2011. március 25., péntek

A magyar népzene és Jamiroquai (és még sok más) találkozása a rockszínpadon - Szabó Balázs Bandája

Gandalf Louis Aragontól vette kőcsön és ferdítette át a címet (Az esernyő és a varrógép találkozása a boncasztalon.), mert a fiuk saját kőtői gondolataik mellett Radnótit is énekenek. Én meg örülök, mer bár jó vót az a Dubai (errő még más alkalommal lesz egy-két éccám és Simarafoto is rakosgatja mán a képeit), de ezé, ha másé nem is - kivéve családot, szerelmet barátot -, érdemes vót visszajönni.
Elősző merütem el élőben a népi villanyhangszerek és dzsesszes rokkos kisérőik felfokozott kavalkádjában és mek kell vallanom szívesen fúdokótam benne. A mán rádióbó, karikakazettáró ismert nóták mellett az új lemezt is bemutatták és nem okoztak csalódást (letőthető ingyér a honlapjukró), sőt még tettek is hozzá átélést és vidámságot. Bár a némileg a fiatal Ascher Tamás rendezőre emlékeztető Szabó Balázs uralja a színpadot, a többiek pontosan és szépen adják alá a lovat és mikó aakaamuk van rá - kicsit tálán ritkán-, bebizonyítják, hogy hangszereiknek is mesterei.
A tinitől a vénebbekig sokan vótak a fiukra kiváncsiak, de lehettek vóna többen is (tán mindenkinek hozni kellet vóna még egyet).
A végén Balázs-telki népzene is megszólalt, utána meg Radnóti…
Jó vót, szép vót, aztán meg az a pályinka…
(Tán Egy Balkáni)


Szabó Balázs Band from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: