2011. február 10., csütörtök

NeoFolk

Az első képen a NeoFolk együttest láthatnátok, ha engedélyezték volna a fotózást (na nem az zenekar, ők nagyon szerették volna...). Erről holnap tartunk egy kerekasztal beszélgetést amit megosztunk veletek, ezért most csak ennyi... lenne, ha nem a XXI. században élnénk és a technika korában bármit is meg lehetne tiltani. :) Sikerült szereznünk pár kémfotót az estéről, ezeket láthatjátok lejjebb, majd a végén fotósunk és tudósítónk is készített pár képet a koncert utáni beszélgetésen. A mai postot pedig pár videó zárja.

A zenekaról most nem szólók, mert az első filmben Judit szinte mindent elmond (nem vagyok én TV Híradó, hogy ady-san mindent ismételjek, ismételjek...), a zenéjüket is megismerhetitek a videókból. Ez az este viszont különleges volt, mert Lantos Zoltán hegedűművész is csatlakozott hozzájuk, ezzel kitágítva a tőlük megszokott magyar - balkán - közelkeleti hangzásvilágot az indiai muzsika meditativitásával. Nagy élmény volt és ezt a késői kezdés és közlekedési gondok miatt kicsit megcsappant közönség szelíd tombolással és ráadásköveteléssel hálálta meg.
A hangzásról a következő kép miatt kell most szólnom. A hangosítással lehetett valami baki, mert a negyedik sorban nem értettük a jól ismert dalok szövegét sem, pedig Judit énekét mindig könnyű követni. Hátul ülve viszont Sebestyén Márta minden hangot tisztán hallott, mint utána mesélte. (Így kerúlt a képekre.)
Ez a mese most itt zárul. Egy rosszul indult este szerencsére megajándékozott egy nagyszerű koncert élménnyel.




November 16-án utolsó állomásához érkezett a Zenei Csemegék koncertsorozat. A Fláre Beás és a Kávészünet után ismét igazi zenei csemegében volt része a veszprémi közönségnek, a pécsi székhelyű Neofolk zenekar lépett fel az E épület színpadán.

A 2008.08.17-én megrendezett nemzetközi kortárs néptáncverseny győztes produkciója

Duna tv felvétele 2009 08 22 Pécs - Színház tér

Nincsenek megjegyzések: