2015. május 28., csütörtök

Underground supergroup: Fekete Város

Sajtóközlemény:

"Fekete Város: Térkép Sehova

Illusztris társaságban készítette el bemutatkozó lemezét a Fishing on Orfű főszervezője. A Fekete Város valójában Kálocz Tamás zenekari alteregója, a Térkép Sehova pedig az elmúlt 5 évben született zenei ötleteinek összegzése.

Kálocz dalainak kidolgozásában és rögzítésében olyan fontos barátok vettek részt, mint a zenei rendezőként is segítkező Pálinkás Tamás (ex-Isten Háta Mögött, TEJ), Nagy Dávid (Óriás), vagy a Fishingben is tettestárs Lovasi András (Kispál és a Borz). A lemez pár dalában billentyűkön Sárközy Zoltán Papa (30Y) és Kubányi Bálint (Supernem) is közreműködik, a Kiskert c. dalban pedig Polgár Odett énekel. 

A Fekete Város egy személyes ügy, fesztiválszervező eddig háttérben pihenő zenei énjének feléledése. A változatos megszólalású dalok összefogó eleme a gitár, hisz Kálocz mindig is az energikus gitárzenék iránt vonzódott leginkább; fiatalkora meghatározó magyar és nemzetközi lemezeit a 1990-es és 2000-es évek legfontosabb rock- és punkrock zenekarai írták.

A Térkép Sehova 11 dalát lehet, hogy nem követi több; Kálocz nem tartja kizártnak, hogy ez a zenekar egyszeri projekt marad az életében. „Nagyon élveztük összerakni, jó most a bemutatkozó koncertre próbálni, de nem akarunk – és nem is tudnánk – egy rendes, aktívan koncertező zenekart működtetni. A Térkép Sehova az lett, aminek szántam: életem egy nagyon fontos szakaszának a megörökítése.” – mondta el a gitáros-énekes.

A Fekete Város június 18-án, csütörtök este a Fishing on Orfű PTE-nagyszínpadán debütál.





https://www.facebook.com/feketeavaros

A zenekar:
Nagy Dávid - dob
Lovasi András - basszusgitár
Kálocz Tamás - ének, gitár
Pálinkás Tamás - ének, gitár

A felvételek a SuperSize Recording Stúdióban készültek, Törökbálinton (https://www.facebook.com/supersizerec...)

Felvétel: Horváth Attila, Brucker Bence, Nóniusz Gábor
Keverés, Master: Horváth Attila

Grafikák: Barna Joci (https://www.facebook.com/bjgraphics)

www.terkepsehova.hu

Minden jog fenntartva!

Megadó Kiadó Kft. 2015.

Nincsenek megjegyzések: