2019. május 10., péntek

Gamerek, készüljetek!

Közeledik az idei leginnovatívabb pécsi gamer esemény, az I. pécsi Gamerzone - Játechtér show! Élő e-sport verseny híres, nemzetközi részvevőkkel, VR terem kipróbálható szemüvegekkel, konzolos játékok, gamer versenyek, Youtuber meet & greet és drónos akadályverseny! Május 25-én, a Zsolnay Negyedben nemcsak a kockáknak marad tátva a szájuk! 

Elképesztő ütemben fejlődik az e-sport, igazi kultusz övezi azokat a tehetségeket, akik versenyszerűen űznek egy-egy videójátékot. A Pécsett most debütáló rendezvény azonban nemcsak a fanatikus gamereknek tartogat izgalmakat, hanem a videójátékok iránt érdeklődő laikusok számára is. Sőt, érdemes elhozni a szülőket, nagyszülőket is, hiszen a virtuális valóságba való bepillantás vagy a szabadtéri játékok az egész családnak jó szórakozást kínálnak. 

Az E78-ban a résztvevők élő e-sport versenyt láthatnak nemzetközi részvevőkkel, híres játékosokkal és népszerű fellépőkkel. Aki kedvet kap a játékhoz, az high-end gaming PC-ken és jelenlegi generációs konzolokon próbálhatja ki a legnépszerűbb játékokat. Itt lesznek a legismertebb márkák: HP, Dell és Lenovo gamer laptopokon és monitorokon tehetik próbára magukat az érdeklődők, továbbá PS4-en és Xbox One-on is játszhatnak. 

Külön VR (virtual reality) terem kerül kialakításra, ahol az érdeklődők több gyártó szemüvegét is kipróbálhatják, így belecsöppenve a virtuális valóság különleges világába. 

A Gamerzone teremben gamer versenyek zajlanak egész nap, olyan játékokkal, mint a népszerű League of Legends és Mortal Kombat 11, a lövöldözős játékok nagy kedvence, a Counter Strike Global Offensive, a Rocket League autós játék és a battle royal típusba tartozó Fortnite.

A Youtuber meet & greet keretében a fiatalok személyesen találkozhatnak kedvenceikkel, olyan sztárokkal, mint Yusu, Jason Play, Rekál vagy a Youtube-on közel 260.000 fős követőtáborral rendelkező Nasz Dani. A Youtuberek nemcsak autogramra és közös fotóra várják a rajongóikat, hanem kérdezni is lehet tőlük, sőt, játszani is lehet velük a Laptopszalon stand mellett. 

Az E78 színpadán rendezik meg a Dél-Magyarországi Regionális FIFA 19 Kupát, amelyen a Magyar E-sport Szövetség közreműködésével próbára tehetik ügyességüket a bátrabb jelentkezők, a legjobbakat összesen 150 ezer forintos díjazás várja.

Aki szeretné jobban megismerni ezt a világot és a terület jövőjét, az feltétlenül vegyen részt a gamer újságírók kerekasztal-beszélgetésén. Az OtherWorld.hu videójátékos és filmes magazin Otherside címmel podcastet fog tartani a rendezvény Gamerzone színpadán. Aki pedig Youtube-os babérokra törne, annak különösen ajánlott a stúdiótechnikai bemutató, ahol kiderül, hogy hogyan lehet jó felvételeket készíteni otthon.

A szervezők sok kültéri programmal is készülnek. A Pirogránit Udvaron a BiciKlikk elektromos bicikli bemutatót tart kicsiknek és nagyoknak, ráadásul ajándék nyeremények is gazdára találnak. Ugyanitt a Laptopszalon drón akadályversenyt rendez, továbbá hadászati eszközöket is kipróbálhatnak a látogatók. 

A belépőjegy érvényes a Zsolnay Negyed nemrég megnyitott, állandó attrakciójára, a Labor – Játechtérre is, ahol 1985-től kezdve szinte minden megjelent konzolt kipróbálhatnak a látogatók a kor legfelkapottabb játékaival.

Az igazi fanatikusokra is gondoltak a szervezők: a Legendary (VIP+) jegyet megvásárlókra korábbi belépés, VIP pass és passtartó, étel- és italfogyasztás a VIP/Influencer Zónában, Gamernegyed tornazsák, és a kitelepülők által felajánlott exkluzív ajándékok és vásárlási kuponok várnak. 

A rendezvény a Zsolnay Örökségkezelő NKft., az ISTF Kft., a Pécsi Gamer Egyesület és a Laptopszalon Kft. együttműködésében valósul meg. 


Részletek: www.gamernegyed.hu

Nincsenek megjegyzések: