2016. szeptember 30., péntek

LÁJV::: Vol1

2016. október 1-én új elektronikus zenei partisorozat indul az ANKERT-ben LÁJV néven.
A szuperfriss LÁJV csapat (Fazakas Fanni aka RUMEX, Trabalka Cecília aka TRAILA, Szandtner Júlia, Soós Viki, Honosi Rita, Cseh Katka), arra az égető problémára kíván reagálni, hogy egyelőre lényegesen kevesebb alkalma nyílik női elektronikus zenészeknek fellépni, pedig számos női zenész és producer tevékenykedik az országban.

Ez egy globális probléma, amit már tőlünk nyugatra egészen jól orvosolnak. Fanni rotterdami fellépésén a Roodkapje összművészeti fesztiválon 50-50 százalékban voltak jelen férfi és női művészek. A csapat célja minél több hölgy elektronikus és NEM elektronikus zenész bemutatása, egy olyan bulisorozaton keresztül, ahol egy techno drum sequencer elfér a nagybőgő és a népzene mellet.

Nagyon bizakodók, a visszajelzések eddig teljesen pozitívak, és aminek főképp örülnek, hogy - még - senki nem vádolta meg őket azzal, hogy elvadult feministák lennének. Ez így helyes, hiszen szeretettel várják a férfi fellépőket is egyaránt, sőt, külön online névtáblát is állítanak majd, azoknak, akik a részvételükkel támogatják ügyet és az eseményt.

A LÁJV eseménysorozat, nem csak zenei platformot kíván nyújtani a női élőzenészeknek, a későbbiekben szeretne kibővülni előadásokkal és művészeti bemutatókkal a nők helyzete kapcsán.

Egy olyan közösség létrehozása a cél, amibe egyaránt jól érzik magukat a gyereküket korán fektető anyukák és a késő estig tombolni és bulizni vágyók. Ahol lehetséges kollaborálni, kreatív csapatokat létrehozni vagy csak egy üdítőt beszélgetni jó zene mellett. Szeretnének egy olyan platformot nyújtani nőknek és férfiaknak egyaránt ahol egy széles, újszellemű korosztály megfér és találkozhat egymással.

Első alkalommal ezen a hét szombaton, október elsején kerül megrendezésre a LÁJV az Ankertben.

A program este 11-kor egy könnyedebb hangszeres dzsemmel, jazz hangszerek és elektronika összeolvadásával kezdődik. Almási Veronika cselló és Vörös Patrícia trombita játéka fogja erősíteni az elektronikus szekciót, amit MC Fedora hangja tesz majd teljessé. Ezután következik RUMEX Summer Syndrome EP-jének a bemutatója az est végére pedig TRAILA eklektikus live szettje teszi fel majd a koronát. Nemcsak RUMEX EP-je fog debütálni, de VJ Mimikri VJ YOURSELF interaktív vizuálja is most kerül Magyarországon előszőr bemutatásra, amit kifejezetten erre az alkalomra készít majd és ad elő Xbox controllerje segítségével.

Egy komplett audiovizuális show fog várni, minden zeneileg nyitott és új hullámok iránt lelkes hallgatót, ami ráadásul ingyenes. (Kár lenne kihagyni)

https://www.facebook.com/lajvbudapest/?fref=ts LÁJV FB page https://www.facebook.com/events/1114073721961793/ - LÁJV event https://www.youtube.com/watch?v=tfhX5cQ8MU8 Rumex summer syndrome klip https://soundcloud.com/rumexmusic - Rumex soundcloud
https://www.facebook.com/trailamusic/ - Traila FB page 
https://www.mixcloud.com/trailamusic/ - Traila mixcloud 
https://soundcloud.com/traila - Traila soundcloud 
https://www.facebook.com/mcfedora/?fref=ts Fedora FB page 
http://vjyourself.com/ - VJ Mimikri interaktív vizuál page 

Nincsenek megjegyzések: