2019. szeptember 13., péntek

Becsengettek! - A Jurányi/Füge szeptember-októberi ajánlata

,,Az idei évadban csökkentettük az előadás-számot az elmúlt három év radikálisan növekvő tendenciájához képest. Ebben több minden szerepet játszott, többek között a tao-támogatás megszűnése is, de alapvetően is volt bennem egy tudatos szándék arra vonatkozóan, hogy levegősebbé tegyük a műsort és ezáltal teret tudjunk adni olyan kezdeményezéseknek, amiről azt gondoljuk, hogy jól áll a Háznak és megfelel a küldetésünknek. Régi vágyam, hogy az előadó-művészet mellett nyissunk egy tágabb értelemben vett kulturális irányba, ami túlmutat egy repertoárszínház kínálatán. Kicsit inkább egy kortárs művház felé vezető út kiállításokkal, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel." ROZGONYI - KULCSÁR VIKTÓRIA, a Jurányi Ház megálmodója, megalapítója, a Füge Produkció vezetője // Évadindító Jurányi Latte

SZEPTEMBER - OKTÓBERI BEMUTATÓK!

Grecsó Krisztián - Bíró Bence
MEGYEK UTÁNAD - szerelmi leltár
Premier: 2019. szeptember 19. 19.00, október 6. 16.00 és 19.00, Jurányi Ház

Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru történetével ismerkedünk.
 
Szereplők: MÉSZÁROS Béla, KURTA Niké, BAKI Dániel

Rendező: DÉKÁNY Barnabás
 
 
Ősbemutató: NAGY VACSORA - családi vígjáték
Premier: 2019. szeptember 28. 19.00, október 26. 19.00, Jurányi Ház
 
Vajon fog-e vetkőzni az első jelenetben a szerelmespár? Tízes skálán mennyire fogják egymást unni pár év múlva? Ha gyereket csinálnak, a cuki kisfiúból hány év alatt lesz stresszes alkoholista? Mi van még benne? Romantika, nagyszülők, tánc, mexikóiak, meglepetésbuli, gyerekek, Only you, Barcelona, gibbonok, esküvő, hamburger, ja és humor. Humor. És öngyilkosság. Nagyon vicces darab. És van még benne egy képlet is, melynek segítségével kiszámolhatjuk, milyen gyorsan fogjuk megismételni szüleink összes hibáját, valamint mennyi idő múlva nem találjuk meg a boldogságot.
 



23 PERC
Premier: 2019. október 3., 4., 5. 20.00, Jurányi Ház
 
Egy szerelem története. Egy karrier története. Egy család története. Egy anya története.
Dennis Kelly darabja egyszerre humoros és szívbemarkoló, magával ragadó és elgondolkodtató.
Szereplője, akit Járó Zsuzsa kelt életre kemény, céltudatos nő, aki komoly munka és némi szerencse árán jutott el a sikerig – és akivel megtörtént az elképzelhetetlen.
A 23 perc nem csak egy különleges nő történetét meséli el, hanem egy fontos társadalmi jelenségre is felhívja a figyelmet: sokkal magasabb a családon belüli erőszakos cselekmények száma, mint képzelnénk.
 
Előadja: JÁRÓ Zsuzsa  //  Rendező: KESZÉG László
 
Az előadásról bővebben...

SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA A JURÁNYI HÁZBAN!

2019. szeptember 21., Jurányi Ház
 
Program:
STAFÉTA ,,Előtted az utódod"
17.00-17.30
GONDOLATOK TÁNCBAN (előadás)
17.30-18.30
KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS
18.00–19.15
LIBIKÓKA - GRECSÓ Krisztián és HRUTKA Róbert zenés pódiumestje
19.00 - 20.00
A színfalak fölött - cirkuszi nyíltnap
19.30 - 20.30
JuSZT - Jurányi Színházi Társasjáték BORGULA ANDRÁS vezetésével!
A nyeremény sem marad el!








HAB A TORTÁN! mesesorozat / PREMIER!
mesél: Jordán Adél és Keresztes Tamás

Jegyek kizárólag a Mastercard Priceless ajánlatában vásárolhatók!
,,Mint a titkosan elásott kincs valamely távoli, felderítetlen szigeten, oly távolivá és oly nehezen fellelhetővé válnak a gyermekkorban még mindennapi csodák. Expedíciót indítunk a kincs felkutatására, amelyhez a térképet a gyermekek rajzolják." JORDÁN ADÉL - KERESZTES TAMÁS 
Az ajánlat kizárólag a Mastercard Priceless Specials kedvezményprogram teljes jogú regisztrált tagjai számára vehető igénybe. Amennyiben Mastercard® vagy Maestro® kártyabirtokos vagy és még nem regisztráltál a Mastercard kedvezményprogramjába, itt megteheted: www.mastercard-kedvezmenyek.hu.
A regisztrációt követően bankkártyádat használva folyamatosan hűségpontokat ír jóvá számodra a Program (tranzakcióként 1 pontot), amely pontokat kedvezményes ajánlatokra tudod beváltani.
Az exkluzív jegyelővétel regisztráció után érhető el a www.mastercard-kedvezmenyek.hu oldalon szeptember 11-17-ig.
Az ajánlat pontértéke: 7 pont
Az előadásról bővebben....



KUTYAPORTÉKA / Titánium BEMUTATÓ

 2019. október 3. 20.00, Trafó Klub
 
Egy kelet-magyarországi kisváros lakóival beszélgettünk. Nem botrányt kerestünk, hanem kíváncsiak voltunk, milyen az élet egy ilyen településen, mik a problémák, törésvonalak. Kutatásunk során egy szociológus segített eligazodni a terepen. A polgármestertől eljutottuk az uzsorásig, a református lelkésznél ült a csapat egyik fele, míg a másikat egy szabadkeresztény szekta pásztora térítette, a cigánysorról pedig a cukrászdába siettünk, hogy elcsípjük a település utolsó zsidó lakóját. Megtapasztaltuk ennek a világnak az anomáliáit, beleláttunk a szépségeibe és a keserveibe. Ebből a közös élményből - történetek, alakok, helyzetek együtteséből - formálódott a képzelet szülte Büdöskút és lakóinak története.
 
Szereplők: BÁNFALVI Eszter, BÉKÉSI-SZOMBATI Anett, HARTAI Petra, HORVÁTH Dániel Dudu, MARTINKOVICS Máté, SZABÓ Zola
 
Író, koncepció: GÁBOR Sára
Rendező: BARCSAI Bálint
 
 

STAFÉTA BEMUTATÓ / KÖSZÖRÜLJÜK A CSORBÁT

2019. október 9. 19.00, Hagyományok Háza
 ,,De mi is az a kortársszínház-nyelv? Ez a Köszörüljük a csorbát előadásából sem derül ki, de az bebizonyosodik: a Kárpát-medence végtelen folklórkincse magától értetődő természetességgel, adekvátan képes belesimulni jelenünk aktuális színházába. Mint ahogy az autentikus népzene elbírja a rockot, és ahogy a harsány nép(tánc)színházi hagyományaink is szinte kívánják a verbális abszurdszínházi játékmódot – miközben a káprázatos táncos-színészek lerúgják a csillagokat az esten." ifj. Zsuráfszky Zoltán
Szereplők: BORBÉLY Beatrix, DARABOS Péter, GERA Gábor, FARKAS Máté, FÁNDLY Csaba, HETÉNYI -KULCSÁR Klára, KIS Balázs, MEDVECZKY Balázs, SZABÓ Zsombor, TANKÓ Erika
Rendező-koreográfus:
ifj. ZSURÁFSZKY Zoltán

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósul meg.



JURÁNYI GALÉRIA
Pagony Krétakiállítások 1. - Agócs Írisz kiállítása
Berg Judit: Sári a Vadasparkban 
Kiállításmegnyitó: 2019. október 12. 10.30, Jurányi Ház
A kiállítás megtekinthető: 2019. november 12.
SZEPTEMBERI és OKTÓBERI PROGRAM: JEGYVÁSÁRLÁS
 

JÁTÉK!

A hírlevél olvasói között a Pagony Kiadó jóvoltából egy közkedvelt mesekönyvet sorsolunk ki.
A kérdés: Melyik kortárs magyar mesekönyvszerző jegyzi a Sári a Vadasparkban című gyerekkönyvet?
a. Berg Judit
b. Dániel András
c. Marék Veronika
A megfejtéseket az alábbi e-mail címre várjuk: juranyijatek@gmail.com 
A sorsolás napja: 2019. október 10.

Sok sikert kívánunk a játékhoz!

Nincsenek megjegyzések: