2011. szeptember 13., kedd

Random Trip feat. Judie Jay/Eckü/Saiid - Feltámadt Janis Joplin?

Random Trip feat Judie Jay (Beat Dis!) / Mc Saiid (Akkezdet Phiai) / Mc Eckü (Hősök) / Premecz Mátyás (Qualitons) / Draps Gergő (Péterfy Bori & Love Band) / Delov Jávor (Turbo) / DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz)

„A Random Trip 2008/2009. fordulóján született Delov Jávor vezetésével. A klub - melynek minden héten kedden, a Nagymező utcai Instant szórakozóhely biztosítja a szabad és határtalan zenélést - a jól ismert Random Szerda, és Gimmeshot improvizatív klubokból nőtte ki magát. Egyrészt az előbbi jazzes rögtönzésének, másrészt az utóbbi freestyle világának egyedi mixtúrája ez a vállalkozás, Budapest éjszakai zenei életének ismert zenészeivel, énekeseivel, mc-jeivel, dj-jeivel. A Random Trip elsődleges célja ellentétben sok más örömzenélésre vállalkozó klubbal szemben, hogy itt tényleg a színpadon szülessenek a számok, 100% improvizálás keretein belül, ezáltal egyszeri és megismételhetetlen élményhez juttatva az éppen aktuális zenekart alkotó zenészeket, és a közönséget egyaránt. Túl a jól ismert zenei stílusok (funk, soul, disco, hip-hop, drum'n'bass, stb) elegyítésén, a klub feltett szándéka a mai magyar under/overground előadók (Barabás Lőrinc Eklektric, Carbonfools, Irie Maffia, United, Qualitons, Zuboly, Turbo, stb) összehozása, hogy ne csak a slágerlistákon, fesztiválokon találkozzanak, hanem ezen különleges alkalmakkor is. Az estek külön érdekessége még a koncertek előtt és után hallható, Magyarországon egyedülálló, eredeti amerikai old-school disco-funk, soul szettek, DJ Q-Cee tolmácsolásában.”
(http://szemcsapda.puruttya.hu)

A koncert milyen volt?
Már a bejáratnál hallottuk (igen, egy kicsit elkéstünk, de ki gondolta, hogy pontosan kezdenek?), hogy Janis Joplin énekel igencsak élőben… Ez lehetetlen! Pedig ez a hang… ! Ez a hang Judie Jay volt. Nem csak a hang, az egész habitus, a „veszekedő” előadásmód. Fantasztikus. A többiek kiválósága mellett is Ő volt az est királynője. Pedig a társai is kitettek magukért, a hol virtuóz, hol alternatív (hol alternatívan virtuóz) szólók váltakoztak a két rapper szövegelésével és Judie Jay nyögésekbe, sírásba, kiáltásba fúló szenvedélyes hangjával. A muzsika a táncolható jazz, rap és underground egyvelegével még azokat is feldobta, akik nem rajonganak ezekért a stílusokért. (Beszéltünk olyan „betévedővel”, aki meglepődve tapasztalta, hogy az általa majdhogynem gyűlölt rap is milyen jó tud lenni, ha értő kezekbe és szájakba kerül. Ő is hangosan lelkendezett és követelte a ráadást.)
A koncert után Judie Jay örömmel fogadta a Janis Joplinnal való összehasonlítást, hiszen ő kedvenc énekesnője. Legközelebb pedig nem ússzuk meg tequila nélkül! :)

(Sajnos ebben az összeállításban nem találtam felvételt a Random Trip-től, így a fotók alatti zenével csak nagy vonalakban tudom visszaadni a koncert hangulatát. Utána viszont láthattok egy kis anyagot Judie Jay-től hogy illusztráljam, amit Gandalf mesélt. Aki pedig nagyon ráér, az a végén meghallgathatja Jodie Jay lemezét. - Simarafoto)


Random Trip from simarafoto on Vimeo.

Track was recorded by phone
Visuals - Kiégő Izzók
For updates on Judie Jay, please visit:
http://www.facebook.com/judiejaymusic

Nincsenek megjegyzések: