2011. október 28., péntek

Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig

Két hétig tartó játékra invitál a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter. Újra megnyílik a Hamerli Ház kiállításokkal és időutazással.

Idén hatodszorra rendezik meg a Múzeumok Őszi fesztiválja elnevezésű rendezvényt, melyben közel két héten keresztül, mintegy százhetven múzeum, több mint ezer programmal vesz rész szerte az országban. A programsorozathoz ez alkalommal csatlakozott a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter is. Hat különböző helyszínen várják a látogatókat: a CSGYMVK három könyvtára, – a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár, a Helyismereti Osztály, a Csorba Győző Emlékszoba, valamint a Retro Könyvvásárok és a Pécs, Király utca 9. szám alatt található Hamerli Ház – az egykori Városi Könyvtár épülete – válnak irodalomtörténeti és helytörténeti játék helyszíneivé. A 2011. október 29. és november 12. között tartó játékban részt vehet mindenki, aki szereti a könyveket és kíváncsi Pécs kulturális életének egy szeletére, melynek központi témája a könyv.
A feladat egyszerű, mindössze el kell látogatni hat különböző pécsi helyszínre, illetve rendezvényre és ott nyitott szemmel járni! A játék két részből áll: pecsétgyűjtésből, valamint egy 10 kérdésből álló kérdéssor megválaszolásából. A felkeresett helyszíneken egy-egy, a látogatást igazoló pecsétet kap minden játékos. Aki a lehetséges hatból minimum négy pecsétet összegyűjt, és november 12-ig bármelyik szombati napon elviszi a Retro Könyvvásárra (Pécs, Király u. 9.), részt vesz a fődíj sorsolásán. Aki pedig a pecsétek összegyűjtése mellett mind a 10 kérdésre helyes választ ad, újabb sorsoláson vehet részt! A játék nyereményei értékes könyvcsomagok lesznek!
A program zárónapján 2011. november 12-én 10-21 óra között ismét megnyílik a Hamerli Ház a Király utca 9. szám alatt. A Hamerli család egykori lakóházának helyiségeiben a nap során folyamatosan változatos programok várják a látogatókat. Aki ellátogat a rendezvényre olyan érdekes programokon vehet rész, mint például jelmezes időutazás, irodalmi kiállítás, Hetedhéthatár-olvasósarok, grafikai és fotóművészeti tárlat, röviden: a megszokott kulturális kavalkád.

A játék „pecsétgyűjtő menetlevele” letölthető:
http://hetedhethatar.hu/Varkonyi_Nandortol_Csorba_Gyozoig.pdf

Nincsenek megjegyzések: