2011. július 21., csütörtök

ÖRDÖGKATLAN csakis ANGYALOKNAK! - kedvcsináló 3

"(Quimbytől a Kiscsillagig)
Megszokott, hogy Nagyharsányban, a focipályán vannak a „nagy durranások”. Idén a Kiscsillag, a Budapest Bár, az Európa Kiadó és a Quimby lépnek a több ezres közönség elé. Szombat éjszaka két zenekar is húzza majd a talpalávalót: a bemelegítést egy őrült berlini csapat, a BudZillus fogja levezetni. A swing, ska, surf és balkán zenei hangzást jóféle punk attitűddel prezentáló csapat fergeteges színpadi show-ja után pedig a hazai világzenei scéna egyik legkiemelkedőbb csapata, a Besh o droM veszi birtokába a színpadot. A már megszokott letaglózó energia és a szégyenlősöket is táncra perdítő ritmusok mellett ezúttal megújult hangzásra, új hangszerekre, zenei térképük új felfedezéseire, valamint legújabb lemezük bemutatására is sor kerül.

(Mediawave)
Kisharsány, természetesen, az idén is elsősorban a Mediawave kezében lesz. Aki az elmúlt években ebben a faluban múlatta idejét, tudhatja, sajátosan családias hangulattal találkozhat. A nap kicsit talán később kezdődik, mint másutt, ennek oka pedig az, hogy a beszélgetések, közös zenélések, vetítések általában hajnalig tartanak. Spontánabb, szabadabb minden, mint a Katlan többi helyszínén. Megtartjuk persze a műsorfüzetben meghirdetett programokat, de azok mindig kibővülnek alkalmi, ott és akkor születő, egyszeri történésekkel. 
Ami azonban már biztos, a Médiawave-faluban most is színes a zenei felhozatal: lesz francia, izraeli, török, indiai, marokkói, algériai, kárpátaljai, amerikai és még sorolhatnánk, hányféle zene… A „hivatalos” programból íme egy kis ízelítő: Ferenczi György és Both Miklós zenei műhelyt vezetnek, segít ebben a Kárpátaljáról érkező Pál István „Szalonna” is – így aztán hallgathatjuk majd Ferenczi Gyuri és a Rackajam és a Pál Banda koncertjét is. De lesz Flamenco Műhely is és számos különleges koncert. Pécsről jön például a Psycho Mutants, az Egyesült Államokból The Durgas, Izraelből és Törökországból a Light in Babylon… És gyönyörű koncertek a felújított kisharsányi templomban. A kisharsányi zárókoncertet a kedvenc, a Romungro Gipsy Band tartja majd,  az a szemtelenül fiatal roma banda, akik autentikus lovári és beás cigány népzenét játszanak, hagyományos roma hangszereken, mint az akusztikus gitár, kanna, kanál. Ezt egészíti ki az ének és a szájbőgő, nagybőgő, mandolin és darbuka."

folyt. köv

Nincsenek megjegyzések: