2011. október 14., péntek

Táncolni kiállításon?

Jégkrémbalett
Táncolni kiállításon?
A Harangozó Gyula-díjas táncos-koreográfus Goda Gábor vezeti szombat délelőtt a Bizottság-kiállítás családi programját


Nem mindennapi programban vehetnek részt október 15-én, szombaton 10 és 12 óra között a Bizottság-kiállításra látogatók. Goda Gábor vezetésével végigtáncolhatják a Sírba visztek” kiállítás tereit. Eközben felfedezhetik, milyen a  műfű-tánc”, a  festmény-tánc”, az árnyék-tánc”, a fény-tánc” vagy a ceruza-tánc”. Kiderül az is, hogyan mozognak a programsorozaton a gyerekek által életre keltett, már jól ismert figurák, álomkertünk lakói: MacskaszervízŐsállatHangyarégészKarcolásleányAranyhalacskaKanálfodrász ésKurzustörpe.

Tíz hét – tíz szó – tíz terem programsorozat, mely a Bizottság zenekar dalszövegeiből kiválasztott egy-egy szó köré szerveződik, a kiállítás nyitva tartása alatt minden szombat délelőtt folytatódik, hétről hétre másik teremben, különböző művészeti ágak és műfajok területén működő szakemberek vezetésével. A résztvevő gyerekek, családok a felkért képzőművészek, színészek, írók, zenészek, táncosok, rendezők, énekesek, előadók irányításával játszhatnak, zenélhetnek, festhetnek, rajzolhatnak, írhatnak vagy táncolhatnak a kiállítótermekben. Így, aki valamennyi alkalommal részt vesz a sorozaton, más és más nézőpontból járhatja végig a kiállítást.

A múzeumpedagógiai programsorozatra gyermekek számára bérlet is váltható (4000 Ft), mely tartalmazza a felnőtt kísérő részvételét is. További jegyinformáció: www.bizottsagkiallitas.hu


Nincsenek megjegyzések: