2016. szeptember 12., hétfő

Zeneszüret Fesztivál 2016

A változatos, elsősorban a komolyzenét és a társművészeteket előtérbe helyező programok szeptember 27. és október 2. között a táncra fókuszálnak. A klasszikus zene kiváló komponistái és előadói mellett számos kísérőrendezvényen ismerkedhetünk a komolyzene változatos világával. Az ötnapos fesztiválon filmvetítések, könyvbemutató, zenei és gasztronómiai kísérőrendezvények, hangszerműhelyek bemutatkozása mellett izgalmas performansz-előadásokat is élvezhetünk a város különböző helyszínein, így szórva egy kis kulturális, szüreti pezsgést az őszi hétköznapokba, ahol a programok forgatagában a közös nevező a zene.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

HÁTRAHAGYOTT KIJÁRATOK – FICZEK FERENC KIÁLLÍTÁS
Helyszín: Kodály Központ 
A X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó és a Zeneszüret Fesztivál közös rendezvénye
A kiállítás Ficzek Ferenc Hátrahagyott kijáratok című animációs filmjére koncentrál. A táncoló női test formai játéka, átalakulása a különféle vetítések és torzulások során való permutációk révén egy tisztán vizuális kísérletnek is tekinthető.
Kiállításmegnyitó: szeptember 27. 18.30
A tárlatot megnyitja: Alföldi Róbert
A kiállítás szervezői: Salamon Péter és Szluka Tamás

ZENEBUTIKHelyszín: Filter Kávézó 
2012 januárjában indult útjára a Pécsi Tudományegyetemen egy egyedülálló kulturális-oktatási kezdeményezés, a Zenélő Egyetem (ZEN). A ZEN 2016/17 tavaszi szemeszterének kurzusrendjében a Filharmónia Magyarország klasszikus zenei kurzussal jelenik meg. Ennek az együttműködésnek előfutára a ZENebutik, amelyben a ZEN három előadása valósul meg.
A program ingyenes.

1. alkalom: 2016. 09. 27. 17:00
A BEÁS ZENE SZÍNPADI REPREZENTÁCIÓJA A TÁNCHÁZMOZGALOMTÓL NAPJAINKIG
Előadó: Horváth Zoltán zenész, táncos, a Kanizsa Csillagai alapító tagja

2. alkalom: 2016. 09. 28. 17:00
A KOMOLYZENE, MINT KORTÁRS TÁNCZENE
Előadó: Gönczy László zenetörténész, a PTE MK Zeneművészeti Intézetének oktatója

3. alkalom: 2016. 09. 29. 17:00
A MAGYAR UNDERGROUND A 80-AS ÉVEK SZOCIALIZMUSÁBAN
Előadó: Havasréti József író, kritikus, a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének oktatója

„ZENELÉPCSŐ”
A „Zenelépcső” programban a fesztivál ideje alatt olyan helyszíneken találkozhatunk a klasszikus zenével, ahol nem számítunk rá. Idén az alábbi helyszíneken és időpontokban érheti kellemes meglepetés az arra járókat:.

PÉCS - TUDÁSKÖZPONT (UNIVERSITAS U. 2/A) - 2016. 09. 27. 15:00
PÉCS - ÁRKÁD PÉCS (BAJCSY-ZSILINSZKY U. 11.) - 2016. 09. 28. 15:00
PÉCS - 1. SZÁMÚ POSTA (JÓKAI U. 10.) - 2016. 09. 29. 15:00

A program ingyenes.

PROGRAMOK NAPI BONTÁSBAN

SZEPTEMBER 27. KEDD

SZÓLJANAK A FANFÁROK
Helyszín: Kodály Központ 
Időpont: 18:40
Indul a zene, indul a tánc… Két rangos esemény jár „kéz a kézben” szeptember végén Pécsett. Különállva, a maguk útját járva mutatják be saját arcukat, majd olykor találkoznak, összefonódnak, közösen alkotnak új produkciókat a Pécsett élő és ide érkező közönség örömére. Köszöntsék a fanfárok a Zeneszüret Fesztivált és a Nemzetközi Tánctalálkozót, tartsanak velünk minél több programon!

EGYETEMI BÉRLET NYITÓKONCERT
Helyszín: PTE BTK–TTK Botanikus Kert 
Időpont: 20:00

Előadók
Budapesti Vonósok
Koncertmester: Piltz János

Műsor
A Filharmónia Magyarország a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve indítja el három alkalmas bérlet sorozatát, melyek szakítanak a klasszikus hangversenytradíciókkal, kilépnek a hangversenytermek világából és az egyetemi campus területén szólaltatják meg az ország legrangosabb kamaraegyütteseit. Ennek első állomása a PTE Ifjúság úti campusának Botanikus Kertje, mely már önmagában ígér egy romantikus estét. Ebben a varázslatos környezetben a kamarazenekarok rolls-royce-ának számító Budapesti Vonósok és a PTE–TTK oktatóinak segítségével kerülünk közelebb zene és természet összefonódó viszonyának megértéséhez.

Jegyárak: teljes árú jegy - 2100 Ft; diák- és nyugdíjas jegy, Tüke kártyával: 1900 Ft
PTE diákoknak és PTE dolgozóknak: 1300 Ft
Bérletár: PTE–Filharmónia bérlet (három előadásra) PTE diákoknak és PTEdolgozóknak: 2900 Ft
Filharmónia bérlettel kedvezményes jegyár: 1650 Ft

FILMKLUB – FEKETE HATTYÚ
Helyszín: Apolló Mozi
Időpont: 18:00

A Zeneszüret Filmklub idei válogatásában olyan filmeket láthatunk, amelyek a tánc valamely formáját, a táncos világ kemény és egyben varázslatos arcát mutatják meg számunkra. Tánc a filmvásznon: fikció vagy realitás? A nagy sikerű táncos filmek tematikájához kapcsolódóan a Pécsi Balett művészei osztják meg gondolataikat, élettapasztalataikat ráhangolásként.

FEKETE HATTYÚ
Ráhangolódás: Uhrik Dóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művész, táncpedagógus, a Pécsi Balett alapító tagja 
Oscar-díjas mozi, látványos pszicho-triller, szépséges és fájdalmas műalkotás a magában vívódó nőről, a mindannyiunkban élő fehér és fekete hattyúról. Szerelmi dráma a közönség által ikonikussá avatott túláradó szenvedélyben fürdőző Natalie Portman-nel és Mila Kunisszal. A díszlet a balett világa, a film költői nyelvének központjában táncjelenetekkel.
A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: www.apollo-pecs.hu

FASSANG LÁSZLÓ – ORGONA, ROHMANN DITTA – CSELLÓ
Helyszín: Bazilika
Időpont: 20:00

Műsor
A világ legrangosabb orgonaversenyeinek győzteseként és díjazottjaként Fassang László generációjának egyik legsokoldalúbb orgonaművésze. A Liszt-, Prima- és Gramofon-díjas művész versenygyőzelmei közül kiemelkedik a 2002-es Calgary improvizációs aranymedál és a 2004-es Chartres-i interpretációs nagydíj és közönségdíj.
Rohmann Ditta jelenleg különféle formációkban szólistaként és kamarazenészként koncertezik Magyarországon és Európában. Mesterkurzusokon és magánúton tanít. Eddig elért sikerei közül a lipcsei Bach-versenyen szerzett díjaira a legbüszkébb. Férjével, Fassang László orgonaművésszel rendszeresen koncertezik, műsoruk a teljes zeneirodalmon átível és gyakran közös improvizáció is felcsendül fellépéseikkor.

Jegyár: 2800/2500/2100 Ft
Bérletár: 9900/9100/7900 Ft
Kedvezmény:
Mester- és Angster bérletes 50%, diák- és nyugdíjas jegy, Tüke kártya 30%

A program társrendezője a Pécsi Egyházmegye.

SZEPTEMBER 28. SZERDA

FILMKLUB – BILLY ELLIOT
Helyszín: Apolló Mozi
Időpont: 18:00

BILLY ELLIOT
Ráhangolódás: Lovas Pál Liszt-díjas, Érdemes és Kiváló művész, táncpedagógus
Nem könnyű egy fiúnak az angol bányászvárosban a bokszkesztyűt balettcipőre cserélni, de Billy megpróbálja. Egy film az előítéletekről és a másság elfogadásának nehézségeiről. Érzékenységről, amely nem állja ki a társadalmi megalkuvás próbáját. Egy bányász nem sírhat, egy fiú nem táncolhat.
A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: www.apollo-pecs.hu

SZEPTEMBER 29. CSÜTÖRTÖK

JELENKOR-EST IRODALMI PÓDIUMBESZÉLGETÉS A JELENKOR FOLYÓIRAT SZERVEZÉSÉBEN
Helyszín: Nappali Bár 
Időpont: 19:00

Beszélgetőtársak: Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncművész és Szatmári Áron zenekritikus
Moderátor: Ágoston Zoltán főszerkesztő

Zene, tánc és irodalom háromszögelési pontjai jelölik ki a beszélgetés irányait. E három az antik görög színházban egyesült, ám a szövegeken kívül alig tudhatunk valamit a korabeli zenéről és táncról. Hogyan alakult ezek viszonya később az opera műfajában? A balett önállóvá váló művészetében a zene és a tánc együttese a meghatározó, de jelen van-e az irodalmi szöveg? Mit mondhatunk e szempontok alapján a mozgásszínházról? Milyen popkulturális jelenségek kapcsolhatók e hármas viszonyrendszerhez?
A Jelenkor Pécsett szerkesztett, országos terjesztésű irodalmi és művészeti folyóirat. Első száma 1958 októberében jelent meg és azonnal a magyarországi irodalmi élet központjába került. A Jelenkorhoz számos irodalomtörténeti jelentőségű folyamat köthető – legyen elég itt a magyar új próza kanonizációjában betöltött szerepét megemlíteni.
A belépés ingyenes

A LONDONI FILHARMONIKUS ZENEKAR HANGVERSENYE
Helyszín:Kodály Központ 
Időpont: 19:30

Az Egyesült Királyság legmerészebb klasszikus zenei együttese a Filharmónia Magyarország meghívására érkezik hazánkba. A Londoni Filharmonikus Zenekart ma a nemzetközi zenei élet egyik legkiválóbb együtteseként ismeri a nagyvilág, amely ragyogó múltja mellett egyedülállóan újító és merész szellemének köszönheti hírnevét. Többek között a Gyűrűk ura trilógia Oscar-díjas filmzenéjét is ők játszották, és őket kérték fel a 2012-es londoni olimpia idején a résztvevő országok himnuszainak felvételére is. Magyarországra 2016. szeptember végén érkeznek és csatlakozik hozzájuk Baráti Kristóf, hegedűművész is.
Az együttest Sir Thomas Beecham alapította 1932-ben; azóta olyan kiváló karmesterek vezették a zenekart, mint Bernard Haitink, Sir Georg Solti, vagy Kurt Masur. A jelenlegi vezető karmester, Vladimir Jurowski 2007-ben állt az együttes élére. A Londoni Filharmonikus Zenekar otthona a Royal Festival Hall, ahol a koncertterem megnyitása, 1951 óta lépnek fel, 1992-től rezidens zenekarként. A 2015–16-os évad kiemelt eseményei között szerepel a mexikóvárosi vendégjátékuk és első alkalommal a zenekar történetében fellépnek a milánói Scalában.

Előadók
Baráti Kristóf – hegedű
vezényel: Vladimir Jurowski

Műsor
F. Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26
F. Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64
A. Bruckner: 4. romantikus szimfónia, Esz-dúr

Jegyár: 13900/10900/9900 Ft

INFUSION TRIO
Helyszín: Nappali 
Időpont: 19:30

Előadók
Weisz Nándor – ének, dob
Farkas Izsák – hegedű
Simkó-Várnagy Mihály – cselló, basszusgitár

Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara. 2011 decemberében alakult a formáció. Tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak.Farkas Izsák a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett. Szerepel a Vígszínházban a Hegedűs a háztetőn címszerepében, illetve számos jazz, rock és crossover formáció tagja. (Random Trip, Pilvaker) Simkó-Várnagy Mihály szintén a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja volt. A Roland Loop Világbajnokság kelet-európai döntőjén második helyezett volt. Weisz Nándor a Müncheni Zeneakadémián diplomázott, a Kocsis Zoltán vezette Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja, számos jazz, folk, és pop formáció tagja. A Cseh Tamás Program nyertes zenekar első lemeze, a „Loop Me Up“ idén tavasszal jelent meg.
A műsorukban feldolgozások, népdalok, mashup-ok, saját számok egyaránt hallhatóak. Ezen a koncerten főleg klasszikus zenei repertoár kerül műsorra teljesen új köntösben.
A program ingyenes.

FILMKLUB – TÁNCOS A SÖTÉTBENHelyszín: Apolló Mozi
Időpont: 18:00

Ráhangolódás: Nagy Írisz Harangozó-díjas táncművész
Nehéz volna Trier-t tiszta szívből ajánlani bárkinek iskikapcsolódásra. Ez a mozija sem a felhőtlen szórakozásról híres. Mély és megindító utazás Björk színészi játékával, zenéjével, nagyszabású táncos koreográfiákkal és egyedülálló operatőri megoldásokkal. Hetekig a hatása alatt leszünk, sőt, minden bizonnyal elcipeljük magunkkal ezt a filmet életünk végéig.
A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: www.apollo-pecs.hu

SZEPTEMBER 30. PÉNTEK

TÉR-ZENE
Helyszín: Pécs szerte tereken és forgalmas csomópontokon 
Időpont: 12:00

A fellépő együttesek a teljesség igénye nélkül:
Szegedi Szimfonikus Zenekar, Pécsi Vasutas Koncertfúvós Együttes, Zsolnay Wind Orchestra, PTE Brass Band, Philharmonic Brass, Harmónia Vonósnégyes, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola formációi, Pannon Gyermekkar, Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának kamaracsoportjai, Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaracsoportjai és még sokan mások.

Műsor
Mi lenne, ha egy napra klasszikus muzsika töltené meg a város forgalmas zárt és nyitott tereit? Mi is ezt a kérdést tettük fel magunknak, majd gyorsan el is döntöttük, hogy annál fantasztikusabb élményben senkinek nem lehet része, mint, hogy lépten-nyomon élő klasszikus zenébe botlik, bármerre is jár a városban. Ezért meghívtuk a város és az ország különböző klasszikus zenei formációit a vonós és fúvós együttesektől, a kis kamarákon át a nagyzenekarokig Pécs különféle tereire, forgalmas csomópontjaira. Több órán keresztül komolyzenei műsorokat játszanak majd azoknak, akik arra járnak, a környéken dolgoznak vagy éppen ezért érkeztek oda. A helyszínek közül néhány: Széchenyi tér, Kossuth tér, Jókai tér, Színház tér, a pécsi vasútállomás, az autóbuszállomás, a Tudományegyetem Ifjúság úti aulája, a Tudásközpont, a Posta és az Árkád.
A program ingyenes.

TÉR-ZENE NAGYKONCERT
Helyszín: Széchenyi tér 
Időpont: 19:00

A koncert élén a Szegedi Szimfonikus Zenekar
Közreműködnek a Tér-Zene programban fellépő együttesek
Vezényel: Gyüdi Sándor
Az egész napos Tér-Zene program koronájaként a délután folyamán fellépő együttesek egy grandiózus mű bemutatásával összkoncertet adnak a Széchenyi téren. Nem kisebb dologra vállalkoznak a zenekarok és a Filharmónia Magyarország, mint hogy megszólaltassanak egy nagyzenekarra írt zeneművet. Egyedülálló koncertélmény a szabad ég alatt – a Széchenyi teret arénává varázsló esemény.
A program ingyenes.

BOLERO MARATON
Helyszín: Kodály Központ 
Időpont: 21:00

Előadók

Budapest Táncszínház (koreográfus: Raza Hammadi)
Szegedi Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Gyüdi Sándor
Kecskemét City Balett (koreográfus: Barta Dóra)
Zoord Zenekar
Miskolci Balett (koreográfus: Kozma Attila)
DJ Bodoo

Műsor
M. Ravel: Bolero
A zeneirodalom egyik legismertebb darabja, melyet a kezdetektől siker kísér, és számos változata, átirata szólal meg szerte a világ koncerttermeiben. A darab, mely a kezdetektől balett változatban is létezik, ezen a különleges éjszakai koncerten is tánccal együtt lesz látható és hallható. A Zeneszüret Fesztivál fókuszában idén a tánc áll – három különböző átirat kerül színpadra a darabból, három különböző együttes/zenekar/DJ előadásában, melyet három táncegyüttes koreográfiája fog színesíteni.

Jegyár: 3900/2900/1900 Ft
Kedvezmény: Mester- és Angster bérletes 50%, diák- és nyugdíjas jegy, Tüke kártya 30%

FILMKLUB – MEGLEPETÉSFILM
Helyszín: Apolló Mozi
Időpont: 18:00

Ráhangolódás: Nűbl Tamara táncművész, táncpedagógus
Ez a film talán a legkülönlegesebb mind közül, melyet idén bemutatunk a Filmklub során, de legyen ez titok amíg a moziterem el nem sötétedik. Egyvalamit megígérhetünk, aki eljön az nem fog csalódni, aki pedig nem talán örökre bánni fogja.
A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: www.apollo-pecs.hu

OKTÓBER 1. SZOMBAT

KONCERTEK A ZENE VILÁGNAPJÁN
Helyszínek: Vásárcsarnok, Búza téri termelői piac, Uránvárosi Kispiac 
Időpont:11:00
A zene világnapján már reggeltől megtöltjük zenével a bevásárlókosarakat és a hétvégi ebéd mellé muzsikaszót kínálunk fűszerként. A gerilla módon felbukkanó zenei formációk már a kakaskukorékolással és az első kofák megjelenésével rázendítenek a legszebb klasszikus dallamokra, hogy a piaci alkudozást és a nap indítását megkönnyítsük.
A program ingyenes.

FANFÁROK A TORNYOKBÓL
Helyszín: Dóm tér 
Időpont: 17:30
A zene világnapja alkalmából és esti koncertünket megelőzve igazi kuriózummal szolgálunk a közönségnek. A Dóm teret kifordítjuk sarkaiból és a környező épületek tornyaiból, erkélyeiről szólaltatjuk meg a fanfárokat – ez egyben hívogató és csábító gesztus a zenebarátok számára. A különleges koncertélményt fokozza, hogy a fanfárok hangjatöbb helyről szólal meg.
A program ingyenes.

BALOG JÓZSEF ZONGORAESTJE
Hlyszín:Püspöki Palota Díszterem 
Időpont: 18:00

Műsor
P. Rameau: G-dúr szvit
Chopin: Négy keringő
Bartók B.: Régi táncdalok a 15 magyar Parasztdal-ból
Debussy: Hommage à Rameau
Gershwin–E. Wild: Etüdök örökzöldekre

Balog József a mai fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb képviselője. Számos zenei díj, elismerés és versenygyőzelem után most Pécsett egy különleges helyszínen egy nem mindennapi programmal készül. A Pécsi Püspöki Palota már önmagában is egyedülálló épülettömb, melyben csak vezetett túrák alkalmával juthatnak be a vendégek néhány pillanatra. A Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye sokéves együttműködése kapcsán a Püspökvári Zenés Esték egyedi koncertjei után egy újabb helyszín válik a klasszikus zene terévé, de most a kert helyett az épületen belül található díszterem adja az egyedi miliőt a hangversenyhez. A hangulatos és bensőséges terem gyertyafényben úszva a zongora dallamainak segítségével repít minket el a régmúlt korokba, betekintést nyújtva az akkori tánczenék világába.

Jegyár: 3900 Ft
Kedvezmény: Mester és Angster bérletes 50%, diák- és nyugdíjas jegy, Tüke kártya 30%

A program társrendezője a Pécsi Egyházmegye.

SPANYOL VACSORAEST
Helyszín:Pezsgőház Étterem 
Időpont: 20:00

Előadók
Flamenco Sopianae
Hamisítatlan spanyol hangulat nem csak az ételek, de a zene és a tánc terén is. Egy zenés, táncos mulatságra hívjuk kedves vendégeinket: leszállva a föld alá, a Pezsgőház étterem pincéjébe, egy spanyol tapas bárba csöppenünk, ahol flamenco gitárfutamok és valódi táncosok repítenek el bennünket a fülledt barcelonai éjszakák világába. A flamenco gyűjtőnév a spanyolországi Andalúziában élő cigányok által a 18–19. században elterjesztett népzenei és táncstílusokat foglalja magába. Legősibb formája az ének (cante), amihez hangszeres kíséret (toque) és tánc (baile) kapcsolódhat. Mindezt átélheti, ha részt vesz ezen az egyedi hangulatú esten.
A Flamenco Sopianae a Pécsi Flamenco Egyesület tagjaiból alakult együttes. Előadásuk a műfaj tradicionális alapjain nyugszik. Az ének, a gitár és a tánc hármas egységét a cajón egészíti ki. A flamenco sokak számára a spanyol néptáncot jelenti, ám ennél jóval többről, az európai és a keleti kultúrák művészeti értékeinek keveredéséről van szó. Több évszázad lenyomatát hordozza a műfaj, mégsem állapodik meg soha, folytonos megújulás jellemzi. Bár szabályrendszere szigorú, mégis lehetővé teszi, sőt megköveteli az improvizációt, az egyéni kibontakozást. A flamenco által megélhető érzelmek skálája végtelen. Talán ez ösztönzi az együttes tagjait, hogy egyre inkább elmerüljenek benne, megtalálják a saját hangjukat, saját örömüket, bánatukat ezen a néha küzdelmes úton, mely lassan mindannyiuk életének szerves részévé válik.

A vacsora ára: 5000 Ft/fő
A borsor ára: 1800 Ft/fő

Menü:
Fogadóétel: tapasválogatás, a hangolódáshoz ajánlott ital: Sangria
Hideg előétel: Tascaburritas (olajbogyós és paradicsomos saláta sózott tőkehallal) házi lepénykenyérrel, ajánlott ital: Sandeman száraz sherry
Főétel: Paella, ajánlott ital: Torres Vina Sol 2015 (száraz fehérbor)
Desszert: Flan de naranja (narancs-flan), ajánlott ital: Sandeman édes sherry

Asztalfoglalás:
06 72 522 599,
06 72 522 598
etterem@pezsgohaz.hu


OKTÓBER 2. VASÁRNAP

DESSZERT KONCERT: AZ ÉLET JÁTÉKAI
Helyszín: Palatinus Hotel Bartók Terem 
Időpont: 16:00

Előadók
A Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara
vezényel: Rózsa Bernadett
A koncert házigazdája és moderátora: Dr. Lakner Tamás
„A magyar gyermek még nem tudja, hogy életére kiható ajándékot kapott 1936 karácsonyára. De tudják mindazok, akik a magyar gyermeket olyan világba akarnák elvezetni, ahol tisztább a levegő, kékebb az ég, melegebb a nap. Akiknek régi óhajtása teljesül azzal, hogy Bartók is közéjük áll.”
Kodály Zoltán üdvözölte ezekkel a szavakkal Bartók gyermekkórusainak megjelenését. A 27 egynemű kar, melynek egy része gyermek-, női- és férfikari előadásra egyaránt alkalmas, más része pedig kizárólag női karra íródott, 1935- ben keletkezett. Ebből kapnak ízelítőt kicsik és nagyok az új évad első koncertjén, melyen helyenként humoros, néhol ismerős dallamok után a Desszert koncertekre jellemző jó hangulatú sütizés várja a kicsiket.
JegyárCsaládi jegyár (szülők és gyermekeik): 3400 Ft
Bérletár: Családi bérletár (öt előadás): 10.200 Ft

 
Rendező:  Filharmónia

Nincsenek megjegyzések: