2023. július 15., szombat

A 16. Ördögkatlan első napjának programja


 


MZH IMPRÓZD KI MAGAD! - AUG. 1. (KEDD) 14:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (REFORMÁTUS TEMPLOM)

Impróra fel! Legyen szó közösségi zeneszerzésről, vokális vagy ritmus játékokról, jazz- vagy kortárszenei rögtönzésről, itt megtapasztalhatod a benned rejlő kreatív hangadást! Remes Zsófi, a Soharóza kórus énekese és Severinghaus Artemisz jazz énekes workshopján szeretettel várunk mindenkit, aki zenei játékokon keresztül szeretné átélni az improvizáció és az együtt zenélés élményét. A részvételhez semmilyen zenei előképzettség nem szükséges.


 

SHAKESPEARE-WORKSHOP - AUG. 1. (KEDD) 14:00 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

Aki részt vett évekkel ezelőtt Tim Carroll gyulai színházi műhelyében vagy próbált vele például a Bárka Színházban, netalántán látta a legendás Hamletet a Bárkán, az tudja, ezeknél szórakoztatóbb, játékosabb, szabadabb, bölcsebb – és Shakespeare lényegét megragadó, magát a színházat sajátoddá tevő intenzív közösségi eseményeken nemigen járhatott. Kérdezd Balázs Zolit, Udvaros Dorottyát, Hegedűs D. Gézát, Czintos Józsefet, Mucsi Zolit… Végtelen a sor.

A KIMONDHATATLAN JÓKEDV JÁTÉKA - AUG. 1. (KEDD) 17:00 - NAGYHARSÁNY - TORNATEREM (FIDELIO-TEREM)

Imre Zoltán Program
Fiatal pályakezdő művészek saját szakmai előre- és hátralépéseikből hoztak létre egy szórakoztató önreflektív társasjátékot. Az előadás műfaját tekintve táncelőadás, amelyben végig egy előre felvett videó instruálja az előadókat.

Játsszák: Horváth Attila és Kiss Rebeka Petra

TIZENHAT ÉVEN FELÜLIEKNEK.

CSEH TAMÁS UTCAZENE - AUG. 1. (KEDD) 17:30 - NAGYHARSÁNY - KOSSUTH UTCA 

Ha kedved van, énekelj el egy-két Cseh Tamás-dalt. Egy gitár, egy szék, talán egy fröccs – és a dal, amihez kedved van, amit szeretsz, és amit szívesen megmutatsz másoknak. Mindez a Narancsliget közelében, az első koncert előtt, amikor már gyűlik a közönség. 

ANQAA - AUG. 1. (KEDD) 18:30 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

Dark electropop. Kis világűr. Dalainkkal keringünk a Föld körül, távoli galaxisok felé repülünk, vagy éppen együtt hullámzunk a tengerekkel. Ének, szinti, basszus némi elektronikával.

FÜST A SZEMÉBEN - AUG. 1. (KEDD) 19:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegeivel, Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán a szövegkönyvet írta és rendezte: Vecsei H. Miklós

HARANGOK - AUG. 1. (KEDD) 19:00 - NAGYHARSÁNY - SZOBORPARK - AMFITEÁTRUM

Ez az időpont ideiglenes, változni fog még minden bizonnyal!

PÉCSI BÖLCSÉSZ KOCSMAKVÍZ A KERTBEN - AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁSÉRT - AUG. 1. (KEDD) 19:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

A komoly téma játékos feldolgozása 4 fős csapatok részére a pécsi Nevelők Háza Egyesület szervezésében. A tanulás, ismeretszerzés iránti vágyunk ösztönös, mindannyian igyekszünk alkalmazkodni a változásokhoz, gazdagítani és beteljesíteni az életünket. De tanulás egy egész életen keresztül?! IGEN! Megmutatjuk, hogy miért és hogyan legyünk „lifelong learnerek”! Napi fődíj: exkluzív sörválogatás

REBURN A CATHEDRAL + MONDOM VELED - AUG. 1. (KEDD) 19:00 - NAGYHARSÁNY - TORNATEREM (FIDELIO-TEREM)

Két táncelőadás (50' és 45' percesek) egy sorszámmal, egy előadásként, egymás után.

KATI WINTERMANS - AUG. 1. (KEDD) 20:00 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

Kati Wintermans énekes-dalszerző, 2021-ben megjelent, a The Hidden Room c. kislemezével debütált, mely Thomas High zenei közreműködésével jelent meg. Legújabb kislemeze, “Lunar” 2023 februárjában jelent meg - a koncerten debütálnak élőben az EP dalai. Lírikus hangvételű zenéje élőben akusztikus formában szólal meg.


Ének, ukulele: Kati Wintermans
Gitár: Réti Márton

LÁTOM A KIUTAT, HOGY MI LEHET A... - AUG. 1. (KEDD) 20:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

 A Színészképzés Pécs-OSZIP 13. évfolyamának vizsgaelőadása.

PLATON KARATAEV - AUG. 1. (KEDD) 21:00 - NAGYHARSÁNY - FOCIPÁLYA - NAGYSZÍNPAD

2022 januárjában jelent meg a Platon Karataev legújabb lemeze, a Partért kiáltó, mely a módosult tudatállapotokon, önmagunkkal és az elmúlással való szembenézésen keresztül tovább folytatja a bolyongást a létezés magja körül. Az idei Ördögkatlan Fesztiválon elhangzanak majd dalok a zenekar készülő negyedik lemezéről is.

 

HA MEGTAPSOLOM A HARANGOT  - AUG. 1. (KEDD) 21:30 - NAGYHARSÁNY - SZOBORPARK - AMFITEÁTRUM

Ez az iőpont tévesen szerepel a füzetben - később kezdődik!

NUBLAO - AUG. 1. (KEDD) 21:30 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

Elektronikus ambient, csill és önjelölt dzsessz, amely bekúszik a pipafüstbe, átjárja a tüdőt és oxigénné alakul. Mozgást, változást, zenei geometriákat alkot többnyire improvizálás alkotta szövetekbe, ami aztán váratlan, de megnyugtató fordulatokba veti bele magát.

Zenei alkotóműhely, testvérpár-kvartett, amelyben Ponkie (Pongor Márton) és Appon (Pongor András) működik közre a hajdani KisHerceg formációból, szobákból, komoly zenéből és kreált terekből érkező Kormos testvérekkel (Kormos Balázzsal és Kormos-Mayer Bálinttal). Az összkép: zenei festészet, szinesztézia, amelyben nincs szöveg alkotta rajzolat, csak a zenei térgeometria néhol emberi alakot öltő jóleső csiszoltsága.

 

HUROK - AUG. 1. (KEDD) 22:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

A Janus Egyetemi Színház újonnan indult középiskolásokból álló csoportjának előadása, az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon a színpadi kísérletezés bátorságáért különdíjat kapta.

MÁSIK JÁNOS HEART ROCK COMPANY - AUG. 1. (KEDD) 22:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Másik János a Heart Rock Company nevű formációját 1996-97-ben hívta életre, amikor lemezfelvételt készített a dal-ciklusból, amelynek szövegeit két dal kivételével (Madarak: zene –szöveg: Másik János, Alvarez: városi népdal) Bálint István írta.
A koncerteken a zeneszerző-énekes dalai sajátos rock zeneként szólalnak meg, improvizációk váltják egymást hangszerelt részekkel, műfajok csúsznak finoman egymásba.

FILC - AUG. 1. (KEDD) 23:00 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

A pécsi székhelyű instrumentális zenekar 2017-ben indult el, hömpölygő jazzy groove-ok, táncolható páratlan ütemek és afro ritmusok jellemzik a zenéjüket. Elitizmust és a kompromisszumokat kerülő fúziós jazz, amely vállaltan táplálkozik a 70-es/80-as évek jazz-örökségéből.

KISCSILLAG - AUG. 1. (KEDD) 23:00 - NAGYHARSÁNY - FOCIPÁLYA - NAGYSZÍNPAD

Az idén "nagykorúvá" váló 18 éves zenekar jelenlegi felállásában a két alapító, Leskovics Gábor (PUF) és Lovasi András (Kispál és a Borz) mellett az immár énekes-dalszerző-multiinstrumentalista szintre emelkedő Szesztay Dávid játszik, továbbá az idéntől a csapatba kerülő Hajba Imre basszusgitározik, a dobok mögött Bajkai Ferenc ül.

DOGGOS - AUG. 1. (KEDD) 23:59 - NAGYHARSÁNY - FOCIPÁLYA - NAPPALI KEMPING-BÁR & AFTERLIGET

Ez a buli a nagyszínpadi koncert végéhez igazodik majd, szóval ennél minden bizonnyal később kezdődik!

NAPPALI DJ-SZETTEK MINDEN MÁS UTÁN, ÉJJEL (AFTER-AFTER) - AUG. 1. (KEDD) 23:59 - NAGYHARSÁNY - FOCIPÁLYA - NAPPALI KEMPING-BÁR & AFTERLIGET

Suefo dj-producerként és a Tilos Rádió műsorkészítőjeként tevékenykedik immár több mint két évtizede. Mana Mana néven saját kiadót épít. DJ-ként sok helyen játszott már itthon, de külföldön is előfordul az Azori-szigetektől Moszkváig, vagy a másik tengelyen Koppenhágától Milánóig. Szettjei mindíg bombasztikusak, reggelig tartó őrület garantált!

Nincsenek megjegyzések: