2019. október 9., szerda

Októberben három bemutató a Spirit Színházban - Hegyi Barbara, Gubík Ági és Trokán Anna új darabokban


A Spirit Színház októberi műsorát Perjés János alapító-művészigazgató gondosan és újító szándékkal állította össze, így három olyan premier is lesz a színházban, amely először látható magyarországi színpadon. Október 10-én Neil Simon: A londoni lakosztály című művét nézheti meg a közönség. Az előadást Jantyik Csaba rendezi, aki szerepel is a darabban többek között Hegyi Barbara, Trokán Anna partnereként. Október 20-án Pozsgai Zsolt: Gina és Fidel című darabját mutatja be a színház. Gina Lollobrigida és Fidel Castro egyedülálló történetét Gubík Ági és Jantyik Csaba adja elő. Október 30-án kerül színre Léner András rendezésében és Borbáth Ottília tolmácsolásában, Polcz Alaine: Asszony a fronton című műve.
A londoni lakosztály Neil Simon világhírű drámaíró tollából született mű, a vígjátékot 1996-ban filmesítettek meg, többek közt Julia Louis-Dreyfus főszereplésével. A Spirit Színházban Ungvári Tamás emlékére mutatják be a darabot, aki a színház számára fordította a művet. Négy történetet kísérhetünk figyelemmel egy londoni szálloda falai között. Szerelem, egy haláleset, könnyek és humor. Előadja: Hegyi Barbara, Jantyik Csaba, Magyar Vazul, Mészáros Tamás, Nagy Enikő és Trokán Anna.

További időpontok: 2019. október 23. és november 8., Spirit Színház
Fordította: Ungvári Tamás
Díszlet- és jelmeztervező: Katona Bálint
Rendező: Jantyik Csaba

Az ausztriai és bolgár színházak sikerei után Magyarországon is látható Pozsgai Zsolt műve, a Gina és Fidel. A XX. század közepén szexszimbólumként ismertté vált színésznő, Gina Lollobrigida a színészettel felhagyva újságíróként kezdett tevékenykedni. Havannai látogatásának oka, hogy Fidel Castroval televíziós interjút készítsen. Óriási szócsatáknak és romantikus pillanatoknak lehetnek szem- és fültanúi a nézők. Fidel Castro soha nem látott oldaláról ismerhetik meg a nézők, valamint Gina Lollobrigida kislányos énjébe is bepillanthatnak. Rozgonyi Ádám adaptálta és rendezi a művet. Gina szerepében Gubík Ági, míg Fidel Castrot Jantyik Csaba személyesíti meg. Az előadást Kutik Rezső gitárszólója teszi különlegessé a kort megidéző kubai és olasz dallamokkal.

További időpontok: 2019. november 7. és 28., Spirit Színház Kamaraterem
Rendező: Rozgonyi Ádám

Október 30-án Polcz Alaine író és pszichológus Asszony a fronton című művének adaptációját mutatja be a Spirit Színház. Léner András alkalmazza színpadra, míg Polcz Alaine-t Borbáth Ottília személyesíti meg és meséli el az írónő saját szavaival a második világháborúban átélt borzalmakat.

További időpontok: 2019. november 1. és 28., Spirit Színház Kamaraterem


Rendező és dramaturg: Léner András

Nincsenek megjegyzések: