2019. október 17., csütörtök

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Ránki Dezső koncertjével indul a Billentyűverseny második felvonása

Gazdag programokkal, három résztvevővel indul a Billentyűverseny második felvonása: a hangszerek királynője az orgona, Mozart eszköze a fortepiano és az elmaradhatatlan zongora. A hangszerek mellett versenybe szállnak híres hazai és külföldi művészek és felcsendülnek a klasszikus zene kincsestárából kiemelkedő művek. Az Unikum bérlet 2019/20-as évada november 15-én kezdődik a Zeneakadémián. 

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a Zene világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. A szervező Filharmónia Magyarország ezen a napon kedvezménnyel kedveskedik a közönségének. Az Unikum bérlet nyitókoncertjére a világnap alkalmából 30% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyek október elsején.

Az Unikum bérlet 2019. november 15-én egy igazi különlegességgel indul. Az évadnyitó hangversenyen a közel száz éves tradícióval rendelkező Nemzeti Filharmonikus Zenekar műsorát hallhatja a közönség. Amellett, hogy hangversenyeiken rendszeresen világhírű vendégművészek és vendégkarmesterek lépnek fel, a zenekar működésének egyik pillérét jelenti kiemelkedő pályakezdő magyar muzsikusok meghívása is. A hangverseny során zongorán játszik a zenekar visszatérő vendége, a kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Ránki Dezső. A Zeneakadémia Nagytermében ezúttal az együttest a 2018-ban Junior Prima Primissima díjjal kitüntetett fiatal karmester, Rajna Martin vezényli. 


Ezenkívül a bérletben köszöntheti a közönség a régizene kiemelkedő szakértőjét, Vashegyi Györgyöt és zenekarát, az Orfeo Zenekart. A decemberi 8-i Mozart est másik főszereplője, Berecz Mihály zongoraművész. Március 30-án különleges zenei élményt tartogat az évad zárókoncertje, a Westminster Katedrális kiemelkedő orgonistájával, Martin Bakerrel újra egy színpadon a MÁV Szimfonikus Zenekar és visszatérő vendége, Daniel Boico.



Nincsenek megjegyzések: