2011. július 25., hétfő

ÖRDÖGKATLAN csakis ANGYALOKNAK! - kedvcsináló 4


"(színház)
A szarvassá változott fiú c. beregszászi előadást Vidnyánszky Attila rendezésében Törőcsik Mari kapcsán már említettük. Szép lesz, amikor Trill Zsoltot tényleg a szabad ég alatt, a csillagok alatt látjuk sétálni az égen. A beregszásziak előadásában, akik kárpátaljai díszvendégeink is, Csehov Három nővérét is megnézhetjük. 
Nehéz is lesz, Mucsi Zoltánnal, aki idén a legjobb férfi főszereplő díjat nyerte el a rangos Pécsi Országos Színházi Találkozón. A Bárka-előadást Bérczes László rendezte. Mucsi Zoltánt, azaz Kapát egy másik előadásban is láthatjuk, A fajok eredében, amit Dömötör Tamás állított színpadra. Az előadásban Kapa partnerei Thuróczy Szabolcs és Scherer Péter. Pepe (Scherer Péter) is hoz egy saját produkciót, amiben egy kicsit játszik is, de a darab szinte monodráma Kovács Krisztiánnal, aki egy drogfüggőt alakít, nem akárhogyan. Ez a darab a Gyáva, ami idén elnyerte a 6. Gyermek- és Ifjúsági Szemle fődíját. Kapát és Pepét Göttinger Palival kiegészülve az Ördögkatlan falvai között közlekedő alkalmi színházzá avanzsált buszokon is láthatjuk. Ők hárman a maguk módján idén is ismertetni fogják a fontosabb hely-, fesztivál-, irodalom- és eszmetörténeti tudnivalókat, valamint a biztonsági előírásokat és néhány sötét titkot. Ez lesz a Busz-Színház.
Most ugye Göttinger Pálnál tartunk, aki egyébként rendező, de a Katlanban színészként is láthatjuk. Ő játssza ugyanis a Telefondoktor címszerepét, és égeti nőgyógyászként több szálon, azaz telefonvezetéken a történetet. Ez is egy egyszemélyes darab, sőt, bohózat. Aki nem látta a Bárkán, mert nem fért be, most megpróbálhat itt is bejutni.
Lesz még sok jó gyerekelőadás, zenés orfeum, pécsi színház és a Katlan zárásaként elmaradhatatlan Mulatság."


folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések: