2012. június 5., kedd

Minden ellen - Frenk lemezbemutató (2012.06.01.)

Régóta vártuk, egy ideje készült, nem rég végre megjelent Frenk új lemeze, „Minden ellen“ címmel. A felszínén kicsit „popos“ (sok helyen felületesen így kategorizálják) alter muzsika ügyesen egyensúlyoz a megjegyezhető dallamok és a ravasz harmóniák között (á lá Bowie), közérthetően mesél borús hangulatokról, élethelyzetekről. (Érdemes a szövegekre figyelni: „Legyen a világ a kutyáké, ők még tudnak szeretni...“, „Minden ellen lázadj fel, de legfőképp magad ellen!...“, stb.) Mikor említettem Frenknek, hogy nem túl vidám az album, bólogatott:
- Mint a világ... (Sajnos ezzel egyet tudunk érteni! A zemberek manapság nem kultúrára költik a pénzt, örülnek, ha enni tudnak. Olyan előadók is, akikre eddig alig lehetett beférni, most jó ha fél, harmad házakat töltenek meg. A kutyám viszont szeret, legyen a világ a kutyáké!)
A lemez „one man band“, igazi multi instrumentalistaként minden hangszert Frenk játszott fel, a koncerten viszont ott volt mögötte a banda, a vokálban Heni Serovskival. Bár lemezbemutató volt, nekünk egy kicsit kevés dal hangzott el az új albumról, valószínűleg azért, hogy pörgősebb legyen a buli. Ez sikerült! A gitárok hangzása nekem az aternativ zene ősatyját, a Velvet Underground-ot idézte és hogy más ikonok se maradjanak ki, a visszatapsra Frenk egy szál gitárral eljátszotta John Lennontól a Jesalous Guy-t, majd Prince-től a Purple Rain-t és a házibuli hangulatra tekintettel nem maradhatott ki David Bowie és Tom Waits sem.
Hogy miért nem a zenekarral jött vissza (csak a gitáros és a vokalisták szivárogtak be), erről a Blikk-fangos hírről számoljon be - ha tud -, a bulvár média!


Frenk (2012.06.01.) from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: