2011. december 1., csütörtök

SZUPERHŐSÖK LÉLEKVÁNDORLÁSA ÁRGYÉLUS KIRÁLYFITÓL LARA CROFTIG


ÁRAMLÁS ELŐADÁS SOROZAT II.

A Csepeli Művelődési Központ szeretettel várja az érdeklődőket a
Királyerdei Művelődési Házba, az Áramlás sorozat következő előadására

2011december 2. péntek, 18 óra
SZUPERHŐSÖK LÉLEKVÁNDORLÁSA ÁRGYÉLUS KIRÁLYFITÓL LARA CROFTIG 
Dr. Rákai Orsolya irodalomtörténész

"Miben különbözik Harry Potter a legkisebb királyfitól? Van különbség egyáltalán Fehérlófia és Superman között? Lehet-e emancipálni Hamupipőkét és mi történt Hófehérke vagy a kis hableány alakjával a Disney Stúdió tervezőasztalain? Mesébe merül-e, aki fantasy-elemekkel tarkított internetes játékot játszik? Vajon miért, milyen jelek alapján mondhatta azt a nemrég elhunyt Békés Pál - többek közt egy sor nagyszerű meseregény írója -, hogy a modern nyugati társadalom infantilizálódik, és hogyan gyógyít mesével Boldizsár Ildikó? Mit tudhatunk meg régi és mai mesék hőseinek vizsgálata segítségével arról, mennyit nyert és mennyit veszített el mai társadalmunk, kik vagyunk és merre tartunk?"

helyszín:
1213 Budapest  -  Csepel, Szent István út 230.
Királyerdei Művelődési Ház

A részvétel ingyenes.

A helyszínre jutni a következőképpen lehet:
Boráros tértől HÉV-vel a Szent Imre térig, onnan (templomos, növényes tér túlsó oldalán) a 148-as busszal a Királyerdei Művelődési Ház megállóig, 10. megálló. és ott az út bal oldalán a klinker téglás földszintes műv.ház.
Autóval be egyenesen Csepel központjáig (Csepel Pláza, Víztorony) ott egy lámpás nagy kereszteződésnél balra a Szent István úton, s azon végig a 230-as számig  

Nincsenek megjegyzések: