2011. február 7., hétfő

Ajánló - SZIKRA cooltourhouse


1066 Budapest, Teréz krt. 62.


FEBRUÁRBAN LÁNGRA LOBBAN!

Budapesten – ahogyan más világvárosban is – az elmúlt évtizedekben fokozatosan megszûntek az igényesebb élõzenés, táncos, mûsoros vacsorázó helyek, mulatók; de nem léptek a helyükbe a nyugati mintájú „vacsorázó-színházak”, az „off-Broadway” jellegû vaudeville kabarék, a több funkciós kortárs szórakozóhelyek.

A SZIKRA küldetése, hogy ezt az ûrt kitöltse, és megnyitásával egy teljesen új, egyedi kulturális központ szülessen, amely bölcsõjévé és otthonává válhat a progresszív kulturális és szórakoztató irányzatok mûvelõinek egyszersmind mûélvezõinek.
A korabeli állapotára rekonstruált hely hagyománytisztelõ szellemisége és építészeti egyedisége garantálja, hogy ez nem csak egy lesz a budapesti szórakozóhelyek között, hanem „a” SZIKRA!

VILÁGMEGVÁLTALKSHOW
2011.02.07  



Aki belép hozzánk, hagyjon fel minden keménnyel.
Itt olyan tv-show lesz, ami semelyik tévében nem látható – és nem is lesz!
Mi itt minden páratlan hétfő esténként prédikálunk, sokkolunk, mulattatunk, és kíméletlenül lerántjuk a leplet a nézőkről. Ki másról? Nekünk nincs takargatnivalónk, a szabad szex hívei vagyunk: sűrűn fogjuk tehát baszogatni egymást és a nagyérdeműt.
Mi megvalósítjuk a nézők álmát, még akkor is, ha ők igazából ezt nem is akarják! (Mint tudjuk, a megvalósult álom nem mindig szép és jó.) 15 perc hírnevet (Fifteen Minutes Fame), és sok-tízezer letöltést ígérünk! Amit hétfő este élőben kapsz a pofádra, azt már kedden reggeltől láthatod az index.hu-n, az indavideón.


HAJÓS ANDRÁS – TE SEM LEHETSZ SZTÁR
2011.02.09  


Mindenki sztár akar lenni, pedig mindenki az. Manapság mindenki kiposztolja magát, ahogy orral elgitározza a Für Elise-t, vagy hajszárítóval furulyázik, esetleg elköhögi a Szózatot. A közönség pedig lájkol. A zene mindenkié, de ennyire? Kodály biztos örülne, mi viszont néha növekvő aggodalommal nézzük a percenként megsokszorozódó számú zenekarokat, az önjelölt előadókat. Néha úgy tűnik, az internet egy globális karaoke show-vá alakult. Ez persze nem baj, hiszen mindenki tehetséges valamiben, csak nem biztos, hogy az a zene. A jó hír az, hogy a helyzet nem reménytelen, tudunk segíteni!
HUNGAROCKUM: CHARLIE
2011.02.13  


Charlie…Hangja hallatán a füstős New Orleans-i jazz kocsmákban egy fekete énekest képzel el az ember. Csak érzéki csalódás, hogy Charlie fehér és magyar. Ezúttal a Szikrában – elsőként a HungaRockum koncertsorozatból – a legnagyobb amerikai standard jazz slágereket énekli egyvérbeli jazz kvartett társaságában!

A KATONA TÖRTÉNETE
A katona története - Igor Stravinszky - Kovács Kristóf2011.02.15  


Kovács Kristóf agyában már tinédzser kora óta motoszkált a gondolat, hogy Charles Ferdinand Ramuz nem azt írta meg a Katona történetében, mint amit Igor Stravinsky zenében vizionált. Ugrunk egy nagyot. 2010 elején járunk; Lukáts Andor beszélget Kovács Kristóffal arról, hogy megcsinálná a Sanyi és Arankában a darabot. Kézenfekvő a helyzet, hogy Kovács megírja, Lukáts színpadra vigye és megszülessen belőle a májusi előbemutató.
KAKAÓ- BÁR
2011.02.20  


Família-nap minden vasárnap délelőtt 10:30h-tól délután 17:30h-ig
közben 12:30h-tól 14:30h-ig SUNDAY BRUNCH
(vasárnapi családi „all-you-can-eat” büfé ebéd)
Gyerekeknek egész napos programok: színház, mozi, bábszínház, varieté, bűvész, zsonglőr, gólyalábas bohócok, arcfestés, játszósarok, koncert, habos kakaó… és DJ tánc-party!
Szülőknek design-piac, Internet-sarok, olvasószoba… valamint kávé-, és sörház!

MACHOW SWING
2011.02.27  


Éjszakai lazulás a város legjobb pasijaival igazi gengszter hangulatban. Minden ami ehhez az életérzéshez nélkülözhetetlen: fekete öltöny, fehér ing, szivar,  swing és a machok. Meg persze Fekete-Kovács Kornél és a Modern Art Orchestra. Vérbeli big band, és olyan színészek, akik után drótot pisilnek a hölgyek. Már bocs.
Fellépők:
Szabó Győző,  Nagy Ervin, Keresztes Tamás, Kolovratnik Krisztián, Debreczeny Csaba

SZERET...LEK (BEMUTATÓ)
2011.03.01  


Van egy képzeletbeli bár.
Zene szól. Elegáns férfiak, titokzatos nők, ülnek kerek asztaloknál. Tengerészruhás pincérek szolgálják fel a whiskeyt, vagy a pezsgőt. Középen táncparkett.
Ma a szerelemről lesz szó.
Mindenkiről kiderül valami érdekes, személyes, szánalmas vagy nevetséges...
Kiegészítés:
február 25-26 ugyanitt Quimby, egyik előzenekar TükeZoo!!!:))))
(S0phia)

Nincsenek megjegyzések: