2023. július 17., hétfő

A 16. Ördögkatlan 2.napjának programja

 


KÖZÖSSÉGI KERTÉSZKEDÉS – RÉGÉSZETI MUNKA A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM RÉGÉSZEIVEL - AUG. 2. (SZERDA) 08:00 - NAGYHARSÁNY - RÓMAI LUXUSVILLA

(a Villány felé vezető úton, jobb oldalon, koordináták: 45.847078, 18.414330)

A program látogatói bekapcsolódhatnak a terepi régészet mindennapjaiba, melynek keretei között a késő római kori luxus villához tartozó fürdőépület növényzettől való megtisztításában, valamint interaktív fémkeresős kutatásban.

AZ OFFLINE REZERVÁTUM BEMUTATJA: HADIÖSVÉNYEN - AUG. 2. (SZERDA) 09:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - REZERVÁTUM

Egy régi indián jóslat szerint a jövő emberisége egy világot átszövő nagy pókhálóban fog vergődni. Ez most történik!

 HATHA JÓGA – MAJSAI-NYILAS TÜNDÉVEL - AUG. 2. (SZERDA) 09:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Majsai-Nyilas Tünde, okleveles jógaoktató, nem mellesleg a Vígszínház művésze Hatha Jógát tart mindazoknak, akik hajnali kilenckor nem épp lefeküdni készülnek. Pontosabban itt is kell fekvő helyzeteket produkálni, szóval Matracot vagy polifoamot hozzatok magatokkal! Tünde jógafoglalkozása mindenkit megszólít, kicsiket, nagyokat, gyerekeket, felnőtteket!
 

KÖZÖS SEMMITTEVÉS  - AUG. 2. (SZERDA) 09:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - REZERVÁTUM

A semmittevés az amire vágyunk, és amitől tartunk. Próbálja ki az első kávé után, milyen tényleg semmit tenni? Segítünk!
Ne aggódjon, előtte is, utána is rengeteg mindent tehet és tehet majd, ha kell, ha nem.Sztárvendégeink: Kiss Móni csütörtökön (9.00- 9.27 között), Bérczes László pénteken (9.00-9.32 között) Ők jelenleg a világ legelfoglaltabb emberei,
ha nekik sikerül, Önnek is fog!
 

 

MAGYAR MENYASSZONY - AUG. 2. (SZERDA) 09:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT

A Magyar Nemzeti Múzeumban idén decemberben nyílik a „Magyar menyasszony” című kiállítás, ami az utóbbi 500 év esküvői tradícióit járja körbe 50 pár személyes történetén keresztül. A kiállítás egy közösségi gyűjtéssel is kiegészül, ami már elérte a több mint 2000 feltöltést a magyarmenyasszony.hu-n. Ezekből a történetekből állít ki a múzeum a Katlanban néhányat, majd decemberben a múzeumban. 
 

ALTERNATÍVA PARK - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - MENTALIGET

Mentál játszótér, „Ezerarcú iszákosság.”, „Karcok” kiállítás,  Info-tárlat. 

 

AZ VAGY AMIT MEGESZEL - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

LARA MESÉK TÁRSULAT - Az vagy amit megeszel - egészségmegőrző bábelőadás

Sóska Jóska a mindig fitt Nyuszi a reggeli torna mellett, esti sétákat is tesz, Az étkezései jókedvvel készíti és fogyasztja el és sosem feledkezik meg a mindennapos testmozgásról. Gizgaz Giziről ez nem mondható el, de valami mégis közös bennük, de mi lehet az? Ja, persze, az hogy nyuszik. A nyuszik pedig köztudottan szívesen tanulnak, fejlődnek, gyakorolnak. Gyere el és legyél a barátunk.

Előadja: Barkó Laura

ELŐTTED AZ UTÓDOD - DÖMÖLKY DÁNIEL PORTRÉI - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - SZÍNHÁZTEREM

Ez a kiállítás újdonság! - sajnos nincs benne a műsorfüzetben.

EMMAUSZ BÓLYBAN - HÚSVÉTHÉTFŐI NÉPSZOKÁS SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - BEREMEND - FOLKLIGET (LOVASPÁLYA)

A húsvéthétfői Emmausz-járás több mint 100 évre visszanyúló, bibliai gyökerű, német nemzetiséghez kapcsolódó szokás, amely a mai napig aktívan él a Baranya megyei városkában, Bólyban. Húsvéthétfőn a délelőtti kálvária-dombi szentmise után megtelnek a bólyi pincefalu présházai.

FÜLEKI CIGÁNYOK - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

A fotókiállításon azok a 20. századi ismert zenészdinasztiái és zenekarjai láthatók, melyek elmaradhatatlan részei voltak Fülek és a környék lakodalmainak, táncmulatságainak és temetéseinek. Tagjai országos szinten képviselték a várost különböző zenei formációkban, így bátran kijelenthetjük, hogy a cigányság e csoportja vívta ki legjobban a többségi társadalom elismerését, mely elősegítette integrálódásukat és lehetőséget teremtett kiemelkedésükre. (A képeket Beck Zolitól kaptuk – köszönjük!)
 

FÜST A SZEMBEN - KIÁLLÍTÁS - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

A magyar indiánozás legismertebb törzsfőnöke a legismeretlenebb magyar indián törzsfőnök. És ebben az állításban mégsincs semmi ellentmondás. 

GIZITA RAJZAI-JÁTÉKAI-ILLUSZTRÁCIÓI - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

"Jó, ha ezzel számol, ki beáll a körbe:
lesz kölyökórjásból komoly, felnőtt törpe." 

/Fodor Ákos/

 

Gizita, a Ninimesék rajzolója, "hivatásos firkásza". 50 éve tervez és készít játékokat, fest és illusztrál verseket-meséket.  Az egykori Varrodában vár sok kedves textiljátéka, rajza és néhány Fodor Ákos-haikuhoz készült illusztrációja minden picurkát és gyermeklelkű óriást.

 

ISKOLA UTCA 35. – ÍRJ DALSZÖVEGET! - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Géza és Tamás itt írták az első dalt, dalokat. Egy ágy, két stoki, a plafonról lelógó égőn egy esernyő, az a búra… Ezt a szobát idézzük meg a Narancsligetben. A Cseh Tamás Archívumból kapunk néhány dallamot is, Tamás dúdol neked, és ha akarsz, leülsz egy stokira, és írsz rá dalszöveget. 

KÉZMŰVES MŰHELYEK - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

A Hagyományok Háza kézműves műhelyeiben népművészeti alkotásoknak és az alkotási folyamatnak kívánunk teret adni és bemutatni. Együtt szeretnénk megjeleníteni az alkotókat, az alkotás folyamatát és a hozzá kapcsolódó történetet is, ezáltal teljes képet adva az alkotás menetéről. Mivel sokszor érezhetjük a természetes igényt az új és más feladatok kipróbálására, ezekben a kézműves műhelyekben minden résztvevő számára lehetőség nyílik erre.

KITALÁLÓ SZOBA - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - MENTALIGET

Addiktológia-, kaland- és tudománytörténeti tematikus szabadulószoba. 3-4 fő minimum egy felnőtt jelenlétévvel. Előzetes helyszíni regisztráció szükséges! 

 

MÁRVÁNYBÓL KŐ - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - SZOBORPARK

Krász Kíra Dorottya már harmadik éve foglalkozik a Nagyharsányi Szoborparkban készült alkotások megörökítésével, átalakításával. Nézd meg a szobrokat a pécsi fotóművész nézőpontjából, melyet szabad szemmel máshol, máshogy nem láthatsz!

NÉPI IPARMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSOK A HAGYOMÁNYOK HÁZA SZERVEZÉSÉBEN A BEREMENDI ZARÁNDOKHÁZBAN - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

„Kékfestő divat” --- Népi iparművészeti alkotások kiállítása --- Emberközelben - Bálint Zsigmond fotókiállítás

NÖVÉNYI INTELLIGENCIA - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - REZERVÁTUM

Hordozható okosnövény készítés okosbefőttben. Saját magukat működtető természetesen intelligens növények. Vajon egy nap átvehetik a hatalmat a világ felett?
 

ORTUTAY – 77 - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (REFORMÁTUS TEMPLOM)

Az idén 77 éves Ortutay Tamás szobrász életműve fotókon.

ÖRDÖGTÚRA - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - SZOBORPARK

Ebben az évben is fel lehet fedezni szakember vezetésével ezt a lélegzetelállító hegyet, és megnézegetni a szobrokat a hegy lábánál.
A túra időtartama 3 óra, a megtett távolság 5 km. Nagy melegben fontos a sapka és az ivóvíz.
Karszalaggal: 800 Ft/fő.
 

PULCINELLA ÉNEKE  - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Illaberek Bábszínház (vásári bábjáték) - Pulcinella imádja az életet. Úgy, ahogy van. Már az is boldoggá teszi, ha énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Csak akkor gyújthat új nótára, ha már sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is.
 

SZÖVÖDE-FONODA-TANODA KICSIKNEK-NAGYOKNAK - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

Vezeti Borbényi Éva és Szénási Veronika / Korong fonás: 7 szál/32 szál / Kártyaszövés párosan: A legbarátságosabb karkötő!  / Körmönfont zsinórok / Szőjünk szádfán: karkötő, mobiltok / Szőjünk kereten: zsepitartó / Szövőszék maketten: takács minta / Kötélverés géppel: karkötő, cipőfűző, ugrálókötél,  / Zsinórsodrás kézzel / Legyező szövés. 

 

TÚLÉLŐK – JUTKA RONA PORTRÉI - AUG. 2. (SZERDA) 10:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Jutka Rona magyar-holland fotográfus, szülei a zsidóüldözések miatt (elöl) vándoroltak ki Magyarországról, s lányukkal együtt egy parasztcsaládnál rejtőzve élték túl a vészkorszakot. Aztán évekkel később Jutka Rona fényképezőgépével keresni indult saját elveszett arcát, sorsát az itthon maradt túlélők között…

 

DDC - GYÁRLÁTOGATÁS A BEREMENDI CEMENTGYÁRBAN - AUG. 2. (SZERDA) 10:30 - BEREMEND - DDC CEMENTGYÁR

A bennetek rejlő kisfiúhoz fordulunk: hatalmas, HATALMAS vasak mindenütt! Regisztráció itt: https://www.duna-drava.hu/hu/ordogkatlan

Biztonsági okokból a cementgyár tényleges látogatásának feltétele a zárt cipő! (Hiába van már regisztráció, ha nincs zárt cipő.)

A 10h-kor induló "odabusz"
és a 13h órakor induló "visszabusz"
a látogatások elején-végén
a Cementgyárnál is megáll majd!

 

SHAKESPEARE-WORKSHOP - AUG. 2. (SZERDA) 10:30 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

Aki részt vett évekkel ezelőtt Tim Carroll gyulai színházi műhelyében vagy próbált vele például a Bárka Színházban, netalántán látta a legendás Hamletet a Bárkán, az tudja, ezeknél szórakoztatóbb, játékosabb, szabadabb, bölcsebb – és Shakespeare lényegét megragadó, magát a színházat sajátoddá tevő intenzív közösségi eseményeken nemigen járhatott. Kérdezd Balázs Zolit, Udvaros Dorottyát, Hegedűs D. Gézát, Czintos Józsefet, Mucsi Zolit… Végtelen a sor.

ALINDA BESZÉLGET: MÁSIK JÁNOS - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

Alinda kérdez, Másik válaszol.

„Stoppoltam Franciaországban. Bemutatkoztam a sofőrnek: Jean l'Autre. Ő is bemutatkozott: Renée Tout le Monde. Azaz René Mindenki. Így utaztunk együtt dél felé. Szóval ez a nevem: Másik.”

AZ ORFŰI KÉZMŰVES EGYESÜLET KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSAI, MESTERSÉGBEMUTATÓI A HATSZÖGLETŰ FILAGÓRIÁBAN - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - BEREMEND - FOLKLIGET (LOVASPÁLYA)

Tóth Árpád lélekmadár faragás mesterség bemutató, - foglalkozás, népi játékok játszóháza és Négyes Tímea fonalmunkák (különböző fonások és szövések)

FABATKA PORTA NÉPI JÁTSZÓTÉR - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - BEREMEND - FOLKLIGET (LOVASPÁLYA)

A FABATKA PORTA NÉPI JÁTSZÓTÉR egy kis családi vállalkozás, ahol a játékok formavilágát megálmodó pár célja a kezdetekben az volt, hogy saját gyermekeik érdeklődését felkeltse a természetes anyagok, magyar népi motívumok és hagyományok iránt. Az újabb és újabb ötletek, elkészült eszközök és lelkesítő visszajelzések hatására az évek alatt egy egész kis játszóudvar kerekedett a kezük alatt, ahol a porta fő ékessége a tulipántos, faragott fa körhinta. A játékokra tekintve egyértelművé válik, hogy kedvenc viráguk a tulipán és sok régi használati tárgy kezd új életet általuk új funkcióval felruházva, például a hokedliből lett malomasztal vagy az eredeti piaci karos mérleg egyensúly-játékká alakítva. Szeretettel várnak minden kicsit és nagyot, aki szívesen próbára tenné ügyességét portájukon. Egy fabatkát megér!

 

GOMBOLYÍTSD FEL A MESE FONALÁT! - NÉPMESE KÖNYVTÁR   - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

Folkudvarunkban a Meseszó Egyesület jóvoltából mesemondó kölcsönözhető, aki minden nap más-más népmesét mond, bármely korosztálynak! Keressétek a fonalat a Folkudvar bejáratánál!

 

INDIÁNNAK LENNI - VENDÉG: DR. HUSVÉTI TIBOR - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

A 88 éves Húsvéti Tibor egy egri papi szabó fia, Horthy Miklós keresztfia, a dakota-magyar szótár szerzője, a Recsket is megjárt egykori cserkész és bakonyi indián. A beszélgetésben szóba kerül majd kalandos ifjúkora mellett az Észak-Amerikai indiánokkal kapcsolatos kutatómunkája és 900 oldalas ifjúsági regénye, a kétkötetes Sziú voltam is. Megtudhatjuk ezen felül, hogyan éltek az egyistenhívő dakoták, hogyan készültek mindennapi használati tárgyaik, mit ettek, mibe öltöztek, milyen törvények szabályozták együttélésüket; fény derül olyan szavak jelentésére, mint a tipi, a tinta, a hanpa, a sunka, a tatanka vagy a minihaha, valamint megtudhatjuk azt is, mit jelentett az, ha egy indián nő éjjel a maga útját járta.

 

KIFÜTYÜLŐ – A HALÁL ÉS A LÁNYKA - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (REFORMÁTUS TEMPLOM)

A Kifütyülő egy olyan koncerttel egybekötött beszélgetés, ahol a fókuszban egy-egy kortárs zeneszerző kamarazenei darabja áll. Zombola Péter 2. vonósnégyese szorosan összefügg Franz Schubert d-moll, Halál és a lányka című vonósnégyesével. A kettő kapcsolatáról fogunk lesz szó a koncerten.

MALTER - FILMEK - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

Idén is filmfesztivál a Katlanban! Nap mint nap, hatalmas kínálattal!

MERENDE MOSODA  -  A MERENDE MŰHELY JÁTÉKA - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

Egy mosoda, mely csupa olyan egyszerű és hétköznapi tevékenységet kínál, melyeket ma helyettünk gépek végeznek el: vászon mosása kézzel, mosószappannal és gyökérkefével fateknőkben, mosás kézzel hajtható, forgó lapátos mosódézsában, vászonruha sulykolása sulykoló fával, teregetés, a tiszta ruha vasalása, parazsas vasalók használatával. A szorgos munkálatok közben egy szépséges felvidéki népmesét mondunk el a résztvevőknek, élőszavas, képmutogató meséléssel.

 

NINA ÉS NINÓ MESÉI - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Nina és Ninó - a két manó - kalandjaival várunk Benneteket, hol a verses mesék, dalok és mondókák elvarázsolnak minden gyermeket s felnőttet. A Niniverzumnak minden nap más és más zugába repítünk Titeket, ahol kedves mesék és vidám énekek mellett, rajzolós mondókákkal is készülünk Nektek. S ha mindez még nem volna elég, mulassunk együtt egy jót: énekeljük együtt a Nini-Katlan indulót!
Hogy tudjátok, kik várnak majd Benneteket, nézzétek meg a YouTube-on a meséket! 

PETŐFI 200 – MOZGÓ MÚZEUMBUSZ - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT

A járműben berendezett kiállítás egyértelműen kapcsolja az értelmezést a haladás, sebesség, út, utazás fogalmához. Petőfi Sándor alakjának és saját maga által is megfogalmazott alkotói énjének az állandó úton levés – a “hazai” táj és társadalom ilyen módon történő megismerése, megalkotása – szervesen kapcsolódik az életműhöz és az önéletrajzhoz is. 

SZÍNHÁZI KIBESZÉLŐ - AUG. 2. (SZERDA) 11:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - REZERVÁTUM

Képzeld el újra a tegnapi színdarabot most, hogy aludtál rá egyet, és beszéld ki Eszterékkel és a többi nézővel. Úgy is izgalmas, ha nem jutottál be.
 

ERŐSSÉGEK LELTÁRA - AUG. 2. (SZERDA) 11:30 - BEREMEND - MENTALIGET

A workshop alatt önmagunkról, az önmagunkhoz való viszonyulásunkról beszélgetünk, amit egybekötünk egy gondolatébresztő naplóírással. A program időtartama: kb. 60 perc. 14 éven felülieknek. (érkezési sorrend, maximum 15 fő)

KITALÁLÓ SZOBA - AUG. 2. (SZERDA) 11:30 - BEREMEND - MENTALIGET

Addiktológia-, kaland- és tudománytörténeti tematikus szabadulószoba. 3-4 fő minimum egy felnőtt jelenlétévvel. Előzetes helyszíni regisztráció szükséges! 

 

BÖLCS-ÉSZ-KÉZ - AUG. 2. (SZERDA) 12:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

Használd a kreativitásod, alkoss szabadon a Pécsi Bölcsész Udvarban, stencilezz pólót, fess hennát, játssz velünk. Minden nap 12 órától várunk benneteket hallgatóinkkal egy kis lélekébresztő alkotásra a „reggeli” kávé után.

 

MOZGÁS-ÉRZÉKELŐ SZAKKÖR - AUG. 2. (SZERDA) 12:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - REZERVÁTUM

Régen ezt táncnak hívták, manapság pedig mozgásérzékelésnek élő zenére. Mindenesetre így tudományosabb, és az is könnyebben kipróbálja aki nem akar, vagy nem tud táncolni.
 

ROBIN HOOD - AUG. 2. (SZERDA) 12:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Illaberek Bábszínház (vásári bábjáték)
Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? A tréfára mindig kész, szabadságszerető bujdosók történetei 800 éve köztünk élnek és most a tisztelt nagyérdeműhöz is elérnek. Írta: Laboda Kornél, a bábokat tervezte: Horváth Márk, Játsszák: Tóth Berta és Nizsai Dániel.
 

SZENTESI DIÁKSZÍNJÁTSZÓK: FÜGGŐ AVAGY MINDENKI FÜGG VALAMITŐL - AUG. 2. (SZERDA) 12:00 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

„A lelki fájdalmaim pillanatnyilag enyhülnek. A stressz csökken. Kevésbé érzem magam magányosnak. Szorongásom csökken. Békében leszek önmagammal.” A függők csupán normálisan szeretnének élni, úgy akarják érezni magukat, ahogy a hétköznapi emberi lényeknél ez magától értetődő: fájdalommentesen, stresszmentesen, békében önmagukkal, kapcsolataikat ápolva, életerősen.” (Máté Gábor)

KITALÁLÓ SZOBA - AUG. 2. (SZERDA) 13:00 - BEREMEND - MENTALIGET

Addiktológia-, kaland- és tudománytörténeti tematikus szabadulószoba. 3-4 fő minimum egy felnőtt jelenlétévvel. Előzetes helyszíni regisztráció szükséges! 

 

PETŐFI ROCK - AUG. 2. (SZERDA) 13:00 - BEREMEND - BEREMENDI TORNATEREM

„Ezt a napot Petőfi napjának nevezze a magyar nép; mert ezt a napot ő állítá meg az égen, hogy alatta végig küzdhesse a nemzet hosszúra nyúlt harcát szabadsága elleneseivel!” Így kezdődött 1973-ban az „első magyar rockopera”, amely hegyeket mozgatott meg, tornyokat döntött – köszönhetően Paál Istvánéknak. És így kezdődik ma is, 50 évvel később a Petőfi rock a Pelikán Fészekben. 

PONT KÖZGYŰLÉS A KERTBEN – A DIGITALIZÁCIÓTÓL LESZ 21. SZÁZADI AZ ISKOLA?  - AUG. 2. (SZERDA) 13:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

Gondolkodjunk, vitatkozzunk közösen, és konstruktív meglátásainkkal alakítsuk ki a saját válaszainkat, fogalmazzuk meg elvárásainkat a 21. századi oktatással kapcsolatban. A Pécsi Bölcsész Udvar keretében az Aralica udvar virágoskertjében állandó helyszínnel vár Benneteket a PONT.

 

STENCILMŰHELY - AUG. 2. (SZERDA) 13:30 - BEREMEND - MENTALIGET

A résztvevők egyszerű és látványos dekorációt készíthetnek szövettáskára, vagy hozott pólóra is. Festés szövettáskára, de hozhatsz saját pólót is, lehetőleg világos színűt. 14 éven felülieknek.  (érkezési sorrend, maximum 15 fő)


 

A JAZZ MINT MAGYAR ÖRÖKSÉG – TURI GÁBOR ELŐADÁSA - AUG. 2. (SZERDA) 14:00 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

Mondhatjuk-e, hogy az afrikai-amerikai eredetű zene ma már a magyar kultúra része? Erre a kérdésre ad választ Turi Gábor szakíró képekkel és zenékkel illusztrált előadása, egybekötve „Magyar jazznapló” című könyvének bemutatójával.
 

BÓDIS KRISZTA - AUG. 2. (SZERDA) 14:00 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes és pszichológus, a Kemény vaj, az Artista és a Carlo Párizsban című regények szerzője és a Van Helyed Alapítvány megteremtője nagyívű, trilógiának tervezett regénysorozatában hozza vissza a múlt század ikonikus magyar nőalakjává vált Tüdős Klárát a köztudatba.

KOHLHAAS - AUG. 2. (SZERDA) 14:00 - BEREMEND - BEREMENDI REFORMÁTUS TEMPLOM

Osztálytermi részvételi színházi előadásunk Kolhaas Mihály történetét dolgozza fel. Az eredeti középkori történetből Heinrich von Kleist írt kisregényt 1810-ben, majd Tasnádi István drámát Közellenség címen. 

KÖZÖSPONT SÁTOR - AUG. 2. (SZERDA) 14:00 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT

Megtalálsz minket Nagyharsányban, a Községi és Iskolai könyvtár előtt. (Petőfi u. 4.)
Pihenj meg nálunk, hagyd ülepedni a fesztiválon szerzett élményeket. Hagyd, hogy érjen utol, ami a szemed előtt van.

 

MZH IMPRÓZD KI MAGAD! - AUG. 2. (SZERDA) 14:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (REFORMÁTUS TEMPLOM)

Impróra fel! Legyen szó közösségi zeneszerzésről, vokális vagy ritmus játékokról, jazz- vagy kortárszenei rögtönzésről, itt megtapasztalhatod a benned rejlő kreatív hangadást! Remes Zsófi, a Soharóza kórus énekese és Severinghaus Artemisz jazz énekes workshopján szeretettel várunk mindenkit, aki zenei játékokon keresztül szeretné átélni az improvizáció és az együtt zenélés élményét. A részvételhez semmilyen zenei előképzettség nem szükséges.


 

1 V 1 - AUG. 2. (SZERDA) 14:30 - BEREMEND - SZÍNHÁZTEREM

Vilmányi Benett:1 V 1 (zenés stand-up)

Füge Produkció - Orlai Produkciós Iroda

AZ MI MEGÖLI A TÁRSADALOMTUDOMÁNYOKAT? - AUG. 2. (SZERDA) 14:30 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

A kerekasztal résztvevői különböző nézőpontokat és szakmai hátteret képviselnek, és vitáikban előtérbe kerülnek az MI által nyújtott új lehetőségek és kihívások. 

ÁGYKONTROLL-TRÉNING - AUG. 2. (SZERDA) 15:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - REZERVÁTUM

A Rezervátum árnyas fái között folytatódik a csoportos alvás ,a közös melatonin termelés, hiszen újra (és az Ördögkatlanban még mindig) divat a kipihent ember. Ez a legkülönbözőbb alvási és felébresztési technikákkal együtt idén is sikerülhet! Jobb, mint óvodában!
Ha minden jól megy pénteken a Csaknekedkislány zenekar, szombaton pedig a Verőköltők is kipróbálják a legújabb divatot!


 

BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA: NEW DAYS AHEAD /THE MUSIC OF DANIEL HOFECKER/  - AUG. 2. (SZERDA) 15:00 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

A Budapest Jazz Orchestra és Hofecker Dániel "összjátékából" különleges zenei együttműködés jött létre. Special guest: Éva Bolba.

QJÚB - A KOCKA KIBONTÁSA - AUG. 2. (SZERDA) 15:00 - MOKOS SZÍNHÁZ - MOKOS PINCÉSZET

Vecsei H. Miklós és csapata, Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, a Kiégő Izzók csapatának élő, vetített díszletében, Koltay Szonja installációjával készítette el legújabb koncertszínházi előadását „a kocka kibontása” címen. 
 

 

A SZERELEM ZSOLDOSAI - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - BEREMEND - MENTALIGET

Műsorunkkal azon férfiak és nők emléke előtt tisztelgünk, akik megjárták a párkapcsolat legmagasabb csúcsait és legmélyebb bugyrait. Akik kezdetben társra vágytak, hogy ne kínozza őket a magány, végül pedig magányra vágytak, hogy ne kínozza őket a társ.

BARGUZIN - LEHULLT CSILLAG FÉNYE  - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - NAGYHARSÁNY - TORNATEREM (FIDELIO-TEREM)

1849. július 31. Tüzesen süt le a nyári nap sugára az ég tetejéről a zord Segesvárra. A csata elveszett, Petőfi Sándor pedig, a természet vadvirága, a költő és forradalmár eltűnik a csatatéren… /// 2022. december 31. Barguzin, Szibéria. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján a költő nyelvét a mai napig őrző burjátföldi magyarok, Petőfi egyenes ági leszármazottai ünnepséget rendeznek. Játsszák: Madácsi István e.h., Darvas Emőke, Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Szörényi Júlia, Szekeres Máté Írta és rendezte: Fábián Péter
 

FALU- AVAGY GYÁRTURISTÁK - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - BEREMEND - DDC CEMENTGYÁR

A kör bezárul: ez a TIZEDIK év, a Zsolnay Negyed megnyitásakor Kissmóni ötletére megalakult Gyárturisták újra gyárba visznek bennünket. A 100. születésnapját ünneplő Etus néni (mi tudjuk, több annál) vezetésével egyszerre okosodunk és röhögünk nagyokat. Mindenki ismeri őket, de ha mégsem: Várnagy Kinga, Ács Norbert, Köles Ferenc, Matta Lóránt, Ottlik Ádám.

Figyelem: a gyárlátogatásnak két feltétele van: sorszám és zárt cipő. Sisakot ott kapunk!

Találkozunk a gyárnál – megáll a busz!

 

KÖZÖSSÉGI KERTÉSZKEDÉS – RÉGÉSZETI MUNKA A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM RÉGÉSZEIVEL - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - NAGYHARSÁNY - RÓMAI LUXUSVILLA

(a Villány felé vezető úton, jobb oldalon, koordináták: 45.847078, 18.414330)

A program látogatói bekapcsolódhatnak a terepi régészet mindennapjaiba, melynek keretei között a késő római kori luxus villához tartozó fürdőépület növényzettől való megtisztításában, valamint interaktív fémkeresős kutatásban.

NÉGY CIGÁNYLEGÉNY MESTERSÉGÉNEK HASZNA  - KÖZÖS JÁTÉK MESESZÓVAL ÉS SZÍNHÁZI JÁTÉKOKKAL - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

Ezen a különleges alkalmon egy mesemondó és egy színházpedagógus játszópajtásaivá válik a közönség, közös játék során gombolyítják fel a mese fonalát. A négy testvér történetét így nem csak hallgathatjuk, de átélhetjük kalandjaikat, életük egy-egy fontos pillanatát, közösen játszva. A foglalkozást Egervári György színházpedagógus, és Pintér Zsolt élőszavas mesemondó vezetik.

 

NEKEM A ZENE - BECK ZOLIVAL - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (REFORMÁTUS TEMPLOM)

ZeneMűvek beszélgetés a templomkertben arról, hogyan válhat az aktív zenélés hozzáférhetővé azok számára is, akik soha nem zenéltek? Miért fontos, és hogyan válhat ez a társadalom kohéziós erejévé? Többek között erről is szó lesz a 30Y frontemberével.

SIMON MÁRTON ÉS IAMYANK ZENÉS IRODALMI DÉLUTÁNJA - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

Simon Márton és iamyank idén ötödik éve járnak együtt fellépni, mindig megújuló, mégis mindig ismerős közös estjükkel, szövegek, zörejek, zenék és jelenlét különleges fúziójával. Hogy felolvasás-e ez, élő zenével, vagy koncert versekkel és slam poetry szövegekkel, ki-ki jöjjön és döntse el maga! Emlékezetes élményre készüljön, ennyit garantálhatunk.

SOMOS PÉTER KONCERT - AUG. 2. (SZERDA) 16:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

Középszerűség-érzet, szegedi utcák, élet- és halálfelfogások, időjárás, tétlenség – Somos Péter zugdalai 2022-ben lassan a falakon kívülre kerültek, végül év végén megjelent a Derűlátnivalók névre keresztelt bemutatkozó nagylemez. Az angolszász folk és a kortárs magyar underground hagyományaiba is kapaszkodó szövegcentrikus szobazene önironikus, cinikus, de mögöttesen felettébb érzelmes megnyilvánulásokat rejt.

 

TÓTH KRISZTINA - AHONNAN LÁTNI AZ EGET - AUG. 2. (SZERDA) 16:30 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

Tóth Krisztina kis történeteink nagy mestere - éleslátása, humora, finom megfigyelései méltán teszik napjaink egyik legjobb írójává. A szerzővel Csepelyi Adrienn beszélget.

TÖBBSZÓLAMÚ, INTERAKTÍV ÉNEKTANÍTÁS - AUG. 2. (SZERDA) 16:30 - NAGYHARSÁNY - RÁCZ-HÁZ - UKRÁN-MAGYAR-BALKÁNI UDVAR

Ukrán és magyar népdalok a Zeneakadémia Népzene Tanszék tanáraival és hallgatóival valamint a Rozhanytsya (UA) együttes énekeseivel
 

AZ OFFLINE REZERVÁTUM BEMUTATJA: VILÁGHÁLÓ - AUG. 2. (SZERDA) 17:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - REZERVÁTUM

Beszélgetés Gauder Áronnal, A Kojot négy lelke c. animációs film rendezőjével a modern indiánokról, természetről, érzékelésről és sok másról!

GÓLYALÁBON   - AUG. 2. (SZERDA) 17:00 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT

Czupi Gyula és tanítványai szinte már helyi lakosok, hiszen minden nyáron velünk vannak. Tőlük tanulhatsz gólyalábazni, és ha már, akkor miért ne. 

 

KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓK - AUG. 2. (SZERDA) 17:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

A Zarándokházban egy időben két kiállítás is nyílik. Az egyik a környékbeli népi iparművészek zsűrizett tárgyainak egy csokrát mutatja be. A másik tárlat pedig a 2023-as Kékfestő Fesztivál divatbemutatóján debütáló kortárs kékfestő öltözékeket vonultatja fel.

 

KOHLHAAS - AUG. 2. (SZERDA) 17:00 - BEREMEND - BEREMENDI REFORMÁTUS TEMPLOM

Osztálytermi részvételi színházi előadásunk Kolhaas Mihály történetét dolgozza fel. Az eredeti középkori történetből Heinrich von Kleist írt kisregényt 1810-ben, majd Tasnádi István drámát Közellenség címen. 

PETŐFI ROCK - AUG. 2. (SZERDA) 17:00 - BEREMEND - BEREMENDI TORNATEREM

„Ezt a napot Petőfi napjának nevezze a magyar nép; mert ezt a napot ő állítá meg az égen, hogy alatta végig küzdhesse a nemzet hosszúra nyúlt harcát szabadsága elleneseivel!” Így kezdődött 1973-ban az „első magyar rockopera”, amely hegyeket mozgatott meg, tornyokat döntött – köszönhetően Paál Istvánéknak. És így kezdődik ma is, 50 évvel később a Petőfi rock a Pelikán Fészekben. 

QJÚB - A KOCKA KIBONTÁSA - AUG. 2. (SZERDA) 17:00 - MOKOS SZÍNHÁZ - MOKOS PINCÉSZET

Ez az időpont tévesen szerepel a műsorfüzetben sajnos! (Vagyishát az előző időpont van benne még egyszer. Ne haragudjatok!)

U16 - AUG. 2. (SZERDA) 17:00 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

Öt fiatal, abból egy öreg,

8 koncink volt, egyen volt tömeg,

5 faszi, abból 1 lány

4 zenész + egy basszusgitár

AI IMPRO SHOW - IMPROVOKÁL TÁRSULAT - AUG. 2. (SZERDA) 17:30 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

Az Improvokál Társulat új kísérleti előadása az AI Impro Show! Nem másra vállalkozunk, mint, hogy felfedezzük a mesterséges intelligencia és más kortárs technológiai vívmányok erejét a színházi alkotásban.

CSEH TAMÁS UTCAZENE - AUG. 2. (SZERDA) 17:30 - NAGYHARSÁNY - KOSSUTH UTCA 

Ha kedved van, énekelj el egy-két Cseh Tamás-dalt. Egy gitár, egy szék, talán egy fröccs – és a dal, amihez kedved van, amit szeretsz, és amit szívesen megmutatsz másoknak. Mindez a Narancsliget közelében, az első koncert előtt, amikor már gyűlik a közönség. 

KÖZELLENSÉG - (A KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ ELŐADÁSA FELVÉTELRŐL) - AUG. 2. (SZERDA) 17:30 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

Schilling Árpád, Tasnádi István, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Stohl András… a Katona József Színház előadása.

MAGDA, A SZABÓ - AUG. 2. (SZERDA) 17:30 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

Szabó Magda és Szobotka Tibor - kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? 
Előadja: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett
Írta és rendezte: Mészáros Tibor
 

 

1 V 1 - AUG. 2. (SZERDA) 18:00 - BEREMEND - SZÍNHÁZTEREM

Vilmányi Benett:1 V 1 (zenés stand-up)

Füge Produkció - Orlai Produkciós Iroda

BARABÁS LŐRINC QUARTET  - AUG. 2. (SZERDA) 18:00 - NAGYHARSÁNY - ZENE HÁZA HANGTEMPLOM (REFORMÁTUS TEMPLOM)

Barabás Lőrinc, trombitás és zeneszerző, a budapesti improvizatív zenei élet meghatározó szereplője és egyik mozgatórugója. Klubestjei és formációi betekintést adnak a jazz, az elektronika és a klasszikus zene határmezsgyéjén mozgó kísérletezésbe. Avantgárd zeneszerzési megközelítése izgalmas utazásra invitálja a közönséget, néha váratlan kortárs, néha pedig távoli törzsi világokba. A nagyharsányi templomban hallgathatjátok meg Quartetjét.

 

DÚDOLJ! RINGASS! TÁNCOLJ! - CSALÁDI FOGLALKOZÁS - AUG. 2. (SZERDA) 18:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

A Dúdolj! Ringass! Táncolj egy inkluzív közeg, ahová mindenki hangulatának, igényeinek, lehetőségeinek megfelelően tud kapcsolódni. Zenével, mondókákkal, ölbéli játékokkal a kissebbek, tánccal, mozgásos játékokkal a nagyobbak, hangszerekkel, hangkeltő eszközökkel mindenki a folyamat részesévé válhat.

SÁRIK PÉTER TRIÓ: JAZZKÍVÁNSÁGMŰSOR - AUG. 2. (SZERDA) 18:00 - VYLYAN TERASZ - TERASZ

Ezen a koncerten ismét magyar slágerek jazzes feldolgozásai hallhatók, és ismét Falusi Mariann énekel.

SNÉTBERGER-TANÍTVÁNYOK KONCERTJE - AUG. 2. (SZERDA) 18:30 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Immár hagyomány, hogy Snétberger Ferenc tanítványai, a nagyharsányi Balogh-testvérek, Jani és Máté fellépnek a Katlanban. Előbbi trombitán, utóbbi szaxofonon játszik. Zenésztársaik lesznek: Bódi Róbert (gitár), Ürmös Ferenc (nagybőgő), Sneiderics Andor (dob).

 

THE ROVING CHESS CLUB - AUG. 2. (SZERDA) 18:30 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

A The Roving Chess Club egy angolszász folkzenéből inspirálódott, poszt-rock elemekkel vegyített underground zenekar. Első kislemezük 2023 Márciusában jelent meg, ‘I Never Said I’m Gonna Wait Forever’ címmel.

 

TINDIA KONCERT - AUG. 2. (SZERDA) 18:30 - NAGYHARSÁNY - RÁCZ-HÁZ - UKRÁN-MAGYAR-BALKÁNI UDVAR

Zenéjük legalább annyira moldvai népzene, mint egy belső zarándokút: minden dalban ott van a visszafogott nőiség misztikuma és az elköteleződés a csángó zenei kultúra iránt.
 

PÉCSI BÖLCSÉSZ KOCSMAKVÍZ A KERTBEN - AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁSÉRT - AUG. 2. (SZERDA) 19:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

A komoly téma játékos feldolgozása 4 fős csapatok részére a pécsi Nevelők Háza Egyesület szervezésében. A tanulás, ismeretszerzés iránti vágyunk ösztönös, mindannyian igyekszünk alkalmazkodni a változásokhoz, gazdagítani és beteljesíteni az életünket. De tanulás egy egész életen keresztül?! IGEN! Megmutatjuk, hogy miért és hogyan legyünk „lifelong learnerek”! Napi fődíj: exkluzív sörválogatás

BESH O DROM - AUG. 2. (SZERDA) 19:30 - BEREMEND - MAGYAR ZENE HÁZA SZÍNPAD 

Barcza Gergő, Pettik Ádám, Herr Attila és a többiek - legkedvesebb vendégeink egyikei, akik a tavalyi viharos apokalipszis közepette sem hagyták abba a muzsikálást, agyonázott felszereléssel, megtépázott közönséggel se...
...pont egy vírus akadályozná őket? 

BUJDOSÓ JÁNOS SZÓLÓKONCERTJE - AUG. 2. (SZERDA) 19:30 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Bujdosó János a hazai underground zenei világ (Pop Ivan, Egy Kiss Erzsi Zene, Specko Jedno, Kistehén) ismert és sokak által kedvelt szólógitárosa, a zenei kísérletezés nagymestere, szóló koncertjein sose lehet tudni, mire számíthat a közönség, de egy biztos: jó lesz!
 

BARGUZIN - LEHULLT CSILLAG FÉNYE  - AUG. 2. (SZERDA) 20:00 - NAGYHARSÁNY - TORNATEREM (FIDELIO-TEREM)

1849. július 31. Tüzesen süt le a nyári nap sugára az ég tetejéről a zord Segesvárra. A csata elveszett, Petőfi Sándor pedig, a természet vadvirága, a költő és forradalmár eltűnik a csatatéren… /// 2022. december 31. Barguzin, Szibéria. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján a költő nyelvét a mai napig őrző burjátföldi magyarok, Petőfi egyenes ági leszármazottai ünnepséget rendeznek. Játsszák: Madácsi István e.h., Darvas Emőke, Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Szörényi Júlia, Szekeres Máté Írta és rendezte: Fábián Péter
 

FLANGER KIDS - AUG. 2. (SZERDA) 20:00 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

Gyarmati Fanny és Szczuka Panka elektronikus bedroom duója 2020 óta szakít ki minket dalaival a valóságból és repít el más létállapotokba. Az éteri vokálokhoz kontrasztos zenei textúra párosul, amely néhol puhább, máshol nyers vagy éppen kaotikus. 

MESEKOCSMA - AUG. 2. (SZERDA) 20:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

Mese felnőtteknek? Természetesen! A Meseszó Egyesület élőszavas mesemondói úgy használják a mesét, ahogyan azt eleink is gyakran tették: felnőttektől felnőtteknek szól a mese asszonyokról, emberekről, tréfás helyzetekről vagy épp furfangos észjárású mesebeli lényekről, oly módon, hogy a nevetés, a művészi élmény és az igényes szórakozás egyszerre garantált. Három jószavú mesélő repíti el a hallgatóságot felnőtteknek szóló mesék segítségével a fantázia világába! A Mesekocsma receptje: végy egy csapat mesemondót, adj hozzájuk egy kis muzsikát, keverd őket borozó, söröző, vidám lelkű és nyitott fülű hallgatóság közé és engedd, hogy a mesék hassanak!

 

NEONCSEND KONCERT - AUG. 2. (SZERDA) 20:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

A neon csend egy 2020. áprilisában alakult pécsi székhelyű magyar nyelvű rock zenekar. Az ezredfordulós "magyaralter" hangzásvilágát éppúgy magáénak tekinti, mint a '80-as évek grunge-punk vagy a '90-es évek britpop zenéjét. Eddig egy kislemezt jelentetett meg Marad címmel. Az elmúlt időszakban koncerteztek többek közt az IDEGEN, a Jurij, a Meg Egy Cukorka, a Grabovski valamint az egy5egy zenekarral is. Első nagylemezük idén tavasszal jelenik meg. A címe Cukorgyár. Erről az első single, a Ránc tavaly debütált. 

BALATON-KONCERT - AUG. 2. (SZERDA) 21:00 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Nincsen Katlan Víg Mihály nélkül. Most a Balatonnal érkezik. De biztosan elhangzik egy-két Cseh Tamás-dal is…

 

FRENK - AUG. 2. (SZERDA) 21:00 - BEREMEND - DDC KOVÁCSMŰHELY

Frenk és megújult zenekara megidézi a nagyvárosi éjszakákat, megszórva a századvégi füstös lokálok hangulatával. Szuggesztív, őszinte, zsigerekig ható valóság. 

HAGYOMÁNYOK HÁZA TÁNCHÁZ - AUG. 2. (SZERDA) 21:00 - BEREMEND - BEREMENDI FALUKÖZPONT - FOLKUDVAR

Házigazda zenekar: Sárarany Zenekar

Házigazda táncosok: Kirch Zoltán, Podpácz Beáta és a komlói Pöndöly Táncegyüttes táncosai 

Táncok, nóták és játékok a Kárpát-medence minden szegletéből, és a szűkebb régióból: Baranya sokszínű folklórjából. A táncház táncos előképzettséget nem, de jókedvet, felszabadultságot igényel.

 

MERLIN AVAGY A PUSZTA ORSZÁG - AUG. 2. (SZERDA) 21:00 - NAGYHARSÁNY - SZOBORPARK - AMFITEÁTRUM

SZFE III. osztály - Rendező: Hegymegi Máté - Osztályvezető tanárok: Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila - Szereplők: Atlasz Barnabás, Bukovszky Orsolya, Biró Kristóf, Gál Réka Ágota, Juniki Noémi, Kozma Veronika Mária, Kukovecz Ákos, Lukács Ádám, Molnár András, Németh Áron Valentin, Nyomárkay Zsigmond, Pigler Emília Zita

CATAFLAMINGO - AUG. 2. (SZERDA) 21:30 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

A Cataflamingo egy budapesti alternatív rock kvartett. 2019 óta játszanak együtt ebben a formában, de a zenekar alakulása 2017-re datálható. Eddig 2 EP-jük jelent meg (Ködvirág 2019, #C1AD1E 2020) és már készül a debütáló nagylemezük is. Zenéjükben fellelhető a 90-es és 2000-es évek rock zenéjének elemei modern köntösben. Sok budapesti helyet megjárt zenekar, akik számos tehetségkutatón is eredményesen teljesítettek (Kikeltető, Lemming, Peron). Szövegeik magyarul íródnak.

 

BOHEMIAN BETYARS ÉS A PARNOGRASZT - AUG. 2. (SZERDA) 22:00 - NAGYHARSÁNY - FOCIPÁLYA - NAGYSZÍNPAD

A zenekarok együttműködése nagy hangsúlyt fektet a magyar és cigány hagyományok továbbörökítésére és egy olyan egyedi látásmódot visz a zenébe, amelynek jelenleg nincs párja.

TRASH - AUG. 2. (SZERDA) 22:00 - NAGYHARSÁNY - PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR - ARALICA KERT

 A JESZ egyetemista társulatának bemutató előadása.

KOJOT NÉGY LELKE - FILMVETÍTÉS - AUG. 2. (SZERDA) 22:30 - NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET

Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.
 

KACAJ - AUG. 2. (SZERDA) 23:00 - NAGYHARSÁNY - FALUKÖZPONT - ÁROKPART BÁR

A KACAJ egy immáron hároméves, pécsi székhelyű folkpop zenekar. Különlegessége, hogy nem csak korosztálya szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog.

DJ KANADA KÁOSZ - AUG. 2. (SZERDA) 23:59 - NAGYHARSÁNY - FOCIPÁLYA - NAPPALI KEMPING-BÁR & AFTERLIGET

Ez a buli a nagyszínpadi koncert végéhez igazodik, később kezdődik majd ennél.

NAPPALI DJ-SZETTEK MINDEN MÁS UTÁN, ÉJJEL (AFTER-AFTER) - AUG. 2. (SZERDA) 23:59 - NAGYHARSÁNY - FOCIPÁLYA - NAPPALI KEMPING-BÁR & AFTERLIGET

A mai éjszaka ritmusait Kanada Káosz szállítja a Nappali Kemping Bár füves táncparkettjére. Eklektikus vinyl szelekció, funktól a discoig, bootlegtől a houseig. Nyáresti hangulat, tánc hajnalig!


Nincsenek megjegyzések: