2011. november 17., csütörtök

Nagy nap: lemez, koncert, születésnap - Takáts Eszter: Karcos üdvözlet

Nagy napja lesz holnap Takáts Eszternek. November 18-án kerül a boltokba új, Karcos üdvözlet című CD-je, melynek bemutató bulija este lesz a Gödörben és holnap ünnepli a szülinapját is. Csupa izgalmas dolog!
Mi most a megjelenő albumot fogjuk górcső (mi a fene az a górcső? az optikusnál vagy a szaniter boltban lehet kapni?) alá vetni, mely tartalmazza a már kiadott maxi anyagát is. (Erről korábban itt beszéltünk.)

A Karcos üdvözlet a rádiókba szánt sláger várományos vidám akusztikus (persze az egész lemez az!) rock and roll-al, a Szakító dal rádio edit verziójával indít. Erős indítás hangulatilag (el kell adni a lemezt), de a mélyebb - itt nem hangra gondolok :) - nóták később jönnek.
A lemez méltó folytatása a tavalyi Ha egy nő szeret című albumnak, de komolyabb, érettebb. Eszter - saját bevallása szerint - rákattant a „mantrás“ dalokra, hangulatokra; nekünk is ezek tetszenek talán a legjobban. Hosszabbak, „hangszereltebbek“ a nóták, több szolisztikus résszel. A dalok dallamosak, fél füllel is lehet hallgatni, de érdemes a szövegekre odafigyelni és a hatásuk is az elmélyüléssel teljesedik ki igazán.
Befejezésül a Szakító dal hosszabb verzióját élvezhetjük, feloldva ezzel az egész, kicsit komoly hangulatát.
Nekünk a többi között az Oldja el, a Nem a jutalomért (ez nagy favorit), a Másik hajó, az Annyi volt, a Kemény az ágyam, a Göröngy dal és a Belső szoba tetszenek a legjobban. (Úristen! Majdnem az egész lemezt felsoroltam!:))
Végül nézzétek meg a Belső szoba koncert felvételét!

Leges-legvégül pedig BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ESZTER!


2011.május.21.

Nincsenek megjegyzések: