2012. június 23., szombat

A közepe - Fishing on Orfű 2012

Belecsobbantunk a közepibe, vagy ahogyan Esterházy mondaná a média résébe. A középső napon kunyorogtunk kis fényt a fáradt fényadóktól és bambultunk bele a Budapest Bárba (persze csak az alliteráció miatt bambultunk), hogy amúgy balkániasan (tán egy?...) a szláv nevű, de egyébként osztrák Ripoff Raskolnikov-ra ébredjünk. Vót, aki ülve, vót aki állva táncótt..., aki késve érkezett, szomorúan kullogott el, pedig még vót Konyha is és a trió a mosogatást sem hagyta másra (engem vigyen fel a padlásra!).
Az Isten Háta Mögött találkoztunk új, nyíregyházi barátainkkal, akik az osztálytalálkozójukat minden évben ide, a Fishingre szervezik. Közben a színpadon a sajtófőnök nyomta a basszust :) A szükségszerű keresésben kiderült, hogy budiból sosem lehet elég, mi fiúk pajkosan kacsingattunk dologvégzés közben a hátunk mögött elhúzó, üres fülkét kereső lányokra, aztán ennyiben maradtunk.
Quimby borult a bili, mikor a harmadik daluk után a fotósokat kiküldték a helyükről: nagyfiúk játéka a nagyszínpadon. A zenekar innen, a balkánról (nem a balkonról!) nézve kozmopolita, Londonból nézve balkáni, de mindenhonnan jó. A Subscribe saját jogán is, saját dalaival is remek, nem csak tribute. Tudnak valamit ezek a legények!
A Jazzékiel a fesztivál műsorát hozta, tempósabb dalokkal indítottak, kevésbé voltak borongók, de a zenéjük most is kidolgozott volt. (Karácsonyi EP-jük féltve őrzött kincsem.)
Oszt mán csak az ótóba kellett bekászálódni, hogy valaki álomba babusgasson... Most meg kén mán menni, adom is tovább a botot stafétilag, búcsúzik a Tán Egy Balkáni.
(Hoppá! A szitakötőt el is feledém...)
(Tán Egy Balkáni)


A közepe - Fishing on Orfű 2012 from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: