2011. október 21., péntek

Bombamérgezés

Bombamérgezés
Egy el nem készült Bizottság-klip rekonstrukciója
Szilágyi Kornél alias Igor Buharov vezetésével szombat délelőtt a Műcsarnokban


Szilágyi Kornél egyike a kísérleti, játék-, rövid-, dokumentum- és animációs filmeket készítő Buharov testvéreknek. A képzőművész alkotók – Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor – számos filmes elismerésben részesültek, többek között megkapták a fiatal és eredeti filmalkotókra koncentráló milánói Aprile-díjat, az Országos Független Film Fesztivál fődíját, a Mediawave fesztivál és a Magyar Filmszemle legjobb kísérleti játékfilmjének díját. 2010-ben ők képviselték hazánkat a Manifesta kortárs képzőművészeti biennálén.
A Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó családi programon október 22-én, szombaton 10 és 12 óra között Szilágyi Kornél a kiállítás látogatóival egy meg nem jelent Bizottság-számnak az el nem készült videoklipjét rekonstruálja, asszociációk segítségével, konkretizált háttérrel és fiktív szereplőkkel.

Tíz hét – tíz szó – tíz terem programsorozat, mely a Bizottság zenekar dalszövegeiből kiválasztott egy-egy szó köré szerveződik, a kiállítás nyitva tartása alatt minden szombat délelőtt folytatódik, hétről hétre másik teremben, különböző művészeti ágak és műfajok területén működő szakemberek vezetésével. A résztvevő gyerekek, családok a felkért képzőművészek, színészek, írók, zenészek, táncosok, rendezők, énekesek, előadók irányításával játszhatnak, zenélhetnek, festhetnek, rajzolhatnak, írhatnak vagy táncolhatnak a kiállítótermekben. Így, aki valamennyi alkalommal részt vesz a sorozaton, más és más nézőpontból járhatja végig a kiállítást.


Nincsenek megjegyzések: