2011. május 29., vasárnap

Multiplace Újmédia Művészeti Fesztivál a Bakelitben!


Május 30-án, hétfőn este 8-tól a Multiplace Fesztivál keretében fellép a Voice Over Noise trio + visuals by Chaosdroid (SK) és a KitchenBudapest - Draft Report! Meglepetés DJ-vel várunk mindenkit - a belépés ingyenes!!

2011. májusában Európa 9 városa ad helyet a Multiplace Fesztiválnak: Csehországban Brno és Prága, Franciaországban Nantes, Izlandon Reykjavík, Romániában Cluj, Sz...lovákiában Pozsony, Kassa és Trnava, Magyarországon pedig Budapest.

Ez a fesztivál és workshop az újmédia-művészetet, mint nemzetközi művészeti mozgalmat és olyan művészeti gyakorlatok készletét határozza meg, amely a fejlődő technológiákat használja kulturális, politikai és esztétikai lehetőségeinek feltárására.

Bemutatandó fajtái között találjuk a hálózati művészetet, a szoftverművészetet, a művészek által készített játékokat, a helymeghatározáson alapuló médiaprojekteket, az interaktív történeteket, a multimédia-installációkat és a performanszokat.

Ezen terület képviselői érkeznek a határon túlról hozzánk és kerülnek kontaktusba a hazánkban élő és alkotó hasonló területeken dolgozó művészeinkkel. Bemutatkoznak, bemutatják eddigi eredményeiket és jövőbeli terveiket, valamint kapcsolatot építenek egymással.

Ezen az estén fellép Szlovákiából a Voice Over Noise trio + visuals by Chaosdroid (SK): THE CURRENT PROJECT SENTIMENTAL JOURNEY V. 2010. Slávo Krekovič, Marek Piaček és Oliver Rehák audiovizuális performansza különböző animációs filmekből áll össze, a zenei improvizációt pedig VJ Chaosdroid játssza. Az Ulysses utazásai alapján kitalált történet katarktikus élményt ígér.

Magyarországról fellép a KitchenBudapest - Draft Report LIVE CODING + FLUXUS PROJECTS. Draft Report a Kitchen live-kódoló csapata. Audiovizuális performanszokat adnak elő, melyeknek koncepciói ötletelések, workshopok során vagy rokon projektek melléktermékeként keletkeznek. Jelenleg különböző hardver és szoftver eszközök játékos alkalmazásával próbáljuk látókörünket bővíteni.

A belépés ingyenes!

2011. május 30. hétfő, 20:00
Bakelit Multi Art Center 

Nincsenek megjegyzések: