, Trinity Enviro).

Az egésznapos esemény helyszíne a Société Budapest (1051 Budapest, Sas utca 15.).


Nincsenek megjegyzések: