2012. június 22., péntek

A kezdet - Fishing on Orfű 2012

(a kezdet kezdete)
A minap egy osztálytársam (volt) elkapott, hogy megyek-e a Fishingre? Ő a Quimby-re ki szokott menni, de most dolgoznia kell és eddig is az oldalunkról tájékozódott az eseményekről, reméli, most is legalább ezt megteheti.
Hát ezzel jó nagy felelősséget akasztott a nyakunkba!

(a kezdet)
A kezdet, mármint az első nap a nagyszínpadon a PASO-val indult, talán ezért kíséri ez a zene a képeket is. A környezett nem változott, olyan szép mint eddig. A színpadok a jól bejáratott helyükön, csak a nevük lett más, gondolom a szponzoráció hatására. Örvendetes újítás, hogy a Petőfi Rádió - BB Nagyszínpad egy hatalmas LED falat kapott, ami folyamatos látványelemekkel dobja fel a koncertek hangulatát. A Timeout (volt Pécsi Est Café) kényelmes és kedvelt teraszát viszont sajnos talponálló, bárszékes terasz váltotta fel, csökkentve a komfortérzést...
Megérkezéskor mindig a fény felé megyünk, ami megadja az alaphangulatot. Innen a Nemjuci csak pár lépés volt és megint nehezen tudtunk szabadulni Juci varázsa alól. Akkora vehemenciával vetette bele magát a koncertbe, hogy lenyűgözve kérdeztük, honnan van ennyi energiája? Jócskán kifáradhatott, mert a koncert után inkább megszeppent kislánynak tűnt, mint annak a vampnak, aminek a színpadon láttuk. A másik színpadon a pécsi vonalat a Punnany Massif erősítette, szokásos eklektikus hiphopjukkal, a rajongók nagy örömére.
Mi úgy terveztük, hogy inkább felfedezünk, mint élvezkedünk és keresve az újat jutottunk el a nap legnagyobb felfedezésére a szlovák Longital lenyűgöző koncertjére. Két gitáros, egy MacBook Pro és egy Lemur Jazz Mutant alkották a zenekart. Zenéjük nehezen besorolható (Nico?, Fripp?, stb...?) intuitív, ötletgazdag muzsika, progresszivitása méltó a Fishinghez. (A számunkra kissé mulatságos szlovák nyelvet is hamar feledtették!)
A nap nagy dobásának szánt és nagyközönség érdeklődésével kísért Modestep felé haladva még bele lestünk a Magashegyi Undergroundba, ahol Bíborka bűvölte az elbájolt közönséget. Aztán az angol fiúk, a Modestep zajgyára alatt azon gondolkodtam, hogy ha dubstep-et akarok hallgatni, akkor a Korn új lemezét veszem elő, vagy Mick Jagger új szupergrupjának felvételeit. Innen menekültünk a Grand Mexican Warlock megnyugtató őrületébe, amiben újfent nem csalódtunk.
Az angol Maybeshewill elszállós muzsikája szórakoztatott, majd egy idő után olyan önismétlőnek tűnt, mint színpadi jelenlétük, ezért az est harmadik brit csapata felé vettük az irányt. A Chew Lips kellemes meglepetést okozott, könnyed, táncos szinti-pop-ja kellemes befejezését adta számunkra a napnak. (Így adtunk egy kis esélyt a pénteki munkának is, hogy délután ismét a Fishing habjaiba vethessük magunkat.)


Fishing on Orfű 2012 - A kezdet from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: