2011. szeptember 26., hétfő

Müller Péter Sziámival találkozhatnak a Bizottság-kiállítás filmes programjának résztvevői kedden a Műcsarnokban

Müller Péter Sziámit leginkább költőként, énekesként, zenészként (Kontroll, URH, Sziámi) vagy a Sziget alapítójaként ismerjük. Azt talán kevesebben tudják róla, hogy rádiószerkesztő-riporteri, cirkusz- és varietérendezői, magyar–francia szakos tanári, valamint film- és televízió-rendezői diplomával is rendelkezik.Szeptember 27-én, kedden 18 órakor ő lesz a vendége a Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó filmprogramnak, ahol levetítjük 1983-ban készült játékfilmjét, az Ex-kódexet. A vetítést követő beszélgetés során talán arra is fény derül, hogy Müller Péter Sziámi, akit filmje bemutatása után a kritkusok Bódy Gábor, Xantus János és Szirtes András mellett említettek, mint az új érzékenység egyik képviselőjét, miért is nem folytatta filmes munkásságát.  

Egy testvérpár olyan anyagot talál fel, amely minden eddiginél nagyobb fényt idéz elő. Ezt az anyagot beillesztve egy ember agyába a megvilágosodás olyan magas szintjét érik el, hogy az ember számára a történelem leghomályosabb eseményei is személyes élményként jelennek meg. A szer hatni kezd, és fantasztikus kalandok sorozatát indítja el...
Az Ex-Kódex tipikusan budapesti értelmiségi fiatalok önreprezentációja, underground zenével. Benne: egy hasismámorban gyilkoló szekta, egy filozófus (Gémes János Dixi), egy testvérpár (Bárdos Deák Ágnes és Kistamás László – a Kontroll Csoportból), a papájuk (Rubik Ernő, a bűvös kocka atyja), Kontroll- és Sziámi-zene, egy dal Víg Mihálytól (Balaton), egy vak buszsofőr (Kiss László az Európa Kiadóból), sok-sok titokzatosság és tündöklő színek.

Főszereplők: Gémes János, Kistamás László, Bárdos Deák Ágnes, Hajnóczy Csaba, Víg Mihály

Sorozatszerkesztő: Dér András

A sorozatra bérlet is váltható, mellyel a vetítéseket megelőzően a kiállítás is látogatható!
További jegyinformáció: www.bizottsagkiallitas.hu


Nincsenek megjegyzések: