2011. február 14., hétfő

Csomók - KK - első rész

Sokat tipródtam azon, hogy ez az írás egyáltalán elkészüljön-e? A kultúra ápolása és megmutatása nagyon fontos feladat és aki ezzel foglalkozik azt nem akarjuk érdemtelenül bántani, de végül úgy döntöttem, hogy jobbító szándékú észrevételeinket nem tarthatjuk magunkban, hisz a fejlődés mindannyiunk érdeke. Nem hivatalosan érkezett olyan kérés, hogy adjunk még kis időt, míg belerázódnak, de úgy gondolom, a tanuló vezetőnek sem engedélyeznek két karambolt és csak utána kezdik büntetni és az orvost sem a harmadik műhiba után ítélik meg. Nálunk nagy hagyománya van az elhallgatásnak, ezen is szeretnénk változtatni. Nem keresünk a KK-n is csonót, de sajnos találunk.
KK, vagyis Kodály Központ. Az indulatokat a világzenei rendezvényük kavarta. Mivel ezek nem mindenkinél csillapultak, ezért pénteken kerekasztal köré gyültünk, hogy kitárgyaljuk az esetet. Szándékaimmal ellentétben most nem az egészet, hanem szerkesztett, rövidített kivonatát közlöm, mert például Tán Egy Balkánit - mint neve is mutatja - elég nehéz volt visszafogni.
Akkor sorban a témák, a tények és a gondolataink.
A nézőtér.
Xénia a Jegymesternél vásárolta meg a jegyét. Mivel múltkor hátul ült és a levegőtlenségre és a nézőtéri fényre panaszkodott, ezért most a negyedik sorba fizetett, hogy legalább a fény kevésbé zavarja. Szép borítékban kapta meg a jegyet a helyszínen, a meglepetés akkor érte, mikor le akart ülni és kibontotta a borítékot: a negyedik helyett az első sorba szólt, de oda sem ülhetett, mert valaki elfoglalta a helyét, akinek szintén elfoglalták a helyét. A hostess hölgy nem rendet csinált, hanem leültette a negyedik sorba, így hihetnénk, hogy az igazság mindig győz, ha nem érkezett volna meg a szék eredeti tulajdonosa, kellemetlen helyzetbe hozva és magyarázkodásra kényszerítve a jegyét jóval előre megvásárolt Xéniát. (Nem értem: a színházakban a nyugdíjas jegyszedő nénik is rendet tudnak tartani!…) Sajnos a nézőtéri világítás itt is zavaró volt - ezt mindenki mondta akivel azóta beszéltem - ráadásul a légkondi szemmagasságban fújta be a levegőt, amit az autókban sem ajánlanak, mert szemgyulladást okoz. (Amerikában ezért már perelnének!)…

Most egy kis szünetet tartok, a folytatása - más problémával - holnap…

Nincsenek megjegyzések: